همه کشورهای اروپایی از اقدامات جمهوری اسلامی ایران در امر مبارزه با مواد مخدر قدردانی می کنند و به آن اذعان دارند، اما کمک ها بسیار ناچیز بوده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: همه کشورهای اروپایی از اقدامات جمهوری اسلامی ایران در امر مبارزه با مواد مخدر قدردانی می کنند و به آن اذعان دارند، اما کمک ها بسیار ناچیز بوده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر، مصطفی محمد نجار در حاشیه جلسه اعضای گروه مینی دوبلین در مصاحبه با خبرنگاران افزود: معضل مواد مخدر، مسئله ای جهانی و نیازمند بسیج همکاری های منطقه ای و بین المللی است.وی درباره تشکیل جلسه با کشورهای عضو مینی دوبلین که از کشورهای اروپایی هستند، گفت: این نشست با هدف تبادل نظر و تجربیات و هم اندیشی برگزار شده است.محمدنجار افزود: ایران، با بیش از سه هزار و 600 شهید و 11 هزار مجروح، بیشترین هزینه را در مبارزه با مواد مخدر داشته است.وی گفت: از نظر مادی نیز تاکنون در زمینه انسداد مرزهای شرقی و غربی، بیش از 700 میلیون دلار هزینه کرده ایم.وزیر کشور با اشاره به همسایگی ما با افغانستان و گران بودن قیمت مواد مخدر در اروپا افزود: این شرایط، تقاضا و عرضه را برای قاچاق مواد مخدر فراهم کرده است تا این مواد از کشورمان و نیز منطقه به اروپا ترانزیت شود.محمد نجار گفت: جمهوری اسلامی در زمینه مبارزه با مواد مخدر، هزینه های زیادی را پرداخته است و کشورهای اروپایی به ویژه این گروه باید در زمینه فنی، تجهیزاتی و مالی از ایران حمایت کنند، زیرا مقدار زیادی از هزینه هایی که ما براساس اعتقادات خود می پردازیم، سهم آنهاست.وی افزود: بر اساس اعتقاداتمان، مبارزه با این مواد خانمانسوز را ادامه خواهیم داد، اما جامعه جهانی باید به این مسئله توجه ویژه کند.محمدنجار گفت: ایران کشت جایگزین در افغانستان، تلاش بین المللی برای توقیف کشت مواد در این کشور و جلوگیری از حمل آن به کشورهای دیگر را پیشنهاد کرده است.دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: ایران راهبرد متوازن و مکملی را در مبارزه با مواد مخدر در پیش گرفته که شامل پیشگیری، درمان و کاهش آسیب و مقابله است.
محمدنجار با اشاره به اقدامات آموزشی ستاد مبارزه با مواد مخدر در مراکز مختلف گفت: اکنون حدود شش هزار مربی برای اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم در زمینه مواد مخدر تربیت شده اند تا در مدارس و کارخانه ها فعالیت کنند.وی به خطر مواد صنعتی به ویژه برای جوانان اشاره کرد و افزود: اکنون سازمان های مردم نهاد و دولت، برای پیشگیری و درمان بسیج شده اند.
محمد نجار گفت: بر اساس قانون جدید مبارزه با مواد مخدر، معتادی که برای درمان مراجعه کند، مجرم نیست و در غیر اینصورت براساس ماده 16 این قانون باید در مراکز ترک اعتیاد اجباری که در مراکز استان ها در حال راه اندازی است باید تحت درمان ، سم زدایی، حرفه آموزی و اشتغال قرار گیرد.وی افزود: در زمینه مقابله با قاچاقچیان و سودجویان نیز برنامه های خاصی دنبال می شود.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر از مجامع بین المللی خواست در زمینه ارائه تجهیزات برای استقرار در مرزها برای جلوگیری از حمل قاچاق، کمک کنند.
وی افزود: مبارزه با مواد مخدر یکی از اقدامات اساسی در زمینه حقوق بشر است که ایران برای حمایت از مردم ایران و منطقه و نیز کشورهای جهانی در حال انجام آن است و در خط مقدم مبارزه قرار دارد.
محمد نجار گفت: انتظار داریم جامعه جهانی و کشورهایی که در معرض این خطرند، حداقل هزینه های خود را بپردازند.
وزیر کشور گفت: البته کشورهای اروپایی صحبت هایی مبنی بر افزایش کمک ها می کنند که امیداوریم این سخنان در عمل نیز محقق شود.
وی درباره نحوه همکاری قوه قضائیه در زمینه مبارزه با مواد مخدر با توجه به قانون جدید آن افزود: قانون جدید محاسن بسیارخوبی دارد و سوداگران باید بدانند که برخورد قاطع و سختی در انتظار آنان است.
محمد نجار گفت: این قانون جدیدا ابلاغ شده و قوه قضائیه در حال برخورد با مجرمان است و نیروی انتظامی نیز با توجه به اینکه ضابط این قوه است، تاکنون توانسته چندین لابراتوار مواد صنعتی را کشف و متهمان را به دستگاه قضایی معرفی کند.دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: تعداد افراد دستگیر شده را باید از دستگاه قضایی سوال کرد.