طمراسی :براساس برآوردهای انجام شده درطرح توازن نیاز مناطق شمالی کشور به کود اوره 230 هزارتن است درحالی که تاکنون 850 هزار تن ازاین نوع کود حمل می شد و هزینه های بی مورد به کشاورزی تحمیل می کرد.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی از اجرای طرح توازن به منظور کاهش هزینه های حمل و نقل کود شیمیایی ازمناطق جنوبی به مناطق شمالی کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر، احمد طمراسی با اشاره به اینکه هرسال 850 هزار تن کود اوره درمسافت 1100 کیلومتری از جنوب به شمال کشورحمل می شود ، گفت : براساس برآوردهای انجام شده درطرح توازن نیاز مناطق شمالی کشور به کود اوره 230 هزارتن است درحالی که تاکنون 850 هزار تن ازاین نوع کود حمل می شد و هزینه های بی مورد به کشاورزی تحمیل می کرد.
وی افزود : با استفاده از اطلاعات کسب شده درطرح توازن 50 میلیارد تومان در بخش حمل و نقل کود اوره صرفه جویی شده است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت : شرکتهای پتروشیمی تولید کننده اوره درنقاط مختلف کشور مازاد تولید را صادر می کنند اما ازآنجا که اطلاعات دقیقی ازمیزان نیاز به این ماده نبود ، شرکت پتروشیمی خراسان ناچار بود اوره اضافی را دوباره به بندرعباس و بندرامام (ره) با طی 1250 کیلومترمسافت برگرداند ، درحالی که در طرح توازن این میزان مازاد تولید درشرکت های پتروشیمی مناطق جنوب باقی می ماند و از بندر عسلویه صادر می شود.
طمراسی افزود: با حذف این مسافت اضافی 30 میلیارد تومان فقط در هزینه های حمل صرفه جویی شده است.
وی گفت : مجموع صرفه جویی درطرح توازن 80 میلیارد تومان است که این مبلغ هزینه های اضافی ناشی از خسارت و تصادفات جاده ای را شامل نمی شود. مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزود: این شرکت روزانه 10 هزارتن انواع مختلف نهاده های کشاورزی را به حدود 4 هزار نقطه ارتباطی منتقل می کند که با صرفه جویی از محل حمل و نقل کود اوره درطرح توازن انتقال انواع نهاده های کشاورزی به 13 هزارتن درروز افزایش یافته است.
توزیع نهاده های تولیدی کشاورزی در شبکه هوشمند
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با اعلام اینکه برای نخستین بار در کشور نهاده های تولیدی مورد نیاز کشاورزان با شبکه هوشمند توزیع می شود ، گفت: با استفاده از این شبکه هوشمند ، نهاده های تولیدی به میزان نیاز و بموقع دراختیار کشاورزان قرار می گیرد.
احمد طمراسی ،با اشاره به اینکه شبکه هوشمند توزیع نهاده های تولید در مدت 3 سال طراحی شده است ، افزود : با استفاده از این شبکه هوشمند ، تقویم زمانی دقیقی برای ذخیره سازی نهاده های مورد نیاز کشاورزان تدوین شده است تا از این پس نهاده ها در زمان مشخص ، ذخیره سازی و هنگام نیاز توزیع شود.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزود: با استفاده از شبکه هوشمند توزیع بیش از 98 درصد نهاده های مورد نیاز ذخیره سازی و توزیع می شود.
طمراسی گفت : هم اکنون هر شرکت تولید کننده نهاده های کشاورزی اطلاعات دقیقی از طرف های قرارداد دارد و کشاورزان نیز می دانند دوره انتظار دریافت نهاده ها چقدر است.
وی افزود : پارسال 2 میلیون و 900 هزارتن انواع کودشیمایی ، حدود 150 هزارتن انواع بذر و حدود 3 هزارتن انواع مختلف سموم و 7 هزار قطعه انواع ماشین آلات کشاورزی به طور آزمایشی با استفاده از شبکه هوشمند ، توزیع شد.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت : 10 درصد از نهاده های مورد نیاز کشاورزان در سال جاری در ماه های پایانی سال گذشته از طریق شبکه هوشمند توزیع شد که این مسئله تاثیر مطلوبی بر شرایط تولید بهاره گذاشت.
طمراسی افزود : کشاورزان می توانند کود و بذر مناسب با محصول ، خاک و شرایط آب و هوایی مزرعه و مبادلات پولی و بانکی خود را در این شبکه هوشمند تامین کنند.