محمود ترکی: محققان پژوهشگاه شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت، ساخت فرمولاسیون های مختلف گوگردی را متناسب با شرایط اقلیمی خاک های کشور بومی سازی کرده اند.
معاون فناوری و بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت گفت: با دستیابی به دانش فنی تولید گوگرد کشاورزی، از خام فروشی گوگرد جلوگیری می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر،محمود ترکی ،با عنوان دستیابی به دانش فنی تولید گوگرد کشاورزی افزود: استفاده از گوگرد در صنعت کشاورزی کشور نه تنها در بهبود کمی و کیفی محصولات کشاورزی مؤثر است بلکه این راهبرد به تنهایی می تواند محل مصرف مناسبی برای گوگرد مازاد در کشور باشد.
وی اضافه کرد: بر این اساس، محققان پژوهشگاه شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت، ساخت فرمولاسیون های مختلف گوگردی را متناسب با شرایط اقلیمی خاک های کشور بومی سازی کرده اند.
ترکی تأمین نیاز صنعت نفت به دانش و فناوری تبدیل گوگرد به محصولات با ارزش افزوده بالا، ایجاد بسترهای مناسب برای جلوگیری از خام فروشی گوگرد، دستیابی به دانش طراحی و ساخت واحدهای تولید گوگرد بنتونیتی، توسعه فناوری تولید گوگرد بنتونیتی غنی شده با آهن، روی و منگنز، توسعه فرهنگ خودباوری در عرصه صنعت گوگرد کشور و بررسی قابلیت گوگرد عنصری برای کاهش PH خاک، افزایش عناصر غذایی در خاک، افزایش جذب عناصر غذایی و بررسی عملکرد منتخبی از مهمترین گیاهان زراعی رایج در کشاورزی ایران را از اهداف بومی سازی دانش ساخت فرمولاسیون های مختلف گوگردی بیان کرد.
وی گفت: مشکلات مربوط به انبار کردن، حمل و نقل، ملاحظات زیست محیطی و صرفه اقتصادی نداشتن خام فروشی گوگرد در پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد (خانگیران) موجب شد تا این پالایشگاه بخشی از گوگرد خود را به تولید فرآورده گوگرد بنتونیتی اختصاص دهد.
ترکی افزود: بر این اساس پژوهشگاه صنعت نفت در تعامل با این پالایشگاه، زمینه تولید انبوه فرمولاسیون های مختلف گوگردی حاوی بنتونیت و عناصر ریزمغذی را فراهم کرد و در قراردادی با مؤسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی بخشی از نخستین تولید آزمایشی گوگرد بنتونیتی در پالایشگاه خانگیران را برای ازمایش های میدانی در استان های مختلف کشور توزیع کرده است.
معاون فناوری و بین الملل پژوهشگاه صنعتی نفت در ادامه با بیان اینکه این پژوهشگاه رویکرد خود را از کارهای تحقیقاتی صرف به تحقیقاتی که منجر به تولید دانش فنی و فناوری می شود تغییر داده است گفت: تاکنون فناوری های مختلفی به صنایع کشور عرضه کرده ایم و تا دو روز آینده دانش فنی چند نوع کاتالیست و فناوری نانولوله های کربنی را عرضه خواهیم کرد.
ترکی افزود: چهار کاتالیست زئولیت 4A ، HDS ( سولفورزدایی از نفت)، ری فورمینگ و بازیابی فلزات گرانبها از کاتالیست و همچنین تولید نانوکربن تیوپ و نانو اکسیدهای فلزی از دانش فنی و فناوریهایی است که تا دو روز آینده ارائه خواهیم کرد و برای عرضه آن آگهی عمومی صادر خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: تحقیقات این پژوهشگاه در بخش صف در سه گروه صنایع بالادستی ، پایین دستی و انرژی و محیط زیست پیگیری می شود که استخراج ،اکتشاف و بهره برداری از چاههای نفتی در حوزه صنایع بالادستی انجام می شود و پژوهشکده پالایش نفت ، پلیمر ، مرکز تحقیقات کاتالیست و پژوهشکده شیمی و پتروشیمی در حوزه صنایع پایین دستی پژوهشگاه نفت فعالیت می کنند. ترکی گفت: فروش انرژی و مباحث مربوط به محیط زیست در بخش انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت و نفت پیگیری می شود.