علیشیری گفت: دو کشور باید تلاش کنند این روابط از سطح مناسبات تجاری به رابطه پایدار و مستحکم یعنی سرمایه گذاری مستقیم خارجی در دو کشور تبدیل شود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در دیدار با معاون وزیر و معاون موسسه تحقیقات توسعه ای چین، رابطه اقتصادی چین و ایران در بخش تجارت و مبادلات کالارا خوب و در حال رشد ارزیابی کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا،'بهروز علیشیری' در دیدار با ' لو زونگیان'، افزود : دو کشور باید تلاش کنند این روابط از سطح مناسبات تجاری به رابطه پایدار و مستحکم یعنی سرمایه گذاری مستقیم خارجی در دو کشور تبدیل شود.
وی اظهار داشت: آمارهای مربوط به حجم روابط اقتصادی و تجاری دو کشور و همچنین دیدارهایی که در سالهای اخیر بین مقامات دو کشور انجام شده است گویای این مطلب است که رابطه دو کشور ایران و چین در طی این سالها ،همواره عمیق تر و محکم تر شده است و دو کشور از نظر اقتصادی به صورت دو اقتصاد مکمل می توانند روابط خوب و موثری داشته باشند.
رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران همچنین بیان داشت: روابط اقتصادی ایران و چین در سه سطح قابل تعریف است. سطح اول مربوط به تجارت و مبادلات کالا می باشد که این ساده ترین سطح روابط اقتصادی است.سطح دوم اقتصادی مربوط به فعالیت شرکتهای ارائه خدمات فنی و مهندسی و پیمانکاری بین دو کشور و سطح سوم سرمایه گذاری مستقیم خارجی است .
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی وفنی ایران در ادامه با تاکید بر سرمایه گذاری مستقیم خارجی به عنوان یک رابطه اقتصادی پایدار و مستحکم بین دو کشور بیان داشت : ایران و چین از نظر مبادلات تجاری همکاری مناسب و رو به رشدی دارند اما در زمینه سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ایران ضروری است با همکاری دو جانبه روابط اقتصادی دو کشور در این زمینه ارتقا یابد.
**ایران، سرزمین فرصتهای اقتصادی
علیشیری با اشاره به موقعیت ایران به عنوان بزرگترین تولید و صادر کننده ذخایر نفتی و دومین کشور تولید کننده گاز و سایر منابع هیدرو کربنی در جهان گفت: جایگاه ایران در بین 10 کشور نخست دنیا از لحاظ ذخایر معدنی نظیر آلومینیوم،کبالت، منگنز، روی و آلومینیوم و همچنین موقعیت مناسب جغرافیایی این کشور به منظور مبادلات انرژی، کالا و تجارت با کشورهای حوزه خلیج فارس در مرتبه بالایی قرار دارد.
وی ادامه داد:ویژگی های یاد شده جزء مزیتهای ذاتی و طبیعی ایران است که این کشور را به یکی از کم نظیر ترین کشورها برای جذب سرمایه گذاران خارجی تبدیل کرده است.
وی همچنین در خصوص مزیتهای اکتسابی و تدوین شده توسط مسئولان در زمینه جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی گفت: نخستین و مهمترین خصیصه، ویژگی قانونی در این زمینه می باشد که سرمایه گذاران می توانند تحت هرگونه ترتیبات قراردادی نظیر BOT,BOO و... در ایران سرمایه گذاری کنند و دومین ویژگی مربوط به بخشها و حوزه های سرمایه گذاری خارجی است که سرمایه گذار ی در تمام حوزه هایی که بخش خصوصی ایران اجازه سرمایه گذاری دارد، برای سرمایه گذاران خارجی نیز مجاز می باشد .
معاون وزیر اقتصاد همچنین تاکید کرد: برای سرمایه گذاران خارجی محدودیتی از نظر سقف سهامداری و مالکیت وجود ندارد و آنها می توانند مالکیت صد درصد پروژه را بر عهده داشته باشند.
علیشیری امکان نقل و انتقال اصل و سود سرمایه و همچنین عدم نیاز به مجوز صادرات کالا و تولیدات برای سرمایه گذاران خارجی را از دیگر مزیتهای سرمایه گذاری در ایران برشمرد و با اشاره به موافقتنامه دو جانبه ای که اخیرا بین ایران و چین امضا شده است گفت: بر اساس این موافقتنامه تمام تسهیلات برا ی سرمایه گذاران کشور چین، در ایران فراهم شده است.
وی همچنین در خصوص سیاست های خصوصی سازی در ایران گفت: تاکنون قریب به 80 میلیارد دلاراز بخش دولتی به بخش خصوصی واگذار شده است که 50 درصد آن یعنی حدود 40 میلیارد دلار طی 2سال اخیر صورت گرفته است و علاوه بر سهام شرکت مخابرات به ارزش هشت میلیارد دلار که به تازگی از طریق بورس به بازار عرضه شد، سهام برخی پالایشگاه ها و شرکتهای بزرگ نیز از همین طریق به بازار عرضه خواهد شد.
علیشیری در ادامه تصریح کرد : رشد بازار سرمایه ایران طی 2 سال اخیر جزء بالاترین و پیشرفته ترین کشورها بوده و نرخ سود یا بازگشت سرمایه در ایران قابل مقایسه با هیچ جای دنیا نیست.
سپس 'لو زونگیان' معاون وزیر و معاون موسسه تحقیقات توسعه ای چین که ریاست هیئت چینی را برعهده داشت با تأیید سخنان علیشیری در ادامه افزود:روابط اقتصادی ایران و چین نباید به تجارت کالا و خدمات محدود شود و باید به سرمایه گذاری مستقیم خارجی در دو کشور گسترش یابد.
وی همچنین یادآور شد: ایران چشم انداز وسیع و گسترده ای در خاور میانه برای جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در حوزه های مختلف صنعت ، کشاورزی و مخابرات دارد و دولت چین سیاستهایی را برای تشویق موسسات و شرکتها به منظور سرمایه گذاری در ایران و سایر کشورها پیش بینی کرده است.
معاون موسسه تحقیقات توسعه ای چین در ادامه تصریح کرد : این دیدار فرصت بسیار مناسبی است که مسئولان اقتصادی دو کشور به منظور تقویت و تحکیم روابط اقتصادی موافقتنامه ای اقتصادی به امضا برسانند .
سپس علیشیری ضمن استقبال از پیشنهاد مطروحه،بیان داشت: در صورتی که پیش نویس این موافقتنامه در اختیار ما قرار بگیرد می توانیم جزئیات آن رابررسی کرده و اقدامات لازم برای امضا و اجرایی شدن آن را انجام دهیم.
در پایان این دیدار ،علیشیری ضمن تشکر از حضور لو زونگیان و هیئت همراه یادآور شد: دولت ایران آمادگی دارد در هر گونه همکاری اقتصادی با کشور چین به صورت سرمایه گذاری شرکتهای چینی در ایران، سرمایه گذاری ایرانیان در چین و یا سرمایه گذاری مشترک در کشور سوم مشارکت کند.