وزیر صنعت :یکی از امتیازات واگذاری اموال به صادرکنندگان در قبال مطالبات آن است که بخش خصوصی زودتر از دولت می تواند اموال دریافتی را به پول تبدیل کند، درحالی که اگر قرار باشد دولت به فروش اموال بپردازد، این موضوع زمان بر خواهد شد.
وزیرصنعت، معدن و تجارت درپاسخ به درخواست اعضای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف مبنی بر الزام واردکنندگان کالای لوکس به تامین ارز مورد نیاز خود از محل ارز حاصل از صادرات غیرنفتی، قول داد این موضوع را بررسی کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر، بنا به خواسته فعالان بخش خصوصی درصورت موافقت دولت، وارد کنندگان کالاهای لوکس ملزم خواهند شد، ارز مورد نیاز واردات خود را از محل اظهار نامه های صادراتی تامین کنند.
* واگذاری اموال برای تسویه مطالبات جوایز صادراتی
وزیر صنعت ، معدن و تجارت در نشست مشترک با اعضای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف در حاشیه بیستمین نمایشگاه فرش دستباف با یادآوری اینکه این وزارتخانه براساس مصوبه دولت مجاز است از محل فروش اموال معوقات جوایز صادراتی را پرداخت کند به تولید کنندگان فرش دستباف پیشنهاد داد اتحادیه به وکالت از صادرکنندگان بخشی از اموال در حال واگذاری را به ازای معوقات دریافت و سپس تقسیم کند.
غضنفری گفت : یکی از امتیازات واگذاری اموال به صادرکنندگان در قبال مطالبات آن است که بخش خصوصی زودتر از دولت می تواند اموال دریافتی را به پول تبدیل کند، درحالی که اگر قرار باشد دولت به فروش اموال بپردازد، این موضوع زمان بر خواهد شد.
وی تصریح کرد: مرحله نخست پیشنهاد ما با تبدیل اموال به ریال و توزیع در میان ذینفعان شکل می گیرد.
پس از ارائه پیشنهاد غضنفری ، مقرر شد اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان تا روز دوشنبه نظر نهایی خود را در خصوص این پیشنهاد اعلام کند.
همچنین براین اساس مقرر شد تا فهرستی از اموال در حال واگذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت به اتحادیه برای تصمیم گیری ارائه شود.
* مخالفت با واگذاری مرکز ملی فرش به وزارت جهاد
وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین در پاسخ به درخواست اعضای اتحادیه مبنی بر موافقت نکردن این وزارتخانه با واگذاری مرکز ملی فرش به وزارت جهاد کشاورزی گفت : خواست ما نظر فعالان بخش خصوصی است و اگر این گروه معتقدند که نباید واگذاری اتفاق بیفتد ما هم از آن حمایت می کنیم.
غضنفری با بیان اینکه ادامه فعالیت مرکز ملی فرش در وزارت صنعت، معدن و تجارت بهتر از جابجایی آن است، گفت: درصورتی باید با واگذاری مرکز ملی فرش به وزارت جهاد کشاورزی موافقت شود که مطمئن شویم این انتقال به نفع فرش دستباف خواهد بود.
پس از ادغام دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع و معادن ، وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد انتقال مدیریت حوزه فرش دستباف را به این وزارتخانه، ارائه کرده است.
* رفع مشکل انتقال ارز
صادرکنندگان فرش دستباف همچنین یکی از مسائل کنونی خود را مشکل انتقال ارز بیان کردند و رفع این مشکل در برخی کشورها از جمله در اروپا را خواستار شدند.
مقرر شد تا در جلسه ای مشترک با حضور نمایندگان اتحادیه، مرکز ملی فرش و معاونت امور بین الملل بانک مرکزی این موضوع بررسی و اقدام کند.
* کمک های دولت به واحدهای تولیدی
غضنفری در بخشی از این نشست درباره برخی موضوع های مطرح شده مبنی بر کمک دولت به بخش تولید اظهار داشت : آنچه دولت پس از هدفمندی یارانه ها پیگیری کرده اعطای تسهیلات ارزان قیمت است و یارانه تولید به مفهوم پرداخت مبلغ خاصی وجود ندارد.
وی توضیح داد : به عنوان مثال اگر به علت افزایش قیمت حامل های انرژی تجهیزات مورد نیاز تولید کنندگان نیازمند بازسازی و تغییراست، با پرداخت وام مشکل او حل می شود.
* تبلیغات فرش ایران در داخل و خارج
وزیر صنعت ، معدن و تجارت در پاسخ به پیشنهاد اتحادیه واردکنندگان فرش دستباف ایران به اروپا مبنی بر اینکه این اتحادیه در صورت تخصیص اعتبار از سوی دولت قادر است به مدت سه سال تبلیغات فرش ایران در این منطقه را برعهده گیرد، قول بررسی داد و مقرر شد تا پیشنهاد به صورت مکتوب ارائه و نظر نهایی اعلام شود.
غضنفری یکی از شروط پذیرش این درخواست را افزایش سالانه 20 درصد صادرات فرش به اروپا دانست .
همچنین اعضای اتحادیه نسبت به آنچه که بی توجهی به تبلیغات فرش دستباف در داخل کشور به ویژه در رسانه ملی نامیدند، انتقاد کردند و وزیر صنعت ، معدن و تجارت به آنها قول مساعد برای گفت و گو با رئیس سازمان صداو سیما را داد.
غضنفری همچنین پیش از نشست با اعضای اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف از بیستمین در بازدید از نمایشگاه با غرفه داران به گفت و گو نشست.
* بازارهای جدید
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به پرسشی در خصوص تحریم فرش ایرانی در بازار آمریکا و وضع بازاریابی گفت: هر چند که برخی کشورها به دلیل تحریم یا مواضع سیاسی بازار خود را از فرش دستباف ایرانی محروم کرده اند اما با توجه به ظهور بازارهای جدید می توان آینده خوبی را برای فرش دستباف ایران ترسیم کرد.
غضنفری با بیان اینکه برای رفع مشکلات ناشی از تحریم های غیر منطقی، به طور جبرانی بازار کشورهای جدیدی برای فرش دستباف ایجاد شده است ، گفت: هم اکنون بازار چین تمایل بسیاری به خرید و فروش فرش ایرانی دارد.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت توضیح داد که در زمان حاضر علاقه مندان فرش دستباف ایران در آمریکا، نیاز خود را با واسطه کشورهایی همچون کانادا یا امارات متحده عربی تامین می کنند.
وی ادامه داد : هر چند که در زمان حاضر در چین فرش دستباف تولید می شود، اما همگان باور و یقین دارند که هیچ کشوری نمی تواند فرش اصیلی مانند فرش ایرانی ببافد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص رویکرد آمریکا نسبت به فرش دستباف ایران گفت: تحریم گروه زیادی ازمردم ایران (قالیبافان) با توجیه هایی مانند مسائل هسته ای با هیچ منطق بشری توجیه پذیر نیست و از سویی با این اقدام ملت آمریکا از هنر اصیل ایرانی که آوازه آن در سراسر جهان به گوش می رسد، محروم شده است.
توجه به تبلیغات فرش دستباف برای معرفی بیشتر در نزد مردم دیگر کشورها موضوع دیگری بود که وزیر صنعت ، معدن و تجارت به آن پرداخت و گفت: اگر در این حوزه تلاش های جدی داشته باشیم به طور حتم بازار نیم میلیارد دلاری خود را حفظ خواهیم کرد.
*مدیریت هزینه ها از سوی تولید کنندگان
وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین با اشاره به افزایش میزان مشارکت کنندگان در نمایشگاه امسال نسبت به پارسال گفت : آثار عرضه شده ، طرحها و رنگ ها دستبافته ها درنمایشگاه بیانگر آن است که به سلیقه مشتریان داخلی وخارجی توجه ویژه ای شده و ذائقه مشتری و فرهنگ مشتری گرایی در فرش سنتی جا باز کرده است.
وی با قدردانی از فرش بافان و اتحادیه های شرکت کننده در نمایشگاه گفت : در نمایشگاه امسال بیش از 500 بنگاه تولیدی یا غرفه دار حضور داشتند و مجموعه ای کامل از تنوع فرش ایرانی را به نمایشگاه گذاشته اند.
غضنفری با اشاره به پشتیبانی مرکز ملی فرش از حضور خارجی ها و ایرانیان مقیم خارج برای خرید فرش های دستباف کشورمان در نمایشگاه گفت : کاهش قیمت تمام شده فرش دستباف داخلی نقش مهمی در فروش داخلی نیز دارد و باید در این خصوص پشتیبانی لازم از فعالان این عرصه صورت گیرد.
وزیر صنعت ،معدن و تجارت با اشاره به درخواست تولید کنندگان و صادر کنندگان گفت: آنها خواسته هایی دارند که به حق است که از آن جمله می توان به معوقات جوایز صادراتی اشاره کرد و تلاش می کنیم از طریق فروش اموال مطالبات آنها را پرداخت کنیم.
وی ارائه تسهیلات جهت تامین مواد اولیه وارداتی را از جمله خواسته های قالیبافان ذکر کرد و گفت: بیمه قالیبافان نیز از دیگر نیازهای آنهاست که بخشی از آن اجرا شده است و امسال نیز تعداد بسیاری از فرش بافان بیمه خواهند شد.
غضنفری این موضوع را نیز یادآور شد که مدیریت هزینه ها از سوی تولید کنندگان نقش مهمی در تثبیت قیمت ها و تولیدات دارد و باعث می شود تا آنها بتوانند مشتریان بیشتری را جذب کنند.
بیستمین نمایشگاه فرش دستباف جمعه اول مهر آغاز شد و پنج شنبه گذشته به کار خود پایان داد .