وزیر بهداشت: در 5 سال اخیر جهش های بزرگی در عرصه سلامت داشته ایم به طوری که مقاله اخیر نیچر، ایران را با رشد 20 درصدی در زمینه سرعت رشد علمی بهترین کشور دنیا معرفی کرده و بعد از ما چین با 15 درصد، آمریکا با 10 درصد و کشورهای اروپایی با 3 تا 4 درصد قرار دارند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هفدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم رازی گفت: سرمایه گذاری در تحقیقات سلامت سودآور و هزینه اثربخش است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وبدا، مرضیه وحید دستجردی افزود: در یک مطالعه جهانی مشخص شده است که بازده فروش صنایع پالایش نفت در دنیا حداکثر 5 درصد، فلزات پایه و سنگین 3 درصد ولی صنعت داروسازی 18 درصد است.
وی ادامه داد: تجربیات 100 سال گذشته در دنیا نشان داده است که سرمایه گذاری در سلامت موجب رشد بین 26 تا 40 درصدی رشد اقتصادی در 9 کشور صنعتی دنیا شده است.
دبیر شورای عالی سلامت کشور اظهار داشت: در 5 سال اخیر جهش های بزرگی در عرصه سلامت داشته ایم به طوری که مقاله اخیر نیچر، ایران را با رشد 20 درصدی در زمینه سرعت رشد علمی بهترین کشور دنیا معرفی کرده و بعد از ما چین با 15 درصد، آمریکا با 10 درصد و کشورهای اروپایی با 3 تا 4 درصد قرار دارند.
وحید دستجردی افزود: علوم پزشکی کشور با در اختیار داشتن نزدیک به 10 درصد بودجه پژوهشی کشور حدود 30 تا 40 درصد تولیدات علمی کشور را انجام می دهد. البته باز جای شکر باقی است زیرا این بودجه تا پیش از این، سال ها 3 درصد بوده است و به کمک رییس جمهور و دولت های نهم و دهم شاهد همین مقدار افزایش بوده ایم.
وی به حضور پیاپی رئیس جمهور در دوره های مختلف جشنواره رازی اشاره کرد و بیان داشت: این حضور نشان دهنده حمایت جدی ایشان از تحقیقات پزشکی است و این حضور برای به ثمر نشستن تلاش های صورت گرفته در این عرصه بسیار کارساز بوده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در سال 2008 مقالات علمی ما در اسکوپوس 4016 و در سال 2011 به 6600 مقاله رسیده است، یعنی شاهد رشد 60 درصدی در این زمینه بوده ایم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تعداد نشریات پزشکی ایرانی نمایه شده در اسکوپوس هم اکنون 78 نشریه و در ISI 20 نشریه است. و در ظرف 3 سال گذشته تعداد نشریات پزشکی به 212 نشریه رسیده که تا چندی پیش کمتر از 100 نشریه بود.
وی رشد تعداد مراکز تحقیقاتی را از 280 به 400 مرکز طی سالیان اخیر مورد اشاره قرار داد و افزود: ایران هم اکنون از نظر داروسازی در آسیا رتبه 5 و در منطقه رتبه اول را داراست و در دنیا نیز در زمینه داروهای بیوتکنولوژیک جزو 12 کشور برتر هستیم.
دستجردی افزود: تهدیدها و تحریم های جهانی علیه ما تا جایی پیش رفت که حتی بیماران سرطانی هم از خدمات رآکتور تهران محروم شدند ولی امروز محققان ما راه خود را یافته اند و مصمم به پیش می روند.
وزیر بهداشت از برگزاری مراسم رونمایی از 8 داروی جدید با فناوری بالا با حضور رییس جمهور خبر داد و افزود: در این فراخوان 12 دارو اعلام شد که 8 تای آن تولید شده و در فراخوان سوم نیز تعداد دیگری دارو اعلام شده است که برای تولید آنها هم به پیش خواهیم رفت.
وی در خاتمه سخنانش گفت: داروی هرسپتین نیز که از جمله داروهای منوکلونال آنتی بادی است نیمه اول سال 91 به تولید داخل رسیده و هزینه های میلیونی درمان بیماران سرطانی را تا 50 درصد کاهش خواهد داد.