رئیسجمهور که دقایقی پس از استقرار خبرنگاران در صحن مجلس قدیم به همراه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد این سالن شد، در بدو ورود در محلی یادمان گرامیداشت شهدای عرصه خبر، ایستاده و فاتحهای برای شادی روح آنان قرائت کرد
دیدار محمود احمدینژاد با خبرنگاران و اصحاب رسانه در آخرین سال دولت دهم حاشیههایی از سوی رئیسجمهور و میهمانان وی داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، رئیسجمهور که دقایقی پس از استقرار خبرنگاران در صحن مجلس قدیم به همراه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد این سالن شد، در بدو ورود در محلی یادمان گرامیداشت شهدای عرصه خبر، ایستاده و فاتحهای برای شادی روح آنان قرائت کرد.
حاضرین در سالن با شعار صلی علی محمد یاور رهبر آمد به دکتر احمدینژاد خوشآمد، گفتند.
در روزی که به پاس تجلیل از زحمات و تلاشهای اصحاب رسانه به نام روز خبرنگار نامگذاری شده است نیز عکاسها به شدت مشغول فعالیت و تردد از سویی به سوی دیگر صحن مجلس قدیم و بالا و پایین شدن در طبقات اول و دوم آن هستند و خبرنگار و تصویربردار شبکه خبر جمهوری اسلامی ایران نیز پس از پخش سرود ملی و قرائت قرآن و در حین سخنان میهمانان در حال مصاحبه با برخی از حضار هستند.
اسماعیل شفیعی سروستانی به عنوان خبرنگار پیشکسوت، آمنه سادات ذبیحپور از باشگاه خبرنگاران جوان، عادل علیبازی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، مهدی پورصفا خبرنگار خبرگزاری فارس، سینا علیمحمدی از روزنامه جامجم، عبدالمطهر محمدخانی از خبرگزاری مهر، پریسا مهرآفر خبرنگار شبکه خبر و حامد فتاحی به عنوان نماینده فعالان فضای مجازی سخنرانانی بودند که از جمع میهمانان این جلسه فرصت ارائه دیدگاهها و نظراتشان در حضور رئیسجمهور را یافتند.
علی بازی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) با اشاره به آییننامه پرداخت وام خرید مسکن به خبرنگاران از عدم تخصیص این وام به خبرنگاران مجرد گلایه کرده و گفت: اگر این وام به خبرنگاران مجرد نیز پرداخت شود آنان قول و تعهد محضری میدهند که در اولین فرصت متاهل شوند.
وی همچنین با گلایه از تنگنظریها و عدم تحمل انتقادات نزد برخی مسئولان و سایر قوا به اخراج خود از جلسه سخنگوی یکی از ارگانهای کشور اشاره کرد و اظهار داشت: در حالی که هر فرد و رسانهای به خود اجازه میدهد هر آنچه به ذهنش میرسد درباره رئیسجمهور و دولت منتشر کند، فضایی ایجاد شده که هیچکس جرأت انتقاد از دستگاههای دیگر و بویژه قوه قضائیه را ندارد و از رئیسجمهور به عنوان مجری قانون اساسی استدعا دارم اجازه ندهد فضای رسانهای کشور پژمردهتر از آنچه هست بشود.
پورصفا خبرنگار، خبرگزاری فارس نیز رویارویی نظام استکبار با کشورمان را جنگی تمام عیار توصیف کرد که با سلاح خبر و جریان اطلاعرسانی در جریان است و تأکید کرد: دولت و رسانهها باید در این جنگ پشتیبان یکدیگر باشند تا گرگهایی که دندانهای خود را به نشانه تهدید به جمهوری اسلامی مینمایانند از کرده خود پشیمان شوند.
پریسا مهرآفر خبرنگار شبکه خبر نیز با نقل خاطراتی از دوران کودکی خود به علاقه شدید خود برای خبرچینی اشاره و تصریح کرد: حتی سرزنشها و کتکهای مادرم هیچگاه نتوانست عطش خبرچینی را در من فروبنشاند و چه جنجالها و دعواهایی که بر اثر همین خبرچینیهای من در میان اقوام بپا نشد.
فتاحی نماینده فعالان فضای مجازی نیز به بازداشت و صدور احکام بازداشت برای آن دسته از فعالان عرصه فضای مجازی که به حمایت از دکتر احمدینژاد و دولت شناخته میشوند، در برابر گشادهدستی قوه قضائیه در قبال برخی دیگر از آقازادهها که با گذشت چندین ماه از تأخیر در اجرای احکام قطعی قضایی آنان آزادانه از کشور خارج میشوند، اشاره کرد و گفت: اگر ادبیاتی که برخی افراد درباره دکتر احمدینژاد بکار میبرند در مواجهه با روسای سایر قوا که پشتوانه رای 25 میلیونی ملت را هم ندارند، بکار برده شود، آیا باز هم شاهد هیچ واکنشی نخواهیم بود؟!
احمدینژاد نیز در کنار سخنان رسمی و معمول خود حاشیههایی زد که معرفی کردن مردوخی خبرنگار پیشکسوت کشورمان به عنوان «برند» جلسات خبری مسئولان یکی از آنها بود.
رئیسجمهور در بخشی از سخنان خود با اشاره به گلایهای که نزد یکی از مسئولان عالی نظام درباره موج تخریبهای ناجوانمردانه علیه دولت مطرح کرده بود، اظهار داشت: به ایشان گفتم اجازه بدهید بنده با روش احمدینژادی که البته صرفاً مختص به بنده نیست و یک روش زنده و شناخته شده در دنیا است جواب تخریبکنندگان را بدهم.
احمدینژاد وقتی در حین سخنان خود با اظهارات برخی خبرنگاران درباره بازگرداندن خواهر و برادری که احکام محکومیت آنها صادر شده و از کشور خارج شدهاند، خاطر نشان کرد: نباید انجام همه کارهای دنیا را از من مطالبه کنید.
وی همچنین در پاسخ به گلایههای مکرر برخی خبرنگاران از برخوردهای تند دستگاه قضا با فعالان رسانهای و عرصه فضای مجازی تأکید کرد: شما باید پای حق بایستید، قدری تأمل کنید و باید بدانید که ایستادن پای حق سیلی خوردن هم دارد؛ اجرای عدالت به این راحتیها هم نیست.
رئیسجمهور ادامه داد: پیش از انقلاب اسلامی باور قطعی بنده این بود که با پیروزی انقلاب عمل صالح آسان خواهد شد؛ اما کمتر از سه ماه بعد از پیروزی انقلاب این باور من در هم شکست و متوجه شدم که انجام عمل صالح بسیار سخت است.
رئیس جمهور در بخشی از اظهارات خود با بیان اینکه همه رسانه ها نزد دولت محترم هستند، گفت: از نظر دولت چه روزنامه ایران که به ظاهر متعلق به دولت است و نه یک ریال از دولت پول می گیرد و نه دولت به او می گوید که چه بنویسد و چه ننویسد با خبرگزاری مهر که مستقل است اما بودجه اش را از دولت می گیرد، یکی هستند.
احمدی نژاد همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، در پاسخ به انتقاد نماینده این خبرگزاری از نبود عدالت رسانه ای خاطرنشان کرد: شما مصادیق آن را به بنده ارائه دهید، حتما پیگیری خواهم کرد؛ البته نگران نباشید بودجه شما را هم همچنان تامین خواهیم کرد.
احمدینژاد در پاسخ به درخواستهای مکرر حاضران برای تسهیل شرایط دریافت وام مسکن خبرنگاران از وزیر ارشاد خواست تا محدودیتها برای دریافت وام از سوی خبرنگاران مرتفع شود و اظهار داشت: دولت هیچگونه محدودیتی برای مسکن خبرنگاران قائل نیست و حتی خودمان هم حاضر هستیم بیاییم با افتخار کارگری کنیم و برای خبرنگاران خانه بسازیم. رئیس جمهور همچنین در واکنش به تکرار اظهارات خبرنگاران مجرد برای استفاده از این تسهیلات با خنده گفت: مگر می شود به افراد مجرد خانه داد؟ انسان اگر در خانه تنها باشد، دق می کند.
وی گفت: کار خبرنگاران سخت و فشرده است و امروز که روز خود آنهاست نیز میبینیم که خبرنگاران و عکاسان سخت مشغول کار در همین جلسه هستند.
رئیسجمهور در پایان سخنان خود با اشاره به خاطرات خبرنگار شبکه خبر از علاقه وی به خبرچینی در دوران کودکی تأکید کرد: این اظهارات نشان داد که کار خبرنگاری سخت و زیانآور است.