در این نشست سیدˈ محمد حسینیˈ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ˈعلی اسماعیلیˈ معاون فرهنگی وزیر ارشاد، ˈمحمد اللهیاریˈ مدیر اداره کتاب، ˈعلی شجاعی صائین ˈمدیر عامل موسسه خانه کتاب، ˈداریوش رضوانیˈ مشاور معاون فرهنگی و تعدادی دیگر از مدیران فرهنگی حضور داشتند
سومین نشست سالیانه هم اندیشی اصحاب نشر با حضور وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی و جمعی از دست اندرکاران حوزه نشر کتاب در تهران برگزار شد .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، در این نشست سیدˈ محمد حسینیˈ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، ˈعلی اسماعیلیˈ معاون فرهنگی وزیر ارشاد ، ˈمحمد اللهیاریˈ مدیر اداره کتاب ، ˈعلی شجاعی صائین ˈمدیر عامل موسسه خانه کتاب ، ˈداریوش رضوانیˈ مشاور معاون فرهنگی و تعدادی دیگر از مدیران فرهنگی حضور داشتند .
در این نشست که چهارشنبه شب در هتل انقلاب تهران برگزار شد ، نمایندگان اتحادیه ها ، تعاونی ها و انجمن های نشر ایران به بیان مشکلات حوزه نشر پرداختند.
در ابتدای این نشست ˈمریم جدلی ˈنماینده انجمن فرهنگی هنری زنان ناشر به بیان مشکلات برپایی نمایشگاههای کتاب استانی پرداخت و گفت : یکی از اهداف مهم برپایی این رویداد فرهنگی به نمایش گذاشتن کتاب های ناشران در استانها و آشنایی با تازه های نشر کشور است .
وی گفت : با توجه به اهمیت برپایی نمایشگاه های استانی از این رو باید برای برپایی این نمایشگاه ها تبلیغات کافی شود و از ارایه راهکارهای غیر کارشناسی برای جذابیت بیشتر فروش کتاب و دلال بازی های در حوزه نشر جلوگیری شود .
نماینده انجمن ناشران آموزشی نیز در این نشست خواستار تجدید نظر در نحوه برگزاری نمایشگاه های استانی کتاب شد .
ˈعلی اکبر رئیس نیا ˈ افزود : برای برپایی این نمایشگاه ها باید کارگروهی مرکب از انجمن های ناشران آموزشی ، دانشگاهی ، کودک و نوجوان و نماینده ای از وزارت ارشاد تشکیل شود و آیین نامه های مربوط به برپایی نمایشگاه های استانی تهیه و تنظیم شود .
وی همچنین برپایی نمایشگاه های تخصصی با توجه به مقیاس هر استان ، ایجاد تعامل با کتابفروشان محلی برای برپایی این رویداد فرهنگی ، ایجاد تسهیلات رفاهی متناسب با هر نمایشگاه و ایجاد کمیته سنجش و ارزشیابی را از دیگر مواردی دانست که باید در برپایی نمایشگاه های استانی به آن توجه کرد.
در ادامه این نشست ˈحامد میرزا بابایی ˈ مدیر مسئول انتشارات خدمات دانش کتیبه گفت : تضارب آرا در زمینه برپایی نمایشگاه های استانی وجود دارد. نظر برخی از دست اندرکاران از برپایی این نمایشگاه افزایش ویترین کتاب و برخی نیز هدف نزدیک شدن بیشتر ناشران به بازار نشر را دنبال می کنند .
وی گفت که استقبال از برپایی این نمایشگاه ها تاکنون بسیار خوب بوده است ولی متاسفانه به دلیل ناکارآمدی سیستم توزیع ، در این نمایشگاه ها نیاز مخاطبان به خوبی رفع نمی شود و کتابفروشان استانی نیز از این موضوع ناراضی هستند .
ˈحسن احمدی ˈ دبیر انجمن ناشران الکترونیک نیز در این نشست به بررسی موانع و ضرورت گسترش نشر الکترونیک در ایران ، ضرورت توجه به آن ، نقاط ضعف و قوت و راهکارهای ارتقای آن پرداخت .
احمدی افزود : براساس آمار در حال حاضر 11 میلیون کاربر اینترنتی در ایران فعال هستند که این افراد بستر بالقوه ای برای استفاده از منابع الکترونیک محسوب می شوند .
وی افزود: علاوه بر آن 4 میلیون دانشجو و 14 میلیون دانش آموز در کشور مشغول به تحصیل هستند که ممکن است به دلیل پراکندگی جغرافیایی امکان دسترسی به کتابفروشی ها و نمایشگاه های کتاب را نداشته باشند ، در نهایت نشر الکترونیک قادر خواهد بود تا اطلاعات کتاب ها را به دورترین نقاط ایران انتقال دهد.
احمدی یاد آور شد: این نوع نشر حجم کمی را در بر می گیرد ، به گونه ای که گاه صدها جلد کتاب در یک تلفن همراه و تبلت قرار داده می شود بدون اینکه مشکلی برای مطالعه برای کاربر ایجاد کند ، این نوعی مزیت در مقایسه با کتاب های چاپی به شمار می رود.
وی در مورد مشکلات نشر الکترونیک در ایران نیز گفت : مشکل دسترسی به اینترنت پر سرعت ، رعایت نکردن حقوق مولفان و آشنا نبودن با تکنولوژی روز از جمله مشکلات این نوع نشر است .
به گفته وی وضع قوانین برای رعایت حق نشر الکترونیک ، جریمه های سنگین مالی و کیفری برای متخلفان و ایجاد امکان برای دسترسی پرسرعت به اینترنت از مهمترین راهکارهای ارتقای نشر الکترونیک در کشور است .
احمدی همچنین بر راه اندازی مرکز نشر الکترونیک در اتحادیه ناشران و کتابفروشان به عنوان یکی از راهکارهای توجه به این نوع نشر تاکید کرد .
ˈامیر صفر زادهˈ رئیس شرکت تعاونی توزیع کنندگان کتاب تهران نیز در این نشست مواردی همچون صدور مجوز توزیع کتاب از سوی وزارت ارشاد برای اعضای تعاونی توزیع کنندگان کتاب تهران ، اجازه فعالیت در اماکن مسکونی ، مشمول شدن اعضای این تعاونی را از معافیت های مالیاتی خواستار شد .
همچنین در این نشست ˈعباس حسینی نیک ˈ رئیس شورای حمایت از تالیف به موضوع خرید کتاب و تاثیر گرانی آن بر چاپ افست پرداخت و ˈعبدالعظیم فریدون ˈ نماینده انجمن فرهنگی ناشران کودک نیز مسایل موجود در حوزه نشر کودک را مطرح کرد.
علاوه براین نمایندگانی از اتحادیه کتابفروشان تهران ، انجمن های اسلامی ناشران ، ناشران دانشگاهی ، ناشران بین الملل ایرانیان در مورد مسایل و مشکلات نشر سخنرانی کردند .