25 طرح کلان ملی فناوری با ارزش هزار و 800 میلیارد ریال و با مدیریت و هماهنگی و دیگر دستگاه های اجرایی در حال اجراست.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: این تفاهمنامه نمادی از همکاری جدید در این حوزه و تاکید بر اهداف جدید توسعه علم و فناوری است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر، خانم نسرین سلطانخواه در مراسم امضای تفاهمنامه از افزایش صادرات محصولات فناوریهای پیشرفته تا یک میلیارد دلار در سال جاری خبر داد و گفت : اهداف توسعه علم و فناوری کشور تغییر کرده است و امور پژوهشی در سطح دانشگاهها، هدف نهایی نیست بلکه ثروتزایی، ایجاد اشتغال پایدار، تولید دانش بنیان، محورهای اساسی تغییر اهداف در توسعه علم و فناوری محسوب می شود.
معاون علمی وفناوری رییس جمهور گفت : یک بخش مهم توسعه فناوری و نوآوری تولید کالاها و خدمات دانش بنیان است که به بنگاه اقتصادی خصوصی تبدیل میشود و هم اکنون به شرکتهای دانش بنیان معروف است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کنار حمایت از شکلگیری شرکتهای دانش بنیان ، تسهیلاتی مالی و غیرمالی را به آنها ارائه می کند.
خانم سلطانخواه گفت: قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان و تشکیل صندوق ملی نوآوری و شکوفایی با سرمایه سه هزار میلیارد تومانی در چند سال اخیر اجرایی شده است.
وی در ادامه قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان را یکی از بزرگترین و اثرگذارترین قوانین کشور در توسعه فناوری و نوآوری خواند که موجب شکوفایی جدی اقتصادی خواهد شد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به تشکیل 11 ستاد فناوریهای راهبردی گفت: این ستادها در حوزههای نانو، زیست فناوری، هوا فضا، میکروالکترونیک، گیاهان دارویی، انرژیهای نو، آب و خشکسالی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، سلولهای بنیادی و علوم شناختی تشکیل شده اند و در چهار سال اخیر تا سه هزار میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه از شکلگیری فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان و تولید محصولات دانش بنیان حمایت کردهاند.
سلطانخواه افزود: 25 طرح کلان ملی فناوری با ارزش هزار و 800 میلیارد ریال و با مدیریت و هماهنگی و دیگر دستگاه های اجرایی در حال اجراست.
خانم سلطانخواه افزود: بر اساس راهبرد جدید ، مراکز تحقیقاتی تنها به فکر ساخت نمونه آزمایشگاهی هستند وتولید نیمه صنعتی، صنعتی و انبوه آن را هم دیگران انجام می دهند.
معاون علمی وفناوری رییس جمهور، رویکرد جدید جایگزین نگاه خطی را نظام ملی نوآوری اعلام کرد و گفت: همه فعالان این عرصه از مراکز علمی و دانشگاهی تا تشکلها ، تولید کنندگان و بهرهبرداران و حامیان در کنار یکدیگر قرار دارند.
سلطانخواه تصریح کرد: بازیگران جدید برای ایفای نقش مانند اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در کنار سایر بازیگران سنتی خواهند بود تا مراحل تجاری سازی و ثروت سازی را به سرانجام برسانند.
وی در ادامه اعلام کرد: واردات محصولات با فناوریهای پیشرفته در سال گذشته 6.5 میلیارد دلار و صادرات این محصولات 840 میلیون دلار بوده است.
وی گفت: پارسال حدود 58 میلیارد دلار واردات به کشور صورت گرفته که حدود 45 میلیارد دلار، کالاهای ساخته شده بوده است. در مقابل، حدود 45 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشتیم که 17 میلیارد دلار آن صادرات کالاهای ساخته شده بوده و بقیه آن نیز مواد خام و نیمه خام شده است در سال 75 میزان صادرات محصولات دانش بنیان حدود 2.3 میلیون دلار و در سال 89، 620 میلیون دلار بود.
سلطانخواه با بیان این که هدفگذاری سال 91، افزایش صادرات محصولات با فناوریهای پیشرفته به یک میلیارد دلار است، افزود: عمده واردات کشور کالاهای ساخته شده است که بیشتر آنها مبتنی بر فناوریهای پیشرفته نیست.