مهمانپرست:همزمان با گستاخیهای رژیم صهیونیستی با حمله به غزه و کشتار زنان و کودکان مشخص شد که از تهدید اصلی در منطقه غفلت صورت گرفته است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت:بارها هشدار داده بودیم فتنههایی که در منطقه دنبال میشود با توطئه رژیم صهیونیستی و حامیان این رژیم با هدف درگیر کردن کشورهای منطقه و با دخالت در امور داخلی و مسائل منطقهای به منظور تضعیف جبهه مقاومت صورت می گیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر، رامین مهمانپرست در نشست خبری امروز خود ؛جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را نتیجه غفلت از تهدید اصلی در منطقه دانست.
مهمانپرست گفت: همزمان با گستاخیهای رژیم صهیونیستی با حمله به غزه و کشتار زنان و کودکان مشخص شد که از تهدید اصلی در منطقه غفلت صورت گرفته است.
وی افزود: بلافاصله بعد از این جنایات در غزه تحرک و فعالیت دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و آقای صالحی در حاشیه اجلاس وزرای خارجه سازمان کنفرانس اسلامی با تماس با مقامات کشورهای اسلامی در جیبوتی در این مورد گفتگو کرد.
مهمانپرست گفت: همچنین نامه هایی به سازمانهای بین المللی و منطقه ای ارسال شده است تا اقدامات جدی برای توقف این جنایات و محکوم کردن نقض حقوق بشر در غزه صورت گیرد.
وی افزود: صالحی وزیر امور خارجه در گفتگوی تلفنی با مقامات جنبش اسلامی و حماس در فلسطین، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای ارسال کمکهای انساندوستانه به ویژه دارو، تجهیزات پزشکی و مواد غذایی و همین طور برای سفر به غزه اعلام کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: رئیس جمهور هم با عنوان رئیس جنبش غیرمتعهدها در گفتگوی تلفنی با رئیس جمهور مصر خواستار اقدامات جدی کشورهای اسلامی برای توقف جنایات در غزه و واکنش کشورهای عضو در این مورد شد.
رامین مهمانپرست در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه خراسان درباره این که رژیم صهیونیستی مبنی بر این که ایران موشک های 55 به حماس می دهد ، افزود: کمک به مردم فلسطین و غزه وظیفه همه کشورها به ویژه کشورهای اسلامی است.حمایت از مردم فلسطین از سیاست های اساسی خارجی کشور ماست .
وی گفت: وقتی جنایات رژیم صهیونیستی را می بینیم که همه تجهیزات لازم را هم در اختیار دارند ، همه کشورها باید برای حمایت از مردم غزه اقدام کنند .
وی تاکید کرد: حمایت از مردم فلسطین از سیاست های اساسی خارجی کشور ماست و در این ایام نیز برای ارسال کمک های انسان دوستانه به غزه اعلام آمادگی کرده ایم .
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت : وزیر امورخارجه کشورمان برای اعلام پشتیبانی از مردم مظلوم غزه در مقابل تجاوز رژیم صهیونیستی، آماده سفر به این شهر است.
رامین مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره برنامه ایران برای سفر برخی مقامات به غزه ، افزود : برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز برای سفر به غزه اعلام آمادگی کرده اند و در حال پیگیری این موضوع و انجام دادن اقدام های لازم هستیم .
وی گفت : در همین زمینه در تلاش هستیم گروهی از جمعیت هلال احمر را برای ارسال دارو و کمک های انسان دوستانه، آماده اعزام به غزه کنیم .
رویکرد نشست تهران، فراهم کردن زمینه مشارکت ملی در سوریه
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: نشست دو روزه گذشته گفتگوی ملی سوریه در تهران با رویکرد فراهم کردن زمینه مشارکت ملی در این کشور برای تحقق آرای مردم سوریه برگزار شد .
رامین مهمانپرست افزود: دو رویکرد درباره مسئله سوریه وجود دارد ، در نگاه نخست کشورهای مختلفی معتقدند راه حل مسئله سوریه سیاسی ومسالمت آمیز است و باید خشونت ها ، ارسال سلاح به سوریه و مداخلات خارجی متوقف و با فراهم شدن زمینه مشارکت ملی در این کشور، با رویکردی همه جانبه تصمیمات اساسی برای تحقق آرای مردم سوریه فراهم شود .
وی گفت: نشست تهران هم در همین زمینه دنبال شد و از طرح هایی است که ایران برای حل مسئله سوریه پیشنهاد داده است.
مهمانپرست افزود: رویکرد دوم تداوم خشونت ها ، ارسال سلاح و زمینه سازی برای مداخله خارجی در سوریه است و شاهدیم کشورهای غربی از این رویکرد حمایت می کنند .
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود : همان کشورهایی که مقابل جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه سکوت کرده اند ادعای حمایت از مردم سوریه دارند و به دنبال مداخله نظامی هستند و مردم سوریه باید در قبال این دو رویکرد تصمیم بگیرند .
مهمانپرست گفت:همه مردم در جهان شاهدند که چه کسانی به دنبال ایجاد خشونت و فتنه در منطقه و چه کشورهای دنبال ایجاد ثبات ،امنیت و تحقق اراده مردم برای تعیین آینده کشورشان هستند .
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه نشست خبری در باره نیات شوم کشورهای غربی گفت: هم مردم سوریه و هم مردم کشورهای منطقه می دانند به چه عللی برخی کشورهای غربی با هر حرکتی که زمینه ساز تحقق خواست مردم سوریه است مخالفت می کنند وهدف این کشورها برای مردم مشخص است.
مهمانپرست درپاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری ایرنا درباره به رسمیت شناخته شدن مخالفان سوریه در اتحادیه اروپا و تأثیر آن در بازگشت ثبات به سوریه افزود: هر اقدامی که در جهت بر هم زدن ثبات و امنیت در سوریه و جلوگیری از مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود باشد نشان می دهد نیاتی غیرصادقانه برای اهداف مشخص در سوریه به کار گرفته می شود.
وی گفت : سابقه کشورهای غربی برای کشورهای منطقه ما قابل قبول نیست ، آنها برای تحقق اهداف خود حقوق ملت ها را نادیده می گیرند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار تهران امروز مبنی بر اینکه آیا گروه چهارجانبه ایران، ترکیه ، عربستان و مصر همچنان دستور کاری برای ادامه رایزنی هایشان درباره سوریه دارند ، افزود: جمهوری اسلامی ایران از هر تلاشی که برای ایجاد آرامش و ثبات در سوریه صورت گیرد ، استقبال می کند.
مهمانپرست افزود: ما شرکت در اجلاس چهارجانبه پیشنهادی آقای مرسی بین کشورهای ایران، مصر، ترکیه و عربستان را دنبال کردیم که البته این اجلاس در سطح وزرا و سه جانبه برگزارشد.
وی تصریح کرد: : با این حال این مانع از این نیست که طرح های اصولی و پیشنهادهایی که می تواند به بهترین شکل مسئله سوریه را به سمت حل نهایی خود رساند ارائه نکنیم.
مهمانپرست گفت: ما پیشنهادهای مکتوب خودمان را ارائه کردیم و طبق توافقی که به عمل امده است روز چهارشنبه در حاشیه اجلاس "دی 8 " در اسلام اباد، جلسه وزرای خارجه ایران، مصر و ترکیه برگزار می شود.
وی افزود: تلاش می کنیم تا کشورهای دیگری که اعتقاد به راه حل مسالمت امیز دارند به این جمع اضافه شوند تا درگیری ها در سوریه متوقف شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه اجلاس تهران در جمع بندی نهایی توافق کردند تا کمیته ای برای پیگیری نشست های بعدی به وجود بیاید، گفت: این کمیته متشکل از نمایندگان همه گروه های سیاسی، مذهبی و فعالان داخل سوریه است.
وی با اشاره به اینکه حتما مطالبی که به صورت جدی در اجلاس تهران از طرف نمایندگان گروه ها مطرح شد پیگیری می شود، افزود: یکی از دستور کارهای اصلی کمیته، پیگیری و دنبال کردن نشست بعدی، تعیین محل و زمان و فراگیر تر کردن گفتگوهاست.
مهمانپرست گفت: امیدواریم این تلاش ها در اسرع وقت به نتیجه برسد و مردم سوریه از ارامش برخوردار شوند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار درباره مذاکرات ایران و اژانس که قرار است در آذرماه برگزار شود، گفت: گفتگوهای ایران و اژانس بین المللی انرژی اتمی در آذر برگزار می شود و امیدواریم اژانس با رویکرد جدی و منطقی وارد مذاکرات شود.
مهمانپرست افزود: ما امادگی کامل برای رسیدن به یک تفاهم که در ان حقوق کامل ما را تدوین کند و نگرانی های اژانس را در بخش هایی که ادعا می کنند برطرف کند داریم.
وی با بیان اینکه شرط موفقیت این نشست رویکرد منطقی اژانس و برخورداری از دیدگاه حقوقی و فنی است، گفت: نباید اجازه دهیم اراده سیاسی برخی از کشورهای غربی متهم به داشتن سلاح هسته ای و ذخایر استراتژیک فراوان و تهدید کننده دنیا، مانع از دسترسی کشورهای مستقل به حقوق خودشان در چارچوب ان، پی ،تی شود.
تلاش همه جانبه برای آزادی ایرانیان ربوده شده در سوریه
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ربوده شدگان ایرانی در خاک سوریه گفت:همه تلاش خود را برای آزادی دو مهندس ایرانی و 48 زائر ربوده شده در سوریه به کار می گیریم .
رامین مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگاری افزود: از همه راه های ممکن در داخل سوریه و از طریق کشورهایی که می توانند در گروه های رباینده تأثیرگذار باشند این کار را دنبال می کنیم .
وی گفت: امیدواریم کسانی که دست به چنین اقدامات غیر انسانی می زنند بدانند این کار درستی نیست که جان انسان های بی گناه را به خطر انداخت .
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود : برای رسیدن به خواست واقعی مردم سوریه راه های درست و مسالمت آمیز وجود دارد و هرکسی مدعی است می تواند به نمایندگی از مردم سوریه نقطه نظراتی مطرح کند باید با صندوق رأی این کار را انجام دهد و با سلاح نمی توان نمایندگی اکثر مردم را ثابت کرد .
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار درباره اقدام عملی کمیته هماهنگی جنبش عدم تعهد در نیویورک که ریاست آن بر عهده سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل است در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت : این کمیته تشکیل جلسه داده و موضع قاطع خود را در قبال جنایات رژیم صهیونیستی اعلام کرده است .
همواره برای مذاکرات سازنده با 1+5 آمادگی داریم
سخنگوی وزارت امور خارجه درادامه نشست درپاسخ به خبرنگار خبرگزاری شبستان درباره گفتگو های ایران و5 + 1 گفت: شرط موفقیت مذاکرات هسته ای پیش رو به رسمیت شناختن حقوق ایران از نظر داشتن حق فعالیت هسته ای صلح آمیز و بهره مندی از چرخه کامل سوخت در دایره فعالیت های صلح آمیز هسته ای است.
رامین مهمانپرست افزود : ما همواره برای مذاکرات سازنده و اصولی امادگی داریم و الان هم اماده هستیم.
وی اضافه کرد: اگر کشورهای 5 + 1 رویکرد اشتباهی را که تاکنون داشتند کنار بگذارند و روشهای عاقلانه تر و منطقی تری را جایگزین سیاست فشار و گفتگو که فکر می کنند می تواند اثری روی مذاکرات داشته باشد، کنند می توان به توافق اصولی رسید که هم ملت ایران از حقوق خود به صورت کامل بهره مند و نگرانیهای طرف مقابل نیز برطر ف شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به خبرنگاری که از وی پرسید با توجه به اینکه13 دسامبر ایران و آژانس در تهران مذاکره دارند و آقای آمانو از قبل اعلام کرده که نگران برنامه هسته ای ایران است فکر می کنید این نظرات چه تأثیری در مذاکره با ایران دارد؟گفت : آمادگی داریم و فکر می کنیم اگر آژانس با رویکردی منطقی مذاکره را دنبال کند رسیدن به توافق به سرعت ممکن است و شرط آن این است که حقوق همه کشورها درباره معاهده «ان. پی . تی» به آنها داده شود .
مهمان پرست درتکمیل سخنان خود افزود: نگرانی های فنی و حقوقی قابل بررسی و حل است و زمانی مشکل پیش می آید که نقطه نظر مذاکره کنندگان سیاسی باشد .
وی تصریح کرد : اینکه چندبار اعلام شده ایران در حال پاکسازی پارچین است حرفی کارشناسی نیست چرا که همانطور که کارشناسان موضوع می دانند فعالیت های هسته ای قابل پاکسازی نیست و هر اقدامی اثر خود را باقی می گذارد .
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود : این حرف ها در بحث های تبلیغاتی گفته می شود و شایسته نیست دبیر کل آژانس حرف هایی مطرح کند که از دید کارشناسی قابل بررسی نیست .
ملت سوریه از نیات غیرصادقانه غرب آگاه است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هم مردم سوریه و هم مردم کشورهای منطقه می دانند به چه عللی برخی کشورهای غربی با هر حرکتی که زمینه ساز تحقق خواست مردم سوریه است مخالفت می کنند و نیات این کشورها برای مردم مشخص است.
رامین مهمانپرست درپاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری ایرنا درباره به رسمیت شناخته شدن مخالفان سوریه در اتحادیه اروپا و تأثیر آن در بازگشت ثبات به سوریه افزود: هر اقدامی که در جهت بر هم زدن ثبات و امنیت در سوریه و جلوگیری از مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود باشد نشان می دهد نیاتی غیرصادقانه برای اهداف مشخص در سوریه به کار گرفته می شود.
وی گفت : سابقه کشورهای غربی برای کشورهای منطقه ما قابل قبول نیست ، آنها برای تحقق اهداف خود حقوق ملت ها را نادیده می گیرند.
پیگیر ارسال کمک های انسان دوستانه به غزه هستیم
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت : وزیر امورخارجه کشورمان برای اعلام پشتیبانی از مردم مظلوم غزه در مقابل تجاوز رژیم صهیونیستی، آماده سفر به این شهر است.
رامین مهمانپرست درباره برنامه ایران برای سفر برخی مقامات به غزه ، افزود : برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز برای سفر به غزه اعلام آمادگی کرده اند و در حال پیگیری این موضوع و انجام دادن اقدام های لازم هستیم .
وی گفت : در همین زمینه در تلاش هستیم گروهی از جمعیت هلال احمر را برای ارسال دارو و کمک های انسان دوستانه، آماده اعزام به غزه کنیم .
مذاکره هسته ای با رویکرد سیاسی راه به جایی نمی برد
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت : آمادگی داریم و فکر می کنیم اگر آژانس با رویکردی منطقی مذاکره را دنبال کند رسیدن به توافق به سرعت ممکن است و شرط آن این است که حقوق همه کشورها درباره معاهده
«ان. پی . تی» به آنها داده شود .
در ادامه نشست خبری رامین مهمانپرست خبرنگاری پرسید با توجه به اینکه13 دسامبر ایران و آژانس در تهران مذاکره دارند و آقای آمانو از قبل اعلام کرده که نگران برنامه هسته ای ایران است فکر می کنید این نظرات چه تأثیری در مذاکره با ایران دارد؟
سخنگوی وزارت امور خارجه پاسخ داد : نگرانی های فنی و حقوقی قابل بررسی و حل است و زمانی مشکل پیش می آید که نقطه نظر مذاکره کنندگان سیاسی باشد .
وی گفت : اینکه چندبار اعلام شده ایران در حال پاکسازی پارچین است حرفی کارشناسی نیست چرا که همانطور که کارشناسان موضوع می دانند فعالیت های هسته ای قابل پاکسازی نیست و هر اقدامی اثر خود را باقی می گذارد .
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود : این حرف ها در بحث های تبلیغاتی گفته می شود و شایسته نیست دبیر کل آژانس حرف هایی مطرح کند که از دید کارشناسی قابل بررسی نیست .
از هر تلاشی برای ایجاد آرامش و ثبات در سوریه استقبال می کنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: نباید اجازه دهیم که کشورهای دیگری به جای مردم سوریه تصمیم بگیرند که این مانع از ایجاد آرامش و ثبات در این کشور می شود.
رامین مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار تهران امروز مبنی بر اینکه آیا گروه چهارجانبه ایران، ترکیه ، عربستان و مصر همچنان دستور کاری برای ادامه رایزنی هایشان درباره سوریه دارند ، افزود: جمهوری اسلامی ایران از هر تلاشی که برای ایجاد آرامش و ثبات در سوریه صورت گیرد ، استقبال می کند.
وی گفت: ما شرکت در اجلاس چهارجانبه پیشنهادی آقای مرسی بین کشورهای ایران، مصر، ترکیه و عربستان را دنبال کردیم که البته این اجلاس در سطح وزرا و سه جانبه برگزارشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: با این حال این مانع از این نیست که طرح های اصولی و پیشنهادهایی که می تواند به بهترین شکل مسئله سوریه را به سمت حل نهایی خود رساند ارائه نکنیم.
مهمانپرست گفت: ما پیشنهادهای مکتوب خودمان را ارائه کردیم و طبق توافقی که به عمل امده است روز چهارشنبه در حاشیه اجلاس دی 8 در اسلام اباد، جلسه وزرای خارجه ایران، مصر و ترکیه برگزار می شود.
وی افزود: تلاش می کنیم تا کشورهای دیگری که اعتقاد به راه حل مسالمت امیز دارند به این جمع اضافه شوند تا درگیری ها در سوریه متوقف شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه اجلاس تهران در جمع بندی نهایی توافق کردند تا کمیته ای برای پیگیری نشست های بعدی به وجود بیاید، گفت: این کمیته متشکل از نمایندگان همه گروه های سیاسی، مذهبی و فعالان داخل سوریه است.
وی با اشاره به اینکه حتما مطالبی که به صورت جدی در اجلاس تهران از طرف نمایندگان گروه ها مطرح شد پیگیری می شود، افزود: یکی از دستور کارهای اصلی کمیته، پیگیری و دنبال کردن نشست بعدی، تعیین محل و زمان و فراگیر تر کردن گفتگوهاست.
مهمانپرست گفت: امیدواریم این تلاش ها در اسرع وقت به نتیجه برسد و مردم سوریه از ارامش برخوردار شوند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار درباره مذاکرات ایران و اژانس که قرار است در آذرماه برگزار شود، گفت: گفتگوهای ایران و اژانس بین المللی انرژی اتمی در آذر برگزار می شود و امیدواریم اژانس با رویکرد جدی و منطقی وارد مذاکرات شود.
مهمانپرست افزود: ما امادگی کامل برای رسیدن به یک تفاهم که در ان حقوق کامل ما را تدوین کند و نگرانی های اژانس را در بخش هایی که ادعا می کنند برطرف کند داریم.
وی با بیان اینکه شرط موفقیت این نشست رویکرد منطقی اژانس و برخورداری از دیدگاه حقوقی و فنی است، گفت: نباید اجازه دهیم اراده سیاسی برخی از کشورهای غربی متهم به داشتن سلاح هسته ای و ذخایر استراتژیک فراوان و تهدید کننده دنیا، مانع از دسترسی کشورهای مستقل به حقوق خودشان در چارچوب ان، پی ،تی شود.
مدعیان مذاکره با ایران باید عملا به حقوق ما احترام بگذارند
سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: هر کشور یا رئیس جمهوری که تمایلش را برای گفتگو و مذاکره در مجموعه 1 + 5 با ایران اعلام می کند تا مسئله فعالیت های صلح آمیز هسته ای ما زودتر به تفاهم برسد باید در عمل ثابت کند که به حقوق ملت ما احترام می گذارد.
رامین مهمانپرست درباره اظهارات اخیر اوباما افزود: ما همواره اعلام کرده ایم نه چیزی فراتر از حقوق خود را پیگیری می کنیم و نه اجازه می دهیم حقوق ملت مان در فعالیت های صلح آمیز هسته ای محدود یا ممانعتی برای آن ایجاد شود.
وی گفت: خواست ملت ما کاملا روشن است ما برای پیشرفت کشورمان به فناوری های روز دنیا نیاز داریم و این فناوری ها به شکل صلح آمیز به کار گرفته می شود که یکی از مهمترین آنها دانش هسته ای است که براساس معاهده ان پی تی جزو حقوق ما شناخته می شود.
مهمانپرست با تاکید بر اینکه مدعیان مذاکره با ما باید در عمل به حقوق ملتمان احترام بگذارند، افزود: اینکه گاهی می گویند قبول دارند تاکنون انحرافی در فعالیت های هسته ای ایران ایجاد نشده است اما درباره ایجاد انحراف در آینده اظهار نگرانی می کنند با هیچ منطقی قابل قبول نیست.
وی گفت: این حرف را می توان درباره فعالیت همه کشورها گفت ما خودمان پیشتاز حرکتی بین المللی برای مقابله با سلاح های کشتارجمعی و هسته ای بوده و هستیم و بالاترین مرجع دینی ما رهبر معظم انقلاب حرکت به سمت فعالیت های هسته ای نظامی را حرام شرعی اعلام کرده اند.
سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: براین اساس مشخص است که ملت ما پایبند به همه تعهدات است و می خواهد از حقوقش در چارچوب اهداف صلح آمیز استفاده کند.
مهمانپرست گفت: طرف مقابل در هر بخش و هر شخصیتی اگر ادعا می کند می خواهد این مسئله حل و فصل شود در عمل باید حقوق ملت ما را به رسمیت بشناسد.
روابط بسیار خوب میان ایران و حماس و جهاد اسلامی برقرار است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: روابط بسیار خوبی بین ایران و جنبش حماس و جهاد اسلامی برقرار است.
رامین مهمانپرست درباره روابط ایران و حماس گفت : سیاست اصولی و نیز سیاست حمایتی ما از مردم فلسطین از اول پیروزی انقلاب اسلامی ایران به بهترین شکل تاکنون دنبال شده است و فکر می کنیم حقوق مردم فلسطین باید به شکل کامل تامین شود تا ریشه بحران در منطقه برطرف شود.
وی اضافه کرد : برخی حرفهایی که زده می شود شاید در جهت ایجاد ذهنیت برای فتنه انگیزی بین جریان مقاومت و کشورهای واقعی حامی این جبهه است چراکه ما همواره در کنار مردم فلسطین بوده و هستیم و از همه مبارزان فلسطینی بویژه حماس و جهاد اسلامی حمایت می کنیم .
مهمانپرست در ادامه با بیان اینکه سیاست ایران حمایت از حقوق مردم کشورهای منطقه و همه کشورهای مستضعف و تحت فشار است گفت: برای تحقق خواست مردم سوریه ، مناسب ترین راه ایجاد زمینه لازم برای حضور و مشارکت انها در تعیین سرنوشت خود است.
وی افزود: تنها زمانی رای اکثریت مردم سوریه قابل مشاهده خواهد بود که در فضایی آرام ، با ثبات و بدون درگیری زمینه مشارکت انها فراهم شود.
مهمانپرست گفت : سیاست ما تاکنون این بوده که از حقوق مردم سوریه دفاع کنیم و فکر می کنیم کسانی مخالف این آرامش و حضور مردم پای صندوقهای رای هستند که به جای مردم سوریه می خواهند درباره اینده این کشور تصمیم بگیرند.
مذاکره درباره مسئله سوریه در حاشیه اجلاس دی هشت
سخنگوی وزارت امور خارجه از مذاکره درباره مسئله سوریه در حاشیه اجلاس « دی 8 » در اسلام آباد پاکستان خبر داد .
رامین مهمانپرست درباره برگزاری اجلاس « دی 8 » در پاکستان در روز چهارشنبه گفت: اجلاس« دی 8 » در سطح سران در اسلام آباد برپا می شود و طبق روال اینگونه اجلاس، ابتدا در سطح کارشناسان ارشد ، بعد وزرا و در پایان با حضور سران برپا می شود.
وی افزود: این اجلاس در اسلام آباد برگزار می شود و طبق توافق مقرر شده است که وزرای امور خارجه ایران ، مصر و ترکیه در حاشیه آن درباره مساله سوریه نشست و گفتگو داشته باشند و اگر قرار بر حضور کشور دیگری در این نشست باشد یا مذاکرات در سطح بالاتری پیگیری شود در مذاکرات وزرای امور خارجه درباره آن گفتگو و تصمیم گیری خواهد شد.
مهمانپرست گفت : برای این کار هیچ مانعی وجود ندارد و این به توافق کشورها و اجلاس وزرای امور خارجه این سه کشور بستگی دارد.