وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه تاکنون 42 میلیون نفر از سهام عدالت برخوردار شدهاند، گفت: به دلیل آنکه درباره کارگران فصلی و ساختمانی دارای بانکهای اطلاعاتی منسجم نبودیم، سهام عدالت تاکنون به این قشر از مردم اختصاص نیافته و از قلم افتادهاند
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه تاکنون 42 میلیون نفر از سهام عدالت برخوردار شدهاند، گفت: به دلیل آنکه درباره کارگران فصلی و ساختمانی دارای بانکهای اطلاعاتی منسجم نبودیم، سهام عدالت تاکنون به این قشر از مردم اختصاص نیافته و از قلم افتادهاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از فارس، سید شمسالدین حسینی ،وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه علنی روز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی به سوالات برخی از نمایندگان مجلس پاسخ داد .
وزیر اقتصاد در مورد اینکه چرا سهام عدالت کارگران ساختمانی و صنوف بعد از 2 نوبت تنظیم لیست و اعلامهای متعدد مطبوعاتی تحقق نیافته است؛گفت :وقتی ما از توزیع عادلانه حرف میزنیم یعنی درآمد یا ناشی از کار است و یا ثروت.
وی در ادامه افزود: اگر به دنبال توزیع بهینه درآمد هستیم علاوه بر نیروی انسانی باید به توزیع ثروت هم توجه کنیم.
وزیر اقتصاد با تاکید بر توزیع عادلانه ثروت از طریق مالکیت، تصریح کرد: سهام عدالت هم از یک پشتوانه نظری و هم از پشتوانه حقوقی برخوردار است.
حسینی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: اقدامات توزیع سهام عدالت دارای پشتوانه نظری، مجوز رهبری و اجرای قانون بوده است و توزیع سهام عدالت عملا از سال 1385 شروع شد مبتنی بر یک چارچوب اجرایی بود.
به گفته وی توزیع سهام عدالت از طبقات پایین به متوسط جامعه آغاز شد که در مرحله اول و دوم عمدتا افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی سهام عدالت دریافت کردند و سپس به افرادی مانند زنان سرپرست خانوار تسری پیدا کرد.
حسینی یادآور شد: طی یک عملیات بسیار سنگین اطلاعات بیش از 50 میلیون نفر واصل شد و امروز در راستای اجرای این قانون حدود 42 میلیون نفر دارای سهام عدالت هستند و اقشار بسیار آسیب پذیر امروز از سهام عدالت برخوردار شدند، اما آیا همه آن کسانی که باید سهام عدالت میگرفتند دریافت کردند یا خیر و یا همه آنهایی که سهام عدالت گرفتند جزو طبقات متوسط یا پایین جامعه بودند یا خیر ، باید به این پرسش پاسخ داد.
وزیر اقتصاد اضافه کرد: درباره کارگران فصلی و ساختمانی که بحث شد نیز باید بگویم از آنجا که این افراد دارای بانکهای اطلاعاتی منسجم نیستند، از قلم افتادند لذا بعد از مراحل اولیه، کار تکمیلی صورت گرفت و روی این قشر از مردم متمرکز شدیم و بعداز طراحیهای بانکهای مختلف، 3 میلیون و 300 هزار نفر ثبت نام کردند و بعد مشخص شد که قریب به یک میلیون نفر از این رقم، قبلا سهام عدالت دریافت کردند.
سید شمسالدین حسینی در ادامه سخنانش متذکر شد هم اکنون برای 3 میلیون نفر سهام عدالت میخواهیم اختصاص دهیم و کار اجرای سهام اجرای عدالت کار بسیار حجیمی بوده است و برای 5 میلیون نفر باقی مانده هم در حال بررسیهای هستیم تا اطلاعاتشان واصل شود.
در ادامه وزیر اقتصاد تصریح کرد: برای اعطای سهام عدالت به اقشار آسیب پذیری اقدامات وسیعی انجام شده است به ویژه کارگران، اما این طرح باید پروسه خود را طی کند و اگر بتوانیم همین امسال این کار را انجام میدهیم.