نماینده دایم ایران در سازمان ملل گفت: این قطعنامه بر اساس سیاست داخلی کانادا علیه ایران مطرح شده است و هدف آن سواستفاده از سازوکارهای حقوق بشر علیه ایران است
محمد خزاعی نماینده دایم ایران در سازمان ملل طی سخنانی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل که به منظور طرح قطعنامه حقوق بشرعلیه ایران تشکیل شده بود، این قطعنامه را سیاسی دانست و تاکید کرد محتوای آن بدور از اصول حرفه ای و یکجانبه است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، محمد خزاعی در جلسه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل پیش از تصویب قطعنامه حقوق بشر علیه ایران سخن می گفت با غیرسازنده خواندن این قطعنامه تصریح کرد: این قطعنامه بر اساس سیاست داخلی کانادا علیه ایران مطرح شده است و هدف آن سواستفاده از سازوکارهای حقوق بشر علیه ایران است.
نماینده دایم ایران در سازمان ملل این قطعنامه را تنها بازتاب دهنده منافع برخی کشورهای خاص دانست و تصریح کرد: این قطعنامه اعتبار شورای حقوق بشر سازمان ملل را خدشه دار می کند.
خزاعی با اشاره به محتوای قطعنامه گفت: بیش از 150 ادعای بی اساس علیه ایران در این قطعنامه مورد اشاره قرار گرفته است اما به موارد مثبت به صورت جزیی و محدود اشاره شده است.
وی قطعنامه را مبتنی بر گزارش های یکجانبه و برخی منابع سیاسی دانست و گفت: این قطعنامه یکجانبه دارای تناقضات بسیار است.
خزاعی تاکید کرد: طرح این پیش نویس فاش کننده اغراض و انگیزه های سیاسی طراحان آن می باشد.
نماینده دایم ایران در سازمان ملل در ادامه با اشاره به سیاست یک بام و دو هوای شورای حقوق بشردر قبال ایران تصریح کرد: ما نباید فراموش کنیم که تاسیس شورای حقوق بشر سازمان ملل به منظور از میان بردن نقایص گذشته بود تا برخی کشورها با اهداف سیاسی از این مساله بهره برداری نکنند.
وی تاکید کرد: شورای حقوق بشر باید با نگاهی جهان شمول و بی طرفانه به مساله حقوق بشر در تمام کشورهای جهان برخورد کند.
خزاعی گفت: جمهوری اسلامی همواره از مدافعان فعالیت شورای حقوق بشر سازمان ملل بر اساس مبانی جهان شمول است.
در ادامه نماینده دایم ایران در سازمان ملل جمع آوری داده های قطعنامه حقوق بشر علیه ایران را به دور از اصول حرفه ای دانست و گفت: ما از دبیرکل سازمان ملل خواستار تهیه گزارشی بدور از سیاسی کاری و غرض ورزی هستیم.
خزاعی گفت: ما گزارشی 53 صفحه ای در پاسخ به این اتهامات تهیه کرده ایم و به شورای حقوق بشر سازمان ملل تحویل دادیم، اما متاسفانه گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران به آن بی توجهی کرد و از اعمال آن در پیش نویس قطعنامه خودداری ورزید.
وی افزود: در نتیجه پیش نویس این قطعنامه بیش از پیش یکجانبه شده و به شکل محدودی به دستاوردهای حقوق بشر ایران اشاره کرده است.
نماینده دایم ایران در سازمان ملل همچنین با اشاره به وجود نقض گسترده حقوق بشر در کانادا، آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی گفت: آیا این کشورها درباره نقض حقوق بشر بازخواست می شوند؟
وی به موارد تبعیض علیه مسلمانان، مهاجران و اقلیت های بومی در آن کشورها اشاره کرد و گفت: نقض فاحش حقوق بشر علیه زنان بویژه زنان سیاه پوست در زندان های آمریکا و کشتن غیرنظامیان افغان توسط پهپادهای آمریکایی از جمله موارد روشن نقض حقوق بشر توسط دولت آمریکاست.
وی به وجود صدها زندانی در زندان های غیرقانونی آمریکا و انجام شکنجه در بازداشتگاه های این کشور از جمله گوانتانامو اشاره کرد و گفت: خنده دار است که آمریکا خود را به عنوان مدافع نخست حقوق بشر در جهان می داند.
نماینده دایم ایران در سازمان ملل همچنین به وضعیت حقوق بشر و سرکوب اقلیت ها در کانادا اشاره کرد و گفت: مردم بومی کانادا با نقض فاحش حقوق بشر و سرکوب توسط دولت آن کشور روبرو هستند.
خزاعی تصریح کرد: دولت کانادا بر اساس گزارش های معتبر بین المللی دست به اعمال تبعیض نژادی می زند.
وی با اشاره تبعیض علیه زنان رنگین پوست در کانادا گفت: در واقع ادعاهای کانادا در دفاع از حقوق بشر تنها آشکار کننده انگیزه های سیاسی آن کشور است.
نماینده دایم کشورمان به سکوت مرگبار کشورهای به اصطلاح حامی حقوق بشر درقبال جنایت های رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: در کمال تعجب این کشورها هیچ تمایلی به اشاره به جنایت های رژیم صیهونیست در سرزمین های اشغالی و غزه ندارند که این دلیل دیگری درباره سیاسی کاری این حکومت هاست.
وی افزود: خنده دار آن جاست که اسراییل که دست هایش به خون هزاران نفر آغشته است، از مطرح کنندگان این قعطنامه علیه ایران است.
نماینده دایم کشورمان گفت: حمایت مطلق دولت کانادا از اسراییل و اقدامات آن در کشتن دانشمندان هسته ای ایران نشان دهنده عمق سیاسی کاری در طرح این قطعنامه علیه ایران است.
خزاعی با اشاره به اتهامات نماینده کانادا در سازمان ملل علیه ایران خطاب به وی گفت: مردم ایران نیازی به اینکه شما از طرف آن ها سخن بگویید، ندارند.
وی گفت: مردم ایران در 33 سال گذشته نظر خود را با افتخار اعلام کرده اند و بهتر است کانادا به فکر مردم بومی خود باشد.
در جریان رای گیری قطعنامه ضد ایرانی در بحث موارد حقوق بشر، 68 کشور رای ممتنع، 31 مخالف و 83 کشور تحت لابی برخی از کشورهای غربی به ویژه آمریکا و کانادا به آن رای مثبت دادند.
نمایندگان دائم کشورهای هند، چین، مصر، اکوادور، کوبا، ونزوئلا، اریتره، کویت، لبنان، عمان و پاکستان و نیکاراگوئه از جمله کشورهای مخالف با تصویب قطعنامه ضد ایرانی بودند.
همچنین نمایندگان دائم بلاروس،برزیل، سومالی، چین، روسیه، کره شمالی، کوبا و نزوئلا در مخالفت با مفاد قطعنامه ضد ایرانی سخنرانی کردند.