موسوی: ما الان در زمینه ویزاهای بدو ورود قرارداد همکاری داریم و امیدوارم به زودی لغو روادید کامل داشته باشیم همچنین خواستار برقراری خط پروازی مستقیم تهران – جاکارتا برای تبادل گردشگر هستیم
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دیدار با سفیر اندونزی ، آمادگی ایران برای انتقال تجربیات در زمینه ثبت جهانی آثار به اندونزی و راه اندازی پرواز مستقیم تهران – جاکارتا را مطرح کرد .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، «سید حسن موسوی» در آغاز دیدار با «دیان ویرنجوریت»، سفیر اندونزی در ایران در رابطه با همکاریهای گردشگری دو کشور ،گفت: ما الان در زمینه ویزاهای بدو ورود قرارداد همکاری داریم و امیدوارم به زودی لغو روادید کامل داشته باشیم همچنین خواستار برقراری خط پروازی مستقیم تهران – جاکارتا برای تبادل گردشگر هستیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت : بر اساس گزارشی که ارائه شده ، از سال 2004 تاکنون اثری از اندونزی به ثبت جهانی نرسیده است . شاید همکاران شما در اندونزی به مشورت نیاز داشته باشند که همکاران ما آمادگی دارند با کمال میل تجربیات خودشان را در اختیارتان بگذارند و پرونده ثبت جهانی آثار ارزشمندتان را آماده کنند .
معاون رئیس جمهور در ادامه گفت : من خوشحال نمیشوم که یک کشور مهم اسلامی پرونده ای آماده برای ثبت نداشته باشد و برخی کشورهای بیهویت برای مطرح شدن در جهان موضوعسازی کنند .
«موسوی» با اشاره به راه اندازی مرکز دفتر میراث معنوی ناملموس منطقهای یونسکو در ایران یادآور شد: سازمان و معاونت ذیربط ما در این بخش جزو مجربترینها در دنیا است و من پیشنهاد میکنم شما از مهندس علویان صدر، معاون میراث فرهنگیمان کمک بگیرید تا آنها یک گروه کارشناسی را برای کمک به شما به اندونزی اعزام کنند، آثارتان را شناسایی کنند و در تکمیل پرونده کمک کنند تا در یونسکو به ثبت جهانی برسد.
** اندونزی حداقل 100 اثر برای ثبت جهانی دارد
معاون رئیس جمهور بیان کرد: من با وجود این که اندونزی را ندیدهام ولی اعلام میکنم اندونزی حداقل 100 اثر برای ثبت جهانی دارد.
«موسوی» با اشاره به صحبت سفیر اندونزی در رابطه با ورود اسلام به اندونزی از ایران تصریح کرد: بر همین اساس من از 100 اثر هم عدول میکنم، چون وقتی گفتید اسلام از ایران به اندونزی رفته معلوم شده آنجا یک ملت بزرگ و صاحب تمدن است و حتما آثارشان از 100 بالاتر رفته و به 200 ، 300 تا 500 اثر هم میرسد.
وی خاطر نشان کرد: همچنین برای برگزاری یک کمیته فنی مشترک بین ایران – اندونزی اینبار نوبت شما است که به ایران بیایید و کمیته فنی همکاریهای دو جانبه را برگزار کنید و مقوله میراث فرهنگی و گردشگری را متبلور کنید.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: در این رابطه دو بحث وجود دارد یکی ترانزیت حجاج اندونزی از ایران که شدنی است و ما به عزیزان کمک میکنیم و یکی دیگر تبادل توریست است که من نظرم بر این بخش است . وقتی یک پرواز تکمیل میشود اقتصادی هم است. باید به تکمیل شدن این پرواز فکر کرد و در یک پروسه یک تا دو ماهه این موضوع جایگاه خودش را باز خواهد کرد و پروازش پر تردد خواهد شد.
وی ادامه داد: در این رابطه دکتر جهانیان، معاون گردشگری این موضوع را با جناب سفیر و دولت اندونزی به سامان خواهد رساند.
«موسوی» افزود: برای ما و جمهوری اسلامی ایران خوب است که هر توریستی از هر جای دنیا از ایران به عربستان ترانزیت شود ، چون در حج زیباییها و خوبیهای مردم ایران بهتر خودش را نشان میدهد. شما هم که تازه مکه بودهاید، میدانید من چه میگویم.
«موسوی» خاطر نشان کرد: در خصوص همکاریهای در بخشهای اقتصادی و انرژی نیز من در جریان هستم و میزان همکاری ها کافی نیست.
** همکاری با ایران ابرقدرت به نفع اندونزی است
وی اظهار داشت: جنابعالی یک دیپلمات دنیا دیده هستید که در کشورهای مهمی خدمت کردهاید، میخواهم بگویم جمهوری اسلامی ایران الان یک ابرقدرت است و کشوری مثل اندونزی باید با این ابرقدرت همکاریش را بیشتر کند چون برای آیندهاش خوب است .
موسوی تأکید کرد : اطمینان دارم در آینده نزدیک شاهد خواهید بود برای ارتباط برقرار کردن با جمهوری اسلامی ایران کشورها با هم رقابت میکنند و پیشی میگیرند.
معاون رئیس جمهور همچنین در این دیدار از استقبال کشورهای مختلف از ادغام صنایع دستی با گردشگری در ایران خبر داد و بیان کرد: وقتی جمهوری اسلامی ایران این تصمیم هوشمندانه را گرفت که صنایع دستی را کنار میراث فرهنگی و گردشگری بیاورد، کشورهای زیادی از این موضوع استقبال کردند.
وی با اشاره به ادغام صنایع دستی و جهانگردی در اندونزی که حدود 3 ماه قبل در این کشور رخداده است افزود: ما حدود 6 ماه قبل در رابطه با ادغام فعالیت حوزه صنایع دستی با گردشگری در دیدار با شما صحبت کرده بودیم و می دانم که این صحبت در تصمیم کشور شما برای ادغام این دو حوزه موثر بوده باشد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: مناسب است که صحبتهایی که در جلسه قبلی با شما انجام دادیم از جمله یک تفاهمنامه همکاری در حوزه صنایع دستی را بین دو کشور به امضا برسانیم .