موسوی: متوسط رشد گردشگری در دنیا حداکثر 5 درصد است اما چه اتفاقی افتاده است که جمهوری اسلامی ایران 150درصد رشد سفر خارجی به کشور را برنامهریزی کرده است و این اتفاق مهمی است که سازمان میراث فرهنگی این موضوع را در سال جاری تعهد کرده است.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از توافق با وزارت امور خارجه برای لغو روادید با همه کشورهای دنیا به استثنای چند کشور متخاصم و بی هویت که در سیاستهای جمهوری اسلامی ایران خط قرمز محسوب میشوند خبر داد و گفت: درخواست مربوط به لغو روادید با این کشورها خدمت رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهور کشورمان ارسال میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، «سید حسن موسوی» در نشست تخصصی معاونان سرمایهگذاری و تامین منابع استانها ، گفت: وزارت امور خارجه در خصوص لغو روادید با کشورهای مختلف دنیا نگاه جدیدتری نسبت به این موضوع دارد و در جلسهای که با وزیر امور خارجه داشتم توافق شد، لغو روادید با تمامی کشورهای دنیا به استثنای چند کشور متخاصم صورت گیرد که نامه مربوط به درخواست این موضوع خدمت رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهور ارسال میشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به سفر دو ماه پیش رهبر معظم انقلاب به استان خراسان شمالی و سخنرانی معظمله در جمع مردم این استان یادآور شد: این سفر و سخنرانی رهبر معظم انقلاب اهمیت ویژه و تاریخی برای سازمان میراث فرهنگی دارد ؛ چرا که برای اولینبار مقام عظمای ولایت در یک جمع عمومی و در چند سخنرانی خود اشاره فرمودند که یکی از اولویت های توسعه استان گردشگری است.
موسوی ادامه داد: بعد از این سخنرانی مهم ایشان راجع به گردشگری که قابل تعمیم به کل کشور نیز هست ، شاهدیم که جامعه با موضوع گردشگری همراهتر ، همنواتر و هماهنگتر شده است.
وی اضافه کرد: به نظر بهترین راه برای گذر از اقتصاد مقاومتی من توسعه گردشگری است.
وی ادامه داد: در حوزه طرحها و سرمایهگذاری ، علیرغم تحریم ها و شرایط اقتصاد مقاومتی پروژههای بسیار خوبی در دست اجرا است و صف طولانی متقاضیان اجرای پروژهها در بخش گردشگری وجود دارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به رشد گردشگری در دنیا یادآور شد: سال گذشته میلادی 950 میلیون نفر سفر بینالمللی در دنیا صورت گرفت که سهم ایران از این عدد 3 میلیون سفر بود اما بر اساس پیشبینیهای سازمان جهانی جهانگردی در سال جاری میلادی بالغ بر یک میلیارد نفرسفر خواهد بود و بر اساس برنامهریزیهایی که انجام دادهایم از این رقم ، هفت و نیم میلیون نفر گردشگر خارجی در سال جاری باید به ایران سفر کنند.
موسوی ادامه داد: متوسط رشد گردشگری در دنیا حداکثر 5 درصد است اما چه اتفاقی افتاده است که جمهوری اسلامی ایران 150درصد رشد سفر خارجی به کشور را برنامهریزی کرده است و این اتفاق مهمی است که سازمان میراث فرهنگی این موضوع را در سال جاری تعهد کرده است.
وی ادامه داد: در شرایطی که کشورهای منطقه با رشد منفی سفر رو به رو هستند، ما به نصف این رشد دست یافتهایم. آن تعهد یکسری الزاماتی دارد مانند لغو روادید با کشورهای دنیا، آسانسازی ورود گردشگر به ایران و خدمات زیرساختی که خارج از حوزه ماموریت های سازمان است و از این رو همراهی و همگامی دیگر نهادهای مرتبط با این موضوع نیازمند گذشت زمان است.
موسوی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به برنامهریزیها برای لغو روادید با کشورهای خارجی ادامه داد: حدود 20 روز پیش جلسهای را با وزیر امور خارجه و معاونین این وزارتخانه داشتیم و توافق شد خدمت رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهور دلایل لغو سفر با کشورهای مختلف را به صورت مکتوب اعلام و موضوع لغو روادید با کشورها را درخواست کنیم.
وی افزود: پیشنهاد ما 60 کشور دنیا بود اما وزارت امور خارجه با نگاهی زیبا و عمیق به این موضوع پیشنهاد داد با تمامی کشورهای دنیا به جز چند کشوری که به لحاظ سیاسی با آنها توافقی نداریم و همچنین رژیمی که غاصب است و برای ما هیج هویتی ندارد ، با سایر کشورهای دنیا لغو روادید صورت گیرد.
وی گفت: در جلسه هیات دولت با وزیر امور خارجه صحبتهای نهایی انجام شد و انشاءالله این نامه برای رهبر معظم انقلاب و ریاست محترم جمهور ارسال میشود.
وی خاطرنشان کرد: اگر این نامه به این دو بزرگوار ارسال شود و جواب این نامه هر چه زودتر به دست ما برسد من مطمئن هستم که در چند ماه باقیمانده تا پایان سال جاری ورود گردشگر خارجی به کشور از 150درصد نیز عبور خواهد کرد ؛ چرا که علاقهمندی برای سفر به جمهوری اسلامی ایران به خصوص مسلمانان و از جمله شیعیان زیاد است.
وی در ادامه به تامین منابع مورد نیاز برای توسعه زیرساختهای گردشگری در کشور اشاره کرد و افزود: بر اساس دستور ریاست محترم جمهوری معادل ریالی 500 میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی از محل وجوه قابل تبدیل به ریال که به عنوان یک ظرفیت در قانون بودجه مطرح است در اختیار صنایع دستی و گردشگری قرار می گیرد.
وی افزود: اگر فردی تسهیلات ارزی در زمینه توسعه زیرساختهای گردشگری بخواهد میتوانیم این تسهیلات را در اختیار این فرد با کارمزد پایین 4 درصد قرار دهیم.
وی ادامه داد: یارانه کمکهای فنی و اعتباری نیز در اختیار است که قرار شد با اولویت پروژههایی که یا زودتر به بهرهبرداری میرسند و یا پروژههای مناطق محروم ، توزیع و جذب شود و مقرر شد در بودجه سال 92 کمکهای فنی و اعتباری حجم بسیار بالایی را در گردشگری و زیرساختهای گردشگری به خود اختصاص دهد.