صناعی: در حال حاضر 492 ایستگاه هواشناسی در کشور شامل 180 ایستگاه در سطح زمین، 34 ایستگاه تحقیقات هواشناسی کشاورزی، 197 ایستگاه هواشناسی تکمیلی، 62 ایستگاه فرودگاهی و 19 ایستگاه هواشناسی دریایی میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وجود 5030 ایستگاه هواشناسی در سراسر کشور آن را گستردهترین شبکه هواشناسی در خاورمیانه دانست و از شش برابر شدن رادارهای هواشناسی در دولتهای نهم و دهم خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی، بهرام صناعی که در نشست خبری حاشیه سومین نمایشگاه راه و شهرسازی در مصلای امام خمینی (ره) سخن می گفت، اعلام کرد: قبل از دولت نهم تنها یک رادار هواشناسی داشتیم اما در حال حاضر شش رادار داریم و امسال در دهه فجر رادار هواشناسی استان بوشهر را افتتاح میکنیم ضمن اینکه رادار استان گیلان تا پایان سال جاری افتتاح میشود و برنامه افتتاح یک دستگاه رادار استان فارس در سال 92 نیز در دستور کار قرار دارد.
معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه در 62 فرودگاه کشور ایستگاه هواشناسی داریم، افزود: 12 سامانه خودکار فرودگاهی در فرودگاههای جنوبی وغربی کشور نصب کردهایم که تا پایان سال تعداد آنها به 20 عدد میرسد.
صناعی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 492 ایستگاه هواشناسی در کشور شامل 180 ایستگاه در سطح زمین، 34 ایستگاه تحقیقات هواشناسی کشاورزی، 197 ایستگاه هواشناسی تکمیلی، 62 ایستگاه فرودگاهی و 19 ایستگاه هواشناسی دریایی میشود
وی افزود: هماکنون شبکه ایستگاههای کشور در 58 گردنه برفخیز جادهای در حال نصب است که 99 درصد پیشرفت داشته و دهه فجر افتتاح میشود.
وی افزود: 6 میلیارد تومان اعتبار ساخت این 58 ایستگاه است که با همکاری سازمان راهداری تأمین شده است.
وی ادامه داد: وجود این ایستگاهها کمک بسزایی در ایمنی حمل و نقل جادهای برای مردم و دستاندرکاران جاده است.
رئیس سازمان هواشناسی ادامه داد: با احتساب 12 ایستگاه هواشناسی جادهای قبلی، 70 ایستگاه خواهیم داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی، با بیان اینکه 5030 ایستگاه هواشناسی در کل کشور داریم، گفت: قبل از سال 84 یک رادار هواشناسی در کشور وجود داشت اما هم اکنون 6 رادار هواشناسی در کشور داریم و ایستگاههای جمعآوری دادههای مورد نیاز برای بارانسنجی به 3946 ایستگاه رسیده است.
صناعی تصریح کرد: رادار هواشناسی استان بوشهر در دهه فجر، رادار هواشناسی استان گیلان تا پایان سال 91 و رادار هواشناسی استان فارس در سال 92 بهرهبرداری میشود.
وی همچنین به سیستم ILS در 12 فرودگاه کشور که نشست و برخاست هواپیماها را کنترل میکند اشاره کرد و گفت: این سیستم دید تا 800 متر را برای پرواز ممکن میسازد اما فرودگاههایی که بین این سیستم مجهز نیستند در شرایط دید کمتر از دو کیلومتر محدودیت پرواز ایجاد میکنند که باعث میشود تاخیر یا کنسلی در پرواز ایجاد شود.
وی خاطر نشان کرد: شرایط آب و هوایی برای یک پرواز تنها به فرودگاه های مبدا و مقصد بستگی ندارد و مسیر پرواز نیز دارای اهمیت است و ما اطلاعات مسیر را نیز در اختیار فرودگاهها قرار میدهیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی از تجهیز فرودگاههای سنندج، کرمانشاه، بوشهر، خرمآباد، آبادان، اهواز و تبریز تا پایان سال به سیستم ILS خبر داد تا به این ترتیب بتوان تاخیر پروازها به دلیل کاهش دید در فرودگاهها را کم کرد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور خاطر نشان کرد: در پنج سال گذشته در کل کشور برآورد بارشها 19 درصد پایینتر از نرمال بوده که در سال 86 و 87 با بدترین شرایط به 51 درصد رسیده است و در مجموع میانگین 5 ساله 81 درصد بارشها را داشتهایم که حاکی از روند کاهش بارش در کل دنیا است.
وی در مورد وضعیت آب و هوایی در سال زراعی جاری به میانگین بارندگی کشور که حدود 30 درصد از شرایط نرمال بالاتر بوده است گفت: سال قبل بارشها کمتر از این بود و امسال در 13 استان بیش از 40 درصد بارندگی انجام شد به طوریکه یزد و کهگیلویه و بویراحمد بیشترین بارندگی را داشتند.
وی افزود: در هشت استان کشور در سال جاری بین 10 تا 40 درصد و در دو استان زیر 90 درصد بارندگی ثبت شده است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: میانگین بارش کشور از ابتدای سال تاکنون 70.9 میلیمتر بوده است که بالاترین بارش مربوط به شهرستان نوشهر با 630 میلیمتر بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه امسال 70.9 میلیمتر میانگین بارندگی بوده است که 36 درصد نسبت به میانگین بلند مدت افزایش دارد گفت: سال گذشته میانگین بارندگی 67 درصد بوده است.
وی با توضیح در خصوص وضعیت اعلام هوا در فرودگاهها اظهار داشت: در فرودگاههایی که سیستم ILS وجود دارد، پروازها تا دید 800 متر انجام میشود، اما فرودگاههایی که این سیستم را ندارند، از دید کمتر از 2000 متر، پرواز انجام نمیشود.
وی افزود: هماکنون در 12 فرودگاه کشور سامانه خودکار هواشناسی فرودگاهی وجود دارد که سعی کردیم با تجهیز، فرودگاهها به این سیستم تا پایان سال این رقم به 20 فرودگاه افزایش یابد.
وی با بیان اینکه ستاد مدیریت آلودگی کلانشهرها با استفاده از پیشبینی هواشناسی انجام میشود، گفت: شرایط در هفته پیش در حد هشدار بود که با تعطیل شدن سه روزه از حد هشدار فراتر نرفت.
رئیس سازمان هواشناسی ادامه داد: در زمستان معمولاً با سرد شدن سطح زمین شرایط برای آلودگی هوا با وارونگی هوا فراهم میشود.
صناعی گفت: هر سال از پایان آذر تا اسفندماه با سرد شدن هوا، وارونگی رخ میدهد که با گرم شدن سطح زمین این موضوع از بین میرود.
در ادامه این نشست، امیدوار شهری مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در اعلام پیشبینی وضعیت هوا بیان کرد: از اواخر پنجشنبه سامانهای وارد کشور میشود که تا اواسط هفته آینده در کشور فعال است و انتظار داریم با این سامانه بارش برف و باران در مناطق شمالی و در مناطق جنوبی نیز باران و رعد و برق داشته باشیم.