باید در جغرافیای جمهوری اسلامی ایران مشخص شود که در کدام مناطق به پایانه ها ، انبارها ، فرودگاهها و یا گمرکات نیاز داریم و کجا ساخته شود ، بهتر است.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت بر ضرورت تهیه نقشه لجستیک کشور تأکید کرد و گفت: این نقشه می تواند به مسئولان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی به موفقیت در زمینه تولید و صادرات کمک کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر،مهدی غضنفری در پنجمین همایش ملی و سومین همایش بین المللی لجستیک و زنجیره تأمین در مرکز همایش های برج میلاد افزود: باید در جغرافیای جمهوری اسلامی ایران مشخص شود که در کدام مناطق به پایانه ها ، انبارها ، فرودگاهها و یا گمرکات نیاز داریم و کجا ساخته شود ، بهتر است.
وی گفت: حتی باید نقشه لجستیک منطقه را نیز با محوریت ایران تهیه کنیم چون به دلیل موقعیت ژئوپلتیک و اقتصادی بین المللی ظرفیت عظیمی در تجارت منطقه داریم.
غضنفری افزود : در شش شاخص لجستیک در میان 140 کشور جهان وضع ما چندان مناسب نیست در حالی که ظرفیت های لجستیکی ما بسیار بیشتر است بنا بر این می توان با راه اندازی مراکز مشاوره لجستیکی و مدیریت و عملیاتی کردن لجستیک بسیاری از مشکلات را حتی در زمینه تحریم برطرف کرد.
وی با اشاره به افزایش قیمت نهاده های دامی و تأثیر آن در قیمت گوشت مرغ و لبنیات در ماه های اخیر گفت: از هفت خرداد متوجه شدیم که در ماه رمضان در زمینه مرغ و لبنیات به دلیل افزایش قیمت نهاده ها و تحریم دچار مشکل خواهیم شد که به همین منظور دو ماه قبل از ماه رمضان یعنی 7 خرداد برنامه عملیاتی برای رفع این مشکل تدوین کردیم.
غضنفری ادامه داد: مشخص شد که در صورت تخلیه بار از کشتی ها در بندر امام خمینی (ره) اگر روزانه دو هزار کامیون نهاده از بندر امام خمینی (ره) به استان ها منتقل و توزیع شود این مشکل برطرف خواهد شد.
غضنفری یادآور شد: متأسفانه به دلیل مشکلات متعدد لجستیکی در حالی که همه تلاش ها را بکار گرفتیم تا دو هزار کامیون به استان ها منتقل شود و نهاده ها را توزیع کنند ، مدام شاهد کمبود تعداد کامیونها در زمان انتقال بودیم.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت افزود: با دستگاه های مسئول در این باره روزانه در تماس بودیم و مرتب اوضاع را رصد می کردیم اما در نهایت هدف مطلوب ما میسر نشد و آن مشکلات پیش آمد و اگر موضوع لجستیک و مدیریت اطلاعات در کشور حل می شد ، شاهد این مسئله نمی بودیم.
غضنفری از شرکت کنندگان در این همایش خواست پیشنهادهای کاربردی را در خصوص مسئله مهم لجستیک به وزارت ارائه دهند.
عملیات لجستیک شامل یکپارچه سازی عملیات ترکیب و جداسازی بار ، بارگیری و حمل کالا و تخلیه تا مقصد نهایی و محل مصرف است.