حسینی گفت: فقط طی دو سال گذشته یک هزار و پانصد نشریه با موضوعات مختلف در کشور مجوز انتشار گرفتند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فقط طی دو سال گذشته یک هزار و پانصد نشریه با موضوعات مختلف در کشور مجوز انتشار گرفتند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، سید ˈمحمد حسینیˈ در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان در سرسرای فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان بیان کرد: در مقابل و طی این مدت دو تا سه نشریه تعطیل شدند که در مقایسه با حجم بالای مجوزهای صادره بسیار ناچیز است.
وی اظهار داشت: اساسا دولت با تعطیلی نشریات موافق نیست و وزارت فرهنگ و ارشاد در هیئت نظارت بر مطبوعات فقط یک رای دارد و به همان اندازه تاثیر گذار است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در عین حال صدور مجوز برای یک هزار و 500 نشریه طی دو سال گذشته نشان دهنده بها دادن نظام و دولت جمهوری اسلامی به تقویت رسانه ها و آزادی بیان است.
وی بیان داشت: مجوزهای پی در پی صادره برای مطبوعات انعکاس رسانه ای ندارد اما اگر حتی در یک پروسه زمانی طولانی فقط یک نشریه توقیف شود هیاهو و جنجال رسانه های غربی بلند می شود که این نگاه گزینشی است.
حسینی با بیان اینکه در صدور مجوز، نشریات دانشجویی و استانی در اولویت قرار دارند، همچنین گفت: به افرادی که کارهای ارزشمند هنری انجام داده اند ˈدرجه هنریˈ اعطا می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به ساخت فیلم اهانت آمیز در یک کشور غربی گفت: این موضوع جدیدی نیست، دشمنان همواره در تلاشند تا از مسلمانان چهره ای خشن و بی منطق در جهان ترسیم کنند به همین سبب هنرمندان ما وظیفه دارند با ساخت فیلم ها، نمایش های مختلف و برپایی نمایشگاه فرهنگی - هنری به معرفی توانمندی ها، ظرفیت ها و زیبایی های ایران و اسلام بپردازند.
حسینی خطاب به دانشجویان با تاکید بر کسب علم و دانش، تصریح کرد: با پیشرفت علمی می توان استقلال واقعی را برای کشور به ارمغان آورد، اکنون در وضعیتی هستیم که دشمنان نمی خواهند ایران اسلامی پیشرفت کند و از در اختیار گذاشتن دانش روز از جمله فناوری هسته ای اجتناب می کنند.
وی اظهار کرد: خوشبختانه جوانان ایران اسلامی که مظهر حق جویی و آرمان خواهی هستند با تلاش و همت بالا دوران طلایی علم را برای کشور رقم زده اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با گرامیداشت سالروز شهادت دکتر مفتح و هفته پژوهش گفت: ایران اسلامی در زمینه مسائل پژوهشی نیز گام های بلند و موثری برداشته و اکنون از رشد علمی بسیار خوبی برخوردار است.
حسینی در پاسخ به سوالی اظهار داشت: نوسانات ایجاد شده در بازار ارز به طور طبیعی سبب افزایش قیمت کاغذ شد و وارد کنندگان نیز تردید داشتند که در این زمینه چه اقدامی انجام دهند.
وی افزود: وارد کنندگان در نهایت با ارز مبادله ای واردات کاغذ را آغاز کردند که با بهبود شرایط قیمت ها به حد معقولی می رسد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص سینما و تلویزیون گفت: گاهی عده ای بدون اینکه فیلمی را دیده باشند اعتراض می کنند که این معقول نیست البته ما به اعتراضات و اندیشه ها احترام می گذاریم اما به خاطر نظر عده ای از اکران جلوگیری نمی کنیم.
حسینی خاطر نشان کرد: شبکه خانگی فیلم نیز در این دولت رونق قابل توجهی پیدا کرد و در این رابطه استقبال خوب مردم را نیز شاهدیم.
وی تصریح کرد: نظارت بر شبکه خانگی انجام می شود، البته جلب نظر تمامی کسانی که در خصوص مسائل فرهنگی نظر می دهند سخت و مشکل است به همین سبب باید اعتدال را در پیش گرفت و با رعایت ضوابط به خواسته های منطقی جامه عمل پوشاند.
حسینی ایجاد معاونت امور قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: این موضوع نشان دهنده توجه ویژه دولت به حوزه معارف است البته قرآن فقط به قرائت و حفظ خلاصه نمی شود.
وی اختصاص 15 میلیارد ریال اعتبار و پیش بینی 22 جشنواره قرآنی طی امسال را از دیگر نشانه های اهمیت معارف برای دولت و وزارت ارشاد عنوان و اظهار کرد: بیشتر فعالیتهای فرهنگی - هنری مانند جشنواره های فیلم، هنرهای نمایشی، موسیقی، شعر و امثال آن نسل جوان را در بر می گیرد و تلاش ما نیز خدمات رسانی بیشتر و بهتر به این نسل است، البته پیشکسوتان را تکریم می کنیم اما بر اساس برنامه ریزی انجام شده رده جوانان همواره باید در صحنه و مورد توجه باشد.
حسینی گفت: توزیع امکانات در سراسر کشور از دیگر برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است بطوریکه اکنون ساخت هشت تالار بزرگ در اقصی نقاط کشور در ردیف طرح های مهر ماندگار قرار گرفته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تاکنون شخصا افزون بر 200 سفر استانی با هدف رسیدگی به مسائل و مشکلات فرهنگی و هنری استان ها انجام داده ام.
حسینی اضافه کرد: فرهنگ سازی و فراهم کردن زمینه گفتمان در کشور از وظایف و برنامه های وزارت ارشاد است و برپایی نمایشگاه های کتاب در همین راستاست از دیگر سو پارسال برای 69 هزار عنوان کتاب مجوز نشر صادر شد.
وی بیان کرد: هنوز آنگونه که شایسته است نتوانسته ایم چهره دوست داشتنی و زیبای ایران و آن همه ظرفیت، توانمندی ها و تاریخ درخشان کشور را بخوبی معرفی کنیم، البته کارهای زیادی از جمله تاسیس رایزنی های فرهنگی در بسیاری از کشورها، برپایی نمایشگاه ها و غیره انجام شده است اما حجم تبلیغات دشمنان چندین برابر ماست و به همین سبب مردم دنیا با چهره واقعی و زیبای ایران آشنا نیستند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ده ها فیلم تحت عنوان ˈسینمای آخرالزمانˈ در هالیوود و غرب ساخته شده یا می شود که در آن هیولاها و موجودات بزرگ در صدد نابودی بشر هستند و در این میان یک فرد آمریکایی یا غربی با دیو و هیولا مبارزه می کند و جهان و بشر را نجات می دهد.
حسینی افزود: بهره برداری سیاسی، اجتماعی و اقتصادی از اهداف بزرگ غرب در ساخت این قبیل فیلم هاست و می خواهند به دنیا تلقین کنند که ابر قدرت جهان هستند.
دانشگاه سیستان و بلوچستان با 550 نفر عضو هیئت علمی و 21 هزار دانشجو در 435 رشته دارد که از این تعداد 9500 نفر در مقطع ارشد و دکترا تحصیل می کنند.
این مجموعه بزرگ علمی که با دانشگاه های زیادی در کشورهای اروپا، آمریکا و آسیا پروتکل های همکاری دارد 15 مجله با رتبه علمی - پژوهشی دارد که هفت مورد آن بین المللی و به زبان انگلیسی است.