ملک زاده:راهاندازی رصدخانه پایش و نظارت آثار فرهنگی و تاریخی و آثار موزهای کشور میتواند به کاهش هزینهها کمک کرده و همچنین برنامهریزی دقیقی به مدیران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بهخصوص معاونت میراث فرهنگی ارائه دهد.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به معاون میراث فرهنگی این سازمان دستور داد: رصدخانه پایش و نظارت آثار فرهنگی و تاریخی و موزههای کشور در 6 ماه آینده راهاندازی شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دکتر محمدشریف ملکزاده در گردهمایی معاونان، مشاوران و مدیران کل ستادی و مدیران کل و معاونین استانها در سالن اجتماعات هتل قصر طلایی مشهد، با بیان این که حفاظت و حراست از آثار و ابنیه تاریخی و فرهنگی از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ دستور داد: رصدخانه پایش و نظارت آثار فرهنگی و تاریخی کشور و آثار موزهای در 6 ماه آینده راهاندازی شود.
وی با بیان اینکه راهاندازی این رصدخانه کمک بسیار بزرگی به حراست و حفاظت از آثار و ابنیه تاریخی خواهد کرد، به مسعود علویان صدر معاون میراث فرهنگی این سازمان دستور داد: این رصدخانه در مدت 6 ماه راهاندازی و در پایان خردادماه 92 با حضور دکتر محمود احمدینژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران افتتاح شود.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه با اشاره به آثار مثبت راهاندازی این رصدخانه یادآور شد: راهاندازی رصدخانه پایش و نظارت آثار فرهنگی و تاریخی و آثار موزهای کشور میتواند به کاهش هزینهها کمک کرده و همچنین برنامهریزی دقیقی به مدیران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بهخصوص معاونت میراث فرهنگی ارائه دهد.
ملکزاده اضافه کرد: با راهاندازی این رصدخانه مدیران معاونت میراث فرهنگی کشور میتوانند در هر لحظه آثار، ابنیه و اماکن فرهنگی و تاریخی کشور و همچنین آثار موزهای کشور را رصد کنند.
معاون رئیسجمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره و تاکید بر خدمترسانی هر چه بهتر به مردم و مراجعهکنندگان به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: «میز خدمت» از همین امروز در تمامی بخشهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در تهران و تمامی استانها راهاندازی خواهد شد.
ملکزاده با بیان این که راهاندازای «میز خدمت» به ارائه خدمات هر چه بهتر در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و پاسخگویی به مردم منجر خواهد شد خاطرنشان کرد: هیچ مراجعهکنندهای نباید بدون دریافت پاسخ مناسب از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خارج شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به این که موضوع میراث معنوی و آثار مرتبط با موضوعاتی مانند محرم و عاشورا مورد توجه و تاکید دولت نهم و دهم است ادامه داد: به عنوان مثال در حالی که تنها 45 پرونده عاشورایی در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت ملی رسیده بود در 2 هفته گذشته 140 پرونده آیین عاشورایی در فهرست میراث معنوی به ثبت ملی رسید که نشاندهنده توجه و اهمیت دولت محترم به موضوع آیینهای عاشورایی و میراث معنوی است.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به رونمایی از ثبت این آیینهای عاشورایی توسط دکتر محمود احمدینژاد در ساری افزود: بنا بر دستور ریاست محترم جمهوری این آیینهای عاشورایی به صورت یک دایرةالمعارف کامل به زبانهای خارجی مختلف ترجمه و به کشورهای گوناگون ارسال خواهد شد.
وی همچنین خواستار ارسال این دایرةالمعارف به سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) شد.
ملکزاده با اشاره به توصیههای امام راحل(ره) در خصوص صدور فرهنگ و انقلاب اسلامی ایران به سایر کشورهای دنیا اضافه کرد: تهیه، تدوین و ارسال این دایرةالمعارف در کشورهای مختلف در راستای توصیه امام بزرگوارمان در زمینه صدور فرهنگ و انقلاب اسلامی ایران است.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بخشهای دیگری از صحبتهای خود توضیحات، رهنمودها و توصیههایی را به منظور توسعه سیاستها، اهداف و برنامهریزیهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به معاونین، مشاورین و مدیران کل ستادی و مدیران کل و معاونین استانها ارائه کرد.
ملکزاده در بخش مهمی از صحبتهای خود با اشاره به لزوم توجه هر چه بیشتر به آیینهای معنوی و میراث فرهنگی ایران بزرگ خاطرنشان کرد: در کنار ابنیه و آثار تاریخی و فرهنگی کشور، «مرام و عزت ایرانی» نیز میتواند به عنوان یک میراث مهم جهانی ثبت شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: روش، راه و منش ایرانی میتواند هویتساز باشد که این موضوع در سفر اخیر پر خیر و برکت مقام معظم رهبری به خراسان شمالی نیز مورد تاکید ایشان قرار گرفت و معظمله به این موضوع توجه کردند.
وی ادامه داد: کار و تلاش و خدمترسانی به مردم اولویت مهمی است که در این سازمان باید مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: به لطف حضرت ولیعصر (عج) و توسط مدیریتهای قبلی این سازمان فعالیتهای بسیار خوبی انجام شده که این فعالیتها باید با قوت و قدرت بیشتری ادامه یابد.
معاون رئیسجمهور خاطرنشان کرد: کار در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید به صورت شبانهروزی دنبال شود و از بروکراسیهای اداری و طرحها و برنامههایی که جنبه ملی ندارد پرهیز شود.
ملکزاده افزود: برنامههایی که در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دنبال میشود بیشتر باید برنامههای ملی و بینالمللی باشد تا این طرحها و برنامهها به یک فرصت تبدیل و این فرصت نیز به یک بسته خدمترسانی به مردم تبدیل شود.
وی خاطرنشان کرد: با اولویتبندی در استانها باید فعالیت خود را ادامه داد که در این میان استان خراسان رضوی به لحاظ موقعیت بینظیر شهر مشهد مقدس در حوزه گردشگری زیارتی و گردشگری سلامت از جایگاه بسیار ارزشمندی برخوردار است.
ملکزاده افزود: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تمام دستگاهها در ارتباط و تعامل است و در عین حال با تمامی مردم نیز در ارتباط است و میتواند در ایجاد نشاط، شادابی و آرامش جامعه نقش اصلی را داشته باشد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: از معاونتهای تخصصی میخواهم تمام اولویتهای اساسی با نگاه ملی و بینالمللی هر چه سریعتر برنامهریزی و اجرا شود.
وی در ادامه به ثبت جهانی آثار ملموس و ناملموس ایران اشاره کرد و افزود: پیشنهاد من این است که ثبت جهانی آثار ایران به عنوان یک رویداد مهم در تقویم رسمی کشور نیز ثبت شود.
وی با تاکید بر گرامیداشت ثبت جهانی این آثار ادامه داد: نباید برای ثبت جهانی این آثار تنها یک مراسم نکوداشت برگزار کرد بلکه در هر سال باید برای ثبت جهانی هر یک از این آثار یک مراسم نکوداشت برگزار شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه صحبتهای خود با بیان این که در حال حاضر بیش از 30هزار اثر ثبت شده در ایران وجود دارد یادآور شد: حراست و حفاظت از این آثار و مرمت آنها بودجه زیادی میخواهد که از توان سازمان میراث فرهنگی کشور خارج است بنابراین یکی از راهکارهای مهم در این خصوص ورود بخش خصوصی و مشارکت مردم با استفاده از در نظر گرفتن مشوقهای مردمی است.
وی خاطرنشان کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید تنها در این حوزه نظارت و مدیریت ابنیه و آثار ثبت شده در ایران را به مردم واگذار کند.
ملکزاده با بیان این که در طول تاریخ همانگونه که این بناها توسط مردم ساخته شده است حراست و حفاظت از آنها را نیز مردم بر عهده داشتند افزود: امروز نیز مردم و بخش خصوصی باید به حفاظت و مراقبت از این آثار بپردازند چرا که مردم ایران مسوولیتپذیر هستند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر راهاندازی هر چه سریعتر رصدخانه پایش و نظارت آثار فرهنگی و تاریخی و آثار موزهای کشور به مدیران استانها دستور داد: هر چه سریعتر اطلاعات دادهای مورد نیاز برای راهاندازی این رصدخانه را به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارائه دهند.
ملکزاده همچنین در ادامه صحبتهای خود بر تعامل هر چه بیشتر مدیران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با رسانهها خصوصا رسانه ملی تاکید کرد.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به نزدیک شدن به فصل بهار و فرارسیدن عید نوروز بر آمادهباش کامل مدیران، معاونین، مشاورین، کارشناسان و کارکنان این سازمان برای ارائه خدمات هر چه بیشتر به مردم در تعطیلات نوروز تاکید کرد.