غضنفری: پروژه های گازرسانی شهرک ها در سال 83 ، در 41 شهرک اجرا شده که این رقم در سال 90 به 193 شهرک رسید
وزیر صنعت، معدن و تجارت از رشد 70 درصدی واحدهای تحت پوشش تصفیه خانه های فاضلاب به کل واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی خبر داد و گفت: این میزان در سال 83 ، 16 مورد بوده که هم اکنون به 90 مورد رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، ˈ مهدی غضنفری ˈ در مراسم پایانی دوازدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران گفت: گزارش های متنوع از شهرک های صنعتی نشان از رشد شش تا هفت برابری در استفاده از تصفیه خانه ها، درختکاری و ایجاد فضای سبز دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در مقایسه ای بین تعداد پروژه های انجام شده از ابتدای کار دولت نهم تا سال 90 گفت: پروژه های گازرسانی شهرک ها در سال 83 ، در 41 شهرک اجرا شده که این رقم در سال 90 به 193 شهرک رسید.
وی درباره انجام مطالعات ارزیابی زیست محیطی در شهرک های صنعتی گفت: در سال 83 تعداد مطالعات انجام شده ، 17 مورد بود که این رقم با رشد شش برابری در سال 90 به 106 مورد رسید.
به گفته غضنفری، تعداد تصفیه خانه های فاضلاب صنعتی سال 83 در 19 شهرک بود که این تعداد در سال 91 به 136 شهرک رسید که نشان از رشد هفت برابری دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت که تعداد شهرک های با تصفیه خانه صنعتی در حال ساخت در سال 83 ، 26 شهرک بود که این رقم در سال 90 به 58 شهرک رسید.
وی این توضیح را نیز داد که تعداد شهرک های دارای آزمایشگاه محیط زیست در سال 83 ، پنج شهرک بود و این تعداد در سال 90 به 136 شهرک رسید.
غضنفری این توضیح را نیز داد که استفاده از پساب تصفیه خانه ها در آبیاری فضای شهرک ها به تازگی شروع شده و به عدد 16 رسیده است، حال آنکه در گذشته وجود نداشت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در گذشته استفاده مجدد از پساب ها در شهرک های صنعتی وجود نداشت اما هم اکنون در شش شهرک این اتفاق رخ داده است.
وی انجام مطالعات ارزیابی اثر زیست محیطی، احداث شبکه های جمع آوری فاضلاب و احداث تصفیه خانه های فاضلاب صنعتی، ایجاد سیستم های مجدد برای استفاده از پساب، استقرار سیستم مدیریت زیست محیطی یا ایزو 140001، مدیریت پسماندهای صنعتی، پالایش مستمر و آنلاین پساب های خروجی فاضلاب ها و آموزش و توسعه فضای مناسب و زیباسازی شهرک ها را از جمله اقدامات زیست محیطی در شهرک ها عنوان کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نحوه بهره برداری از معدن می تواند آثار زیست محیطی داشته باشد، عنوان کرد: بر این مبنا از روش هایی استفاده می شود که متخصصین سازمان محیط زیست بر آن صحه می گذارند.
غضنفری توضیح داد: به طور معمول روش های بهره برداری انفجاری، سیم برش و حفاری سه رویکردی است که در معادن استفاده می شود و با توجه به اینکه نمی توان از همه این روش ها به طور همزمان بهره برد، در بسیاری از معادن از روش جایگزین استفاده می شود.
به گفته وی، در سال 77 تعداد معادن بهره بردار از سیم برش (این روش در محیط زیست طرفداران بیشتری دارد) در 137 معدن بود که در سال 87 به 579 معدن رسید که بیانگر رشد سه برابری استفاده از این روش است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون 5 هزار معدن در کشور فعال است، افزود: تعداد معادن دارای واحد محیط زیست در سال 77 ، 139 مورد بود که در سال 87 به بیش از هزار معدن رسید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه این وزارتخانه نهایت تلاش خود را برای رعایت مسائل زیست محیطی در بخش صنعت و معدن مصروف می کند، افزود: تعامل خوب محیط زیست با حوزه معدن برای فراگیری مسائل مورد نیاز محیط زیست جای تقدیر دارد.
یادآور می شود دوازدهمین نمایشگاه بین الملی محیط زیست از 29 آذرماه تا امروز با حضور 500 شرکت داخلی و خارجی برگزار شد.
در پایان این مراسم با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان محیط زیست، از فعالان حوزه محیط زیست در حوزه های مختلف با اهدا لوح تقدیر و تندیس نمایشگاه قدردانی شد.