غضنفری:تولیدات معدنی به صورت های مختلف در بازار بورس تعیین قیمت می شود و تا وقتی که کاتد مس و شمش فولاد به صنایع پایین دستی می رسد ، توزیع عادلانه منابع باید برای همه باشد
وزیر صنعت ، معدن و تجارت از فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی خواست این وزارت را در اجرای طرح های: "تراز اقتصادی وظرفیتی" یاری کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر،مهدی غضنفری در نشست مشترک با فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی یاد از دست رفتگان حادثه اخیر در معدن طبس را گرامی داشت و گفت : از خدا می خواهیم به بازماندگان این عزیزان صبر عطا کند.
وی با تاکید براینکه باید منافع معدن به گونه ای توزیع شود که همه از آن بهره مند شوند ، گفت : این موضوع شامل حال معدن کاران و البته پیمانکاران می شود و بقیه آن نیز در حلقه های بعدی خواهد بود.
غضنفری افزود : تولیدات معدنی به صورت های مختلف در بازار بورس تعیین قیمت می شود و تا وقتی که کاتد مس و شمش فولاد به صنایع پایین دستی می رسد ، توزیع عادلانه منابع باید برای همه باشد.
غضنفری با بیان اینکه وزارت صنعت ، معدن و تجارت دو اصطلاح را در این وزارتخانه در حوزه معدن پیگیری می کند، گفت: کمک به اجرای طرح های تراز اقتصادی و تراز ظرفیتی از این موارد است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره تراز اقتصادی گفت: در حلقه های مختلف معدن یعنی از زمان اکتشاف، شناسایی و استخراج خاک، دانه بندی و سایر مراحل تا تبدیل به شمش، هر فردی ، منافعی دارد و در اینجا نیازمند تراز اقتصادی که همان عدالت است ، هستیم.
وی در باره نیاز حوزه معدن به تراز ظرفیتی نیز گفت : این امر در فولاد که محصولات فولادی تولید می شود کاملا مشهود است ، ظرفیت نصب شده بسیاری داریم ، اما به عنوان مثال ظرفیت نصب شده برای گندله یا کنسانتره کم بوده است و گلوگاه و تنگنا وجود دارد.
غضنفری توضیح داد : در بررسی سیستم ها می گویند توان یک سیستم بزرگ را نه اجزاء آن بلکه گلوگاه آن سیستم مشخص می کند که عکس این موضوع در باره یک زنجیره صدق می کند و بزرگترین توان یک زنجیره به توان ضعیف ترین حلقه آن باز می گردد.
وی ادامه داد: در مورد منافع اقتصادی و هم ظرفیتی ، نیازمند ترازسازی هستیم ، این دو هم اکنون تراز نیستند و در این حال که ممکن است بی ترازی ، محدود باشد ، مثلا اگر 5 میلیون تن ظرفیت را به درستی توزیع کنیم، فولاد از خاک تا خانه (به عنوان آخرین حلقه مصرف ) تراز می شود ، یعنی شاید تراز ظرفیتی راحت تر از تراز اقتصادی که آن هم عدالت است ، باشد.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت با بیان این که امیدواریم آسیب های وارده به کارگر زغال سنگ به دلیل فقر تراز نباشد، افزود: در این باره احساسی و شعاری برخورد نمی کنیم چرا که ما حاکمیت هستیم ، باید وظیفه خود را انجام دهیم و اگر این گونه نباشد ، کاستی مشاهده می شود .
وی سخنی نیز با خانه معدن و کمیته های مختلف این خانه داشت و گفت : از شما می خواهم آرمان ها و اهداف دیگر را در برنامه های خود قرار دهید و ما را در دو شعار تراز ظرفیتی و تراز اقتصادی یاری کنید.
غضنفری با اشاره براینکه که گاهی اوقات ممکن است تراز ظرفیتی با توجه به برخی مسائل بهتر یا بدتر شود ، گفت : باید مجوزها را به حلقه هایی که کمبود ظرفیت دارد ، اختصاص دهیم .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت در ادامه سخنان خود به جلسات هم اندیشی که هر هفته در وزارت صنعت با حضور بخش خصوصی برگزار می شود ، اشاره کرد و افزود: برگزاری این جلسه ها ، مشاوره و کمک گرفتن از نظرهای بخش خصوصی برای بهبود کارها جزو افتخارات ماست و در این حال برگزاری این جلسات را جزو وظایف خود می دانیم.
وی از بخش خصوصی به عنوان خانواده وزارت صنعت ، معدن و تجارت نام برد و تصریح کرد : بدون تعامل با تک تک فعالان بخش خصوصی نمی توان به خوبی کار کرد.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت با بیان اینکه از ما خواسته شده است در تنظیم آیین نامه خانه معدن فعالان این حوزه را یاری کنیم ، گفت : وظیفه خود می دانیم در همه مراحل تنظیم و اجرا ، همکاری های خود را تدوام بخشیم ، برگزاری جلسات هفتگی نیز با هدف دریافت درخواست ها و پیشنهادها برگزار می شود.
وی گفت : باید دید گروهی که ما به عنوان خانواده خود با آنها کار می کنیم در حوزه های مختلف آیا از این همکاری راضی است ؟ بازخورد آنها چیست ؟ و چه پیشنهادهایی برای بهبود کار دارد ؟ ما آنها را افرادی صاحب رای ، اندیشه و نظر می دانیم ، از نظر آنها استفاده می کنیم و در چنین شرایطی است که محیط با نشاط و زنده ای خواهیم داشت.
غضنفری با ابراز خشنودی از جلسات پی در پی با فعالان حوزه صادرات کشور، وارد کنندگان ، اصناف و فعالان بخش های مختلف معدن گفت : ممکن است در یک زمان همزمان چند نشست برگزار شود که این جلسات نشان دهنده پیگیری و تعامل مسئولان دولتی و بخش خصوصی است و در سرعت بخشیدن در رفع مشکلات نقش مهمی ایفا می کند.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت خطاب به فعالان بخش معدن گفت : این وزارتخانه خانه دوم شماست و این جا را محل کار خود تلقی کنید ، مسائل حوزه خود را با مسئولان ذیربط مطرح کنید و در این حال با ارایه راهکارهای خود ما را در حل مشکلات هم یاری رسانید.
غضنفری همچنین با اشاره به حضور نمایندگان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت : این موضوع فرصتی برای دولت و بخش خصوصی است که در تعامل با هم به فکر حل مشکلات باشند.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین در باره برخی مطالب ارایه شده در جلسه مبنی بر جداسازی صندوق ها گفت : در باره جدا سازی صندوق ها از خانه معدن می خواهم که بیشتر بررسی کند.
وی با بیان اینکه مصوبه ادغام صندوق های کوچک با هدف ایجاد صندوق بزرگ تر و کاراتر در مجلس تایید شده است ، گفت : برخی دیگر هم معتقدند که باید این صندوق ها از هم جدا شود اما در گذشته صندوق های جدا ، نمی توانستند از منابع خود به یکدیگر کمک کنند.
غضنفری گفت : به عنوان مثال در گذشته صندوق ها از یکدیگر جدا بودند ، اما مشکل این بود که در یک مقطعی اگر صندوقی از نظر مالی قوی بود و صندوقی دیگر ضعیف ، طبق قانون ، صندوق قوی اجازه کمک به صندوق دیگر را که از توان پایین برخوردار بود ، نداشت و این منابع به دلیل محدودیت ها بلااستفاده بود.
وی گفت : پیش از ادغام ، صندوق ها ، نمی توانستند مزیت های خود را تجمیع کنند ، ادغام این شرایط را فراهم کرد اما در صورت جداسازی این امکان وجود ندارد.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت با بیان اینکه نباید در باره جدا سازی صندوق ها از این زاویه به دلیل اینکه منابعی از صندوقی برداشته شده و به صندوق دیگر کمک شده ، نگاه کرد ، گفت : باید از این زاویه که این صندوق می تواند طرح های خیلی بزرگ تر را بیمه یا ضمانت کند ، توجه داشت.
وی ادامه داد : مشکلی که در گذشته درباره صندوق ها داشتیم این بود که منابع بودجه ای سالانه ، تزریق نمی شد یا خیلی محدود بود و باعث می شد صندوق ها تضیعف شوند اما اگر چند صندوق ضعیف در کنار هم قرار گیرند ، قدرتشان بیشتر می شود.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت با یادآوری اینکه باید نظر صاحبنظران و متخصصان بخش خصوصی را ارج نهاد ، افزود:به هر نظری که متخصصان این بخش در باره وضع صندوق ها براساس تجربه و تخصص می دهند ، عمل می کنیم.
غضنفری همچنین درباره برخی مسائل مطرح شده از سوی فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی در باره گمرک گفت : با گمرک تعامل نزدیک و ارتباط تنگاتنگی داریم و اگر مشکلات را مطرح کنید ، قطعا آنها را حل خواهیم کرد .
وی در ادامه در خصوص حادثه طبس گفت : در مورد مسائل رخ داده در این معدن هر چند که مربوط به بخش خصوصی باشد ، خود را مسئول می دانیم و باید وظیفه حاکمیتی خود را انجام دهیم.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت با ابراز تاسف از این حادثه ، با بیان اینکه مسئول هستیم و باید همیشه مراقبت کنیم تا تکرار نشود ، افزود : باید بخش ایمنی را تقویت کنیم و به هر شکلی گزارش بگیریم که دیگر شاهد چنین حوادثی نباشیم .
وی در ادامه برگزاری جلسات هفتگی در جمع نهادهای مرتبط بخش معدن شامل ایمیدرو، معاونت معدنی و سازمان زمین شناسی ، گفت :دراین نشست ها در باره استراتژی های بخش معدن و اینکه درست پیش برده شود ، گفت وگو می کنیم.
غضنفری در باره این که فعالان حوزه معدن آماده کمک به تدوین استراتژیی بخش معدن هستند ، گفت : دست همکاری خود را به سوی شما و اینکه استراتژی را به خوبی تدوین کنیم ،دراز می کنیم.
وی این موضوع را نیز گفت که شورای عالی معادن بر مبنای آیین نامه فعالیت خود نمی تواند نگاه راهبردی داشته باشد و بیشتر اختلافات را بررسی می کند ، افزود: به این دلیل اگر فاقد کمیته راهبردی هستیم ، باید ایجاد شود.