حسینی: اکنون با هشت عضو اکو موافقتنامه مالیاتی داریم و با افغانستان نیز در حال مذاکره هستیم
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این که پیش نویس موافقت نامه تبادل اطلاعات مالیاتی با نام اکوتکس آماده شده است، اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران مانند همیشه از اعتلای همکاری های اکو به صورت دو یا چند جانبه استقبال می کند و مناسبات را با اعضای اکو گسترش می دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی ؛ سید شمسالدین حسینی امروز در نخستین نشست روسای سازمانهای مالیاتی کشورهای عضو اکو افزود: اکنون با هشت عضو اکو موافقتنامه مالیاتی داریم و با افغانستان نیز در حال مذاکره هستیم.
وی گفت : موافقتنامههای پایه در حوزه تجارت، سرمایهگذاری ، حمل ونقل ( زمینی ، دریایی و هوایی) ، ترانزیت و تبادل گمرک در میان کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو به تصویب رسیده و بانک اکو فعال شده است.
حسینی با اشاره به نقش و کارکرد مالیات در توسعه و قوام اقتصاد و همچنین مراودات منطقهای کشورهای عضو اکو گفت: تاسیس بیمه اتکایی اکو در دستور کار قرار دارد و مالیات هم بهترین و پایدارترین منبع برای تامین مالی دولتهاست که سیاست گذاری درست در این زمینه می تواند ابزاری مفید برای هدایت منابع و سرمایه به سوی فعالیتهای مولد باشد.
حسینی افزود: تجربه فعالیتهای اکو نشان میدهد اندیشه های خوب دراین سازمان به سرعت مورد توجه قرار می گیرد اما به کندی عملیاتی می شود که باید سرعت بگیرد.
وزیر اقتصاد گفت: اکو سازمان منطقهای وسیع و با جمعیت پرشمار است ، 5 درصد مساحت جهان و 6 درصد جمعیت دنیا مربوط به کشورهای عضو اکو است اما سهم این سازمان از سرمایه گذاری، تولید و تجارت به 2 تا 3 درصد می رسد.
وزیر اقتصاد ادامه داد: مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو اکو 1832 میلیارد دلار و در مقایسه با 70 هزار میلیارد دلار جهان کمتر از 3 درصد است و باید در اجلاس های مختلف افزایش سهم کشورهای عضو اکو از تولید ، تجارت و سرمایهگذاری مورد تاکید قرار می گیرد و همکاریهای مالیاتی نیز در الویت باشد.
وی ادامه داد: در سال 1390 که تقریبا مصادف با سال 2011 میلادی است بیش از هفت میلیون و 670 هزار تن معادل پنج میلیارد و 800 هزار دلار صادرات غیر نفتی به کشورهای عضو اکو داشتیم و واردات از کشورهای عضو اکو سه میلیون تن به ارزش 4 میلیارد دلار بوده است.
حسینی گفت : تحریمهای تحمیل شده بر ایران اگرچه به ایجاد محدودیتهایی منجر شده است اما صادرات غیرنفتی ایران به کشورهای عضو اکو در هشت ماه ابتدایی امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزنی 17 درصد و از نظر ارزشی 32 درصد رشد داشته است.
وی افزود: در سال 90 و 91 تجارت خارجی ایران با کشورهای عضو اکو در مقایسه با دیگر گروههای اقتصادی برجسته بوده است.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه گسترش مناسبات اقتصادی بدون همکاری و توافق مالیاتی میان اعضای اکو دشوار است، افزود: کارکرد و کارآمدی کشورهای عضو اکو در حوزه مالیات متفاوت است و سهم مالیات به تولید ناخالص داخلی در میان کشورهای عضو اکو از هفت تا 21 درصد متفاوت است و تبادل دانستههای اعضای اکو می تواند بسیار سودمند به نظر می رسد.
حسینی در پایان خواستار تفاهم برای گردش اطلاعات به ویژه در حوزههای پیشرفت و تحولات مالیاتی شد.
وی با بیان اینکه یک نظام مالیاتی کارآمد از لوازم بازتوزیع عادلانه ثروت و درآمد است و میتواند به شفاف سازی و ایجاد اطلاعات اقتصادی لازم برای مدیریت کشور کمک کند، تاکید کرد: موضوع مالیات نیز مهم است.
وی با اشاره به تلاش برای ایجاد شرایط توسعه اقتصادی پایدار و ارتقای سطح زندگی در کشورهای عضو گفت : امیدوارم گردهمایی روسای سازمانهای مالیاتی کشورهای عضو اکو مطلع خوشی برای اعتلای امور اقتصادی در سازمان اکو باشد.