شاه آبادی: هنرمندان کشور فارغ از نگاه خود به جنس حمایت دولتی برای تولید آثار هنری، باید الگوهایی چون مفاخر و پیشکسوتان این عرصه را مدنظر خود برای ادامه فعالیت های هنری شان قرار دهند.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان آنکه تعریف تئاتر در شرایط امروز با هنری برای سرگرم ساختن جامعه تفاوتی بنیادین پیدا کرده است گفت: اگر نگاه ما به توسعه این هنر تغییر کند، می توان مدعی شد که هنرهای نمایشی در شکل متعالی، می تواند به اسبابی برای رفع مشکلات کلان جامعه بدل شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، حمید شاه آبادی در مراسم اختتامیه ششمین دوره جشن های اردیبهشت تئاتر ایران که در تالار وحدت برگزار شد ضمن تبریک اعیاد مبارک ایام ماه رجب و سالگرد حماسه آزاد سازی خرمشهر گفت: عرصه تئاتر کشور در حقیقت متعلق به هنرمندانی است که با مشارکت خود زمینه توسعه، قوام و دوام تئاتر در ایران را فراهم آورده اند.
شاه آبادی ادامه داد: هنرمندان کشور فارغ از نگاه خود به جنس حمایت دولتی برای تولید آثار هنری، باید الگوهایی چون مفاخر و پیشکسوتان این عرصه را مدنظر خود برای ادامه فعالیت های هنری شان قرار دهند.
وی افزود: در طول سه ماه نخست آغاز خدمتم در معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سعی کردم با مطالعه نقاط آسیب و مطالبه هنرمندان این عرصه شناختی کلی از مشکلات مبتلابه خانواده تئاتر کشور به دست بیاورم، تا در طول دوران حضورم با اتکا بر رفع آن آسیب ها بتوانیم در حد توانایی و اختیاراتم به توسعه و اعتلای هنری نمایشی کشور، به یکی از پایه های اصلی و متقن فرهنگ سازی در جامعه کمک کرده باشیم.
مدیریت صحیح، نیازمند ترسیم نقشه راهبردی است
شاه آبادی با اشاره به آنکه کار مدیریتی صحیح نیازمند ترسیم نقشه راهبردی برای دستیابی به نقطه آرمانی در کار فرهنگی است گفت: رسیدن به هدف آرمانی نیازمند صرف وقت و هزینه هنگفتی است و در این مسیر باید نقشه ای جامع، کامل و مبتنی بر نیازهای اصلی خانواده تئاتر کشور تهیه می شد، که این مهم جز در سایه برداشتن گام های کوچک اما هدفمند برای نزدیک تر شدن به آن نقطه ایده آل میسر نبود.
وی ادامه داد: نباید فراموش کنیم که اگر هنر تئاتر به آن نقطه آرمانی دست پیدا کند، نه تنها مشکلات و آسیب های موجود در عرصه کلان هنرهای نمایشی اعم از تئاتر، سینما و تلویزیون برطرف می شود؛ که شاهد بالاترین درصد تاثیرگذاری این هنر بر رشد فرهنگی و اجتماعی کشور خواهیم بود.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شناسایی نقاط قوت و ضعف موجود در عرصه هنرهای نمایشی کشور را نقطه ابتدایی جهت ترسیم آن نقشه جامع برای دستیابی به اهداف آرمانی در این حوزه دانست و تصریح کرد شناخت نیاز واقعی حوزه تئاتر از آن دست ماموریت های کلانی بود که کمتر طی سال های پیشین برای برنامه ریزی صورت گرفته بود.
وی ادامه داد: مدیران پیشین اغلب به نگاهی کوتاه مدت و مبتنی بر مدت زمان حضورشان در این سمت بسنده می کردند و به همین سبب بود که بخش اعظمی از مشکلات این حوزه طی دو دهه اخیر تا آغاز دوران فعالیت جدید معاونت امور هنری، کماکان بر قوت خود باقی بود.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: آسیب هایی چون لزوم توجه به تئاتر شهرستان ها، تامین و تهیه زیرساخت های آموزشی جهت ارتقای علمی و هدفمند هنر نمایش در شهرستان ها و استان های کشور و حمایت جهت تولید مستمر و اجرای عمومی آثار نمایشی از آن دست آسیب هایی بود که بدنه کلان تئاتر کشور طی سالیان متمادی به دلیل همان نگاه کوتاه مدت مدیران قبلی به حوزه اجرایی فعالیت های شان از آن رنج می برد.
نگاهی جامع به برنامه ریزی فارغ از حضور کوتاه مدت دوران مدیریت
شاه آبادی با اشاره به ظرفیت های بالقوه فراوانی از نظر نیروی انسانی، امکانات سخت افزاری جهت توسعه یکپارچه و هدفمند تئاتر در کل کشور و همچنین توسعه امکانات در سایه مرکزیت گریزی از پایتخت، به عنوان آسیب های کلان این حوزه گفت: از عمر جشن اردیبهشت تئاتر ایران تنها شش سال است که می گذرد اما وقتی به نخستین دوره این رویداد و آسیب های موجود در تئاتر شهرستان ها نگاه می کنیم متوجه می شویم که در شش سال پیش تحقق امر تولید و اجرای عمومی یک اثر نمایشی در شهرستان ها فارغ از نگاه حضور در جشنواره تئاتر فجر یک آرزوی مهم برای هنرمندان شهرستانی به شمار می رفت.
وی ادامه داد: اما خوشبختانه با نگاهی فراتر از دوره محدودیت مدیریت در برنامه ریزی اجرایی، امروز شاهد افتتاح مجموعه های تئاترشهر در استان های کشور به عنوان مکان های ثابت اجرای عمومی آثار نمایشی هستیم و حتی سعی داریم تا پایان دولت دهم، تعداد پنج استان دارای مجموعه تئاترشهر را به 15 استان ارتقا دهیم.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: طرح استقرار گروه های نمایشی، صدور پروانه دائمی تولید آثار نمایشی به گروه های فعال شهرستان ها و اختصاص ردیف بودجه حمایتی مشخص، گامی بزرگ برای به جریان انداختن تولید پیوسته و اجرای عمومی مستمر آثار نمایشی در کشور بود که در ذیل خود محقق کننده هدف مرکزیت گریزی و تزریق عادلانه ثروت تئاتر در کل ایران برای تحقق شعار «تئاتر برای همه» را نیز سامان می داد.
تئاتر در شکل متعالی اسبابی برای رفع مشکلات جامعه است
شاه آبادی با تاکید بر این نکته که تئاتر امروز وسیله سرگرمی نیست، گفت: هنرهای نمایشی برای جامعه اهل تفکر، اسباب و وسیله ای برای رفع آسیب ها و مشکلات کلان اجتماعی به شمار می رود و گواه این مدعا آنکه چندی پیش در جشنواره تئاتر فجر به عینه شاهد بودیم که تئاتر در ایران حتی می تواند به ابزاری برای معرفی الگوی سبک زندگی صحیح در جامعه بدل شود و یک گام بزرگ به کارکرد آرمانی خود نزدیک شود.
وی با بیان آنکه تئاتر دارای بیشترین جنس تاثیرگذاری بر روح و روان مخاطبان آثار هنری است، ادامه داد: برپایی جشن اردیبهشت تئاتر ایران این امکان را در اختیار مدیران و هنرمندان این شاخه فرهنگی قرار می دهد که در ایستگاه آن توقف کنند تا با مداقه بر امکانات موجود و در اختیار خود، با اتکا به ظرفیت های بالای تاثیرگذاری هنر نمایش در جامعه، برنامه های کلان فرهنگی را به وسیله این هنر فاخر در جامعه به اجرا درآورند.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: جامعه تئاتری در قالب برپایی جشن های اردیبهشت تئاتر در سراسر کشور این نکته مهم را به اثبات رساند که با تعامل، همدلی و مشورت پیشکسوتان و توانایی اجرایی هنرمندان جوان می توان به زنده کردن و برجسته ساختن ارزش های کمرنگ شده فرهنگی، انقلابی، اسلامی و ایرانی در جامعه کمک کرد و در سایه توسعه و تعالی فرهنگی به جامعه ای آرام و متحدتر دست یافت.
در مراسم اختتامیه ششمین دوره جشن های اردیبهشت تئاتر ایران که به مناسبت روز جهانی بزرگداشت تئاتر از هفتم تا سی و یکم اردیبهشت ماه 1392 در 32 استان کشور برگزار شد، حمید شاه آبادی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم گله دار زاده مدیر انجمن هنرهای نمایشی کشور، وحید لک مدیر هماهنگی امور استان های مرکز هنرهای نمایشی و دبیر جشن های اردیبهشت تئاتر ایران، برخی از مدیران کل ارشاد استان های کشور، هنرمندانی چون حسین پارسایی، حسین مسافرآستانه، مسعود دلخواه، داریوش مودبیان، محمود عزیری، داریوش ارجمند، رضا فیاضی، رحمت امینی و تعدادی از اهالی خانواده تئاتر کشور حضور داشتند.
در این مراسم که در تالار وحدت برگزار شد از مقام شامخ هنری هنرمندانی چون جمشید مشایخی، علی نصیریان، داود رشیدی و ژاله علو به عنوان هنرمندان پیشکسوت و تاثیرگذار در رشد هنرهای نمایشی کشور طی سال های بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی با حضور مسوولان تجلیل به عمل آمد و در ادامه نفرات برگزیده در بخش های مختلف و موثر در توسعه تئاتر کشور طی سال 1391 مورد تقدیر قرار گرفتند.