نماینده مقیم سازمان ملل متحد: در حال حاضر در سراسر کره زمین میلیون ها هکتار زمین های فرسوده در حال احیا ء است که نیاز به هماهنگی و همکاری دولت ها بنگاههای دولتی و محیط زیست دارند
نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران با بیان اینکه ایران یکی از اعضای مهم کنوانسیون مقابله با بیابان زایی است گفت ؛ مناطق خشک و نیمه خشک دنیا در 60 سال گذشته حدود 2 درصد اضافه شده است .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل ازپایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست ( پام )؛گری لوییس در مراسم روز جهانی مقابله با بیابان زایی پیش از ظهر امروز در مرکز آموزش دکتر جوانشیر استان البرزبرگزارشدبا تاکید براینکه اگر قرار است با خشکسالی مبارزه کنیم باید قشرهای آسیب پذیر جامعه توانمند شوند افزود ؛ هر جامعه ای توان و قدرتش مشروط به ضعیف ترین حلقه است .
وی ادامه داد، هر انسانی در سال نیاز به 2هزار متر مکعب آب برای اینکه پایدار بماند نیاز دارد و این در حالیست که در مناطق خشک و نیمه خشک 1300 متر مکعب دسترسی به آب وجود دارد.
گری لوییس ، به افزایش 2 درصدی گرمای کره زمین اشاره کرد و گفت ؛ در سرتاسر جهان نزدیک به 170 کشور با پدیده بیابانزایی مواجه هستند .
وی ادامه داد پدیده بیابانزایی بر روی تولید غذا اثر خواهد داشت و این کمبود منجر به احتمال بروز جنگهای محلی ،منطقه ای و جنگ آب خواهد شد.
نماینده مقیم سازمان ملل در ایران ، با بیان اینکه میزان بارندگی در منطقه خزر شمال غرب و غرب دنیا کاهش یافته است گفت ؛ بعد سال 2010 پیش بینی میشود میزان بارندگی 10 درصد کاهش یابد .
گری لوییس ، با اشاره به مسائل منفی افزایش دما در کره زمین گفت ؛هر یک درجه سانتیگراد افزایش دما بازدهی غلات را کاهش می دهد.
به گفته وی ؛ در حال حاضر در سراسر کره زمین میلیون ها هکتار زمین های فرسوده در حال احیا ء است که نیاز به هماهنگی و همکاری دولت ها بنگاههای دولتی و محیط زیست دارند .
نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران ، پروژه ترسیب کربن درملارد یکی از نوآورترین پروژه سازمان ملل با همکاری ایران عنوان کرد و گفت ؛در این پروژه با درختکاری کربن جو را ترسیب می کنیم همچنین با رشد درختان باعث در آمد زایی برای مردمان محلی می شودو منافع آنها تامین میشود.
وی به احیاء 15 هزار هکتار بیابان در خراسان جنوبی با همکاری سازمان ملل خبر داد و گفت ؛ این پروژه نیز در 10 منطقه دیگر ادامه پیدا می کند.
به گفته گری لوییس ایران برای احیاء مراتع و درختکاری و کمک به مسائل جهانی از جمله افزایش گرما و تغییر اقلیم متعهد جدی است .
وی تهدید دیگر در مناطق خشک و نیمه خشک را ریزگردها و طوفان های بین کشورها خواند و گفت ؛ می بایست با همکاری و راه حل های منطقه ای این معضلات بر طرف شود. به گفته وی انسانها عامل اصلی بیابان زایی در دنیا هستند.