محمد جعفر محمدزاده در یک نشست خبری افزود: موزه ملی مطبوعات ایران سند ارزشمندی است که باید مورد توجه قرار گرفته چرا که دارای سابقه 170 تا 180 ساله است .
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از راه اندازی موزه ملی مطبوعات ایران همزمان با مراسم اختتامیه نهمین جشنواره فصلی مطبوعات و خبرگزاریها در دوم مرداده امسال خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، محمد جعفر محمدزاده در یک نشست خبری افزود: موزه ملی مطبوعات ایران سند ارزشمندی است که باید مورد توجه قرار گرفته چرا که دارای سابقه 170 تا 180 ساله است .
وی اظهار داشت : اسناد و بدنه مطبوعات ایران سند گرانبهایی است که باید از آن نگهداری شده و همچنین در معرض دید، مطالعه و پژوهش خبرنگاران و علاقه مندان قرار گیرد.
محمدزاده ادامه داد: این موزه در یکی از خانه های تاریخی تهران واقع در چهارراه مولوی که افراد سرشناسی مانند مرحوم سعید نفیسی و ناظم الاطباء در آن دفع شده اند، راه اندازی می شود.
به گفته وی ، مکان این موزه، باغی اوقافی و بدون استفاده است که در طول یکساله گذشته بهسازی ساختمان آن انجام شده است .
محمدزاده افزود: آثار موجود در این موزه از روزنامه های کیهان و اطلاعات ، کتابخانه ملی ، گنجینه شخصی افراد ، کتابخانه آستان قدس و موسسه فرهنگی موزه ها جمع آوری شده است .
وی با بیان اینکه اولین های مطبوعات کشور اعم از روزنامه ، وسایل ضبط و ثبت ، چاپ در این موزه قابل مشاهده است ،گفت :تحولات مهم تاریخ معاصر کشور نیز در این موزه در معرض دید قرار می گیرد.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهینه سازی روش ها، تاسیس و گسترش نهادها و توسعه متوازن مبنی بر آمایش سرزمینی را از مهم ترین اقدامات انجام شده در این معاونت در طول 30 ماه گذشته برشمرد.
محمدزاده با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه بهینه سازی، گفت: برقراری رابطه تعاملی و تلاش برای رویکرد تعالی در حفظ حقوق و حدود رسانه و همچنین تهذیب رسانه از کارهای انجام شده در این حوزه است.
وی ادامه داد: با اجرای این برنامه، در آستانه انتخابات نشریه ای توقیف نشد و برخورد تندی در عرصه مطبوعات دیده نشد.
محمد زاده ، هدفمند کردن پرداخت یارانه ها را از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه بهینه سازی برشمرد و گفت: در حوزه مطبوعات پرداخت یارانه ها همیشه با چالش جدی مواجه بود که در این راستا معیارهای کمی و کیفی برای نزدیک شدن به عدالت مورد توجه قرار گرفت و هیچ رسانه ای از پرداخت یارانه محروم نشد.
محمد زاده به شفاف سازی شاخص های کمی و کیفی در رتبه بندی مطبوعات به عنوان یک اقدام دیگر در حوزه بهینه سازی اشاره کرد و گفت: در این راستا مطبوعات کثیرالانتشار از رتبه یک تا 10 تقسیم بندی شد.
وی، برگزاری نمایشگاه های سالانه، نمایشگاه های تخصصی، دانشجویی، به روز رسانی صدور پروانه را از دیگر اقدامات حوزه بهینه سازی اعلام کرد و افزود: در سه سال گذشته چهار هزار و 300 پروانه در نوبت صدور پروانه بودند که این مساله زیبنده نظام جمهوری اسلامی نبود براین اساس با حمایت هیات نظارت بر مطبوعات صدور مجوز نشریات به روز رسانی شد.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در بخش استان ها در همه استان های کشور در یک مرحله همه پرونده ها بررسی شد و هم اکنون نشریات تخصصی دانشگاهی به روزرسانی شد و به تقاضای عمومی بیش از دو هزار پرونده پاسخ داده شد، چرا که براساس قانون، هیات نظارت بر مطبوعات باید ظرف سه ماه پاسخگوی صدور پروانه ها باشد.
محمدزاده ، تصویب و تدوین آیین نامه های مختلف مطبوعاتی از جمله آیین نامه های نظارت بر آگهی نامه های نظارت بر نشریات الکترونیکی، تعیین تعرفه آگهی های مطبوعاتی، اصلاح قانون جامع مطبوعات و اصلاح آیین نامه مالیات را از دیگر اقدامات انجام شده در بخش بهینه سازی برشمرد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش تاسیس و گسترش نهادها گفت: تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام، تاسیس سرای روزنامه نگاران در تهران و شهرستان ها، برگزاری جشنواره فصلی در تهران در 9 فصل، راه اندازی دانشگاه روزنامه نگاران وابسته به سرای روزنامه نگاران در دو رشته روابط عمومی و خبرنگاری و پذیرش دانشجو در مهر یا آبان ماه سال جاری و برگزاری نمایشگاه های نشریات تخصصی و دانشگاهی
از اقدامات انجام شده در این حوزه است.
محمدزاده اضافه کرد: جشن سالانه پیش نگاران که سال گذشته برگزار و از چهره هایی از جمله جلال رفیع، حسین قندی و مرحوم امیرحسین فردی تجلیل شد امسال نیز از سه تا پنج چهره سرشناس رسانه تجلیل می شود.
وی، برگزاری جشنواره موضوعی در استان ها، تثبیت دانشنامه مطبوعات ایران و تاسیس موزه ملی مطبوعات را از دیگر اقدامات حوزه نهادسازی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اسلامی برشمرد.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: در حوزه توسعه متوازن مبتنی بر آمایش سرزمینی به ازای هر 50 نفر در هر استان یک نشریه فعالیت دارد و در تمام استان های کشور بجز یک استان، روزنامه محلی برای نخستین بار در تاریخ مطبوعات کشور فعال شد.
محمدزاده، برگزاری پنج دوره مدرسی روزنامه نگاری و ادامه این برنامه بعد از پایان ماه مبارک رمضان درهر استان، انتشار بیش از 120 جلد کتاب در حوزه آموزش روزنامه نگاری ، تدوین آثار خبرنگاران در کتاب مطبوعات ایران و تولید محتواهای بومی با مولفه های بومی و برگرفته از قرآن و منابع ایرانی و اسلامی را از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه توسعه متوازن مبتنی بر آمایش سرزمینی اعلام کرد.