قاضی زاده هاشمی: برنامه پزشک خانواده را در استان های فارس و مازندران که تاکنون هزینه های زیادی برای آن انجام شده است ادامه داده و برای اجرای برنامه در سایر استان ها با رفع مشکلات برنامه و مطالعه بیشتر عمل می کنیم
وزیر بهداشت از اختصاص 2 میلیارد و 700 میلیون دلار برای رفع مشکلات دارویی و استمهال سه ماه بانک ملت به شرکت های دارویی خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وبدا؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این مطلب در برنامه "نگاه یک" شبکه یک سیما، گفت: مشکلات برنامه پزشک خانواده از وقتی شروع شد که این برنامه بدون مطالعات لازم و برخلاف قانون که به پایلوت برنامه تاکید کرده است و با ادعای اجرای دو ساله و یکساله، اجرایی شد.
سیدحسن قاضی زاده هاشمی افزود: در اجرای این برنامه طوری عمل شد که پزشکان خانواده صرفاً به درمان توجه می کردند نه به پیشگیری، در حالی که نگاه پیشگیرانه نداشتن، خود باعث تحمیل هزینه های سربار دیگری به وضعیت درمان کشور می شود.
وی با اشاره به اینکه برای پیشگیری هم باید زیرساخت های برنامه فراهم شود، ادامه داد: برنامه پزشک خانواده را در استان های فارس و مازندران که تاکنون هزینه های زیادی برای آن انجام شده است ادامه داده و برای اجرای برنامه در سایر استان ها با رفع مشکلات برنامه و مطالعه بیشتر عمل می کنیم.
عدالت در سلامت دغدغه دولت و مجلس
وزیر بهداشت چالش های دیگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را ساختار این وزارتخانه، ناکارآمدی سیستم، پیاده سازی عدالت در سلامت، منابع محدود، بیمه ناکارآمد، فشار به مردم به خاطر هزینه های سنگین درمان، خوداتکایی و مشکلات دارویی برشمرد و گفت: تحول در ساختار وزارت بهداشت و دانشگاه ها و همچنین اقتصادی دیدن بیمارستان ها برنامه ای است که در 50 سال گذشته ناکام مانده و عملی نشده است و بدون تحول در این ساختار ناکارآمد مشکلات حل نخواهند شد.
قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: مهم ترین چالش وجود یک نظام سلامت مقتدر است که مردم در آن احساس کنند سلامت شان تضمین می شود.
وی افزود: بنابراین بحث عدالت در سلامت مهم ترین دغدغه دولت و مجلس و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است.
برنامه 100 روزه وزارت بهداشت
وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش که اقدامات 100 روزه وزارت بهداشت در راستای برنامه 100 روزه اعلام شده از سوی دولت چیست؟ بیان داشت: طبیعی است که یکی از برنامه ها مطالعه برای انتخاب همکاران باشد. چرا که هر نوع اشتباهی در این زمینه دستگاه را 4 سال معطل می کند.
وی افزود: البته رسیدن به ضرورت ایجاد تغییر هم مهم است. ضرورت تغییر یک بحث و ایجاد تغییر مناسب هم بحث دیگر در این راستاست.
اختصاص 2 میلیارد و 700 میلیون دلار برای دارو
سیدحسن قاضی زاده هاشمی گفت: همانطور که رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد برنامه هایی در دست اقدام است تا دولت قیمت دارو را به زمان قبل از گرانی ها برگرداند.
وی افزود: متاسفانه بدهی بیمه ها به دانشگاه ها و بیمارستان ها که هم اکنون به رقم 1900 میلیارد تومان رسیده است باعث بدهی داروخانه ها به شرکت های پخش دارویی شده و مشکلات زیادی به وجود آورده است.
وی افزود: نبود نقدینگی در شرکت های دارویی و همچنین تغییرات متعدد نرخ و عدم ثبات بازار ارز و تغییرات متعدد مدیریتی در این اواخر موجب مشکلات دارویی در کشور شد.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: اگر بدهی بیمه ها به بیمارستان ها و سپس داروخانه ها به شرکت های دارویی پرداخت شود برخی از داروها که به همین دلیل در این شرکت ها انبار شده است آزاد شده و مشکلات تا حدودی حل می شود.
وزیر بهداشت تاکید کرد: البته مشکلات دارو به این مباحث ختم نمی شود، در بخش تولید دارو در داخل نیز به 7000 قلم ماده اولیه دارویی نیاز داریم که برای تولید در داخل نیاز به برنامه ریزی گسترده ای دارد.
کاهش 35 درصدی سپرده گذاری و فرصت سه ماهه بانک ملت برای داروسازان
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: دولت در جلسه ای که به ریاست معاون اول و وزرای اقتصادی تشکیل داد برای رفع مشکلات داروسازان 35 درصد از 135 درصد سپرده گذاری لازم نقدی دست اندرکاران دارویی کشور در بانک ها برای دریافت ارز را کاهش داد.
وی افزود: همچنین بانک ملت تقبل کرد سه ماه برای بازپرداخت دیون شرکت های دارویی به آنان مهلت بدهد.
اولویت یافتن ترخیص دارو توسط کشتیرانی به دستور دولت
وزیر بهداشت استمهال سه ماه بانک ملت برای حل مشکلات نقدینگی شرکت های دارویی را فرصت خوبی برای رفع مشکلات داروسازان و راه اندازی چرخه دارو در کشور دانست و گفت: همچنین به دستور دولت کشتیرانی موظف شده است ترخیص دارو از بنادر را در اولویت کاری خود قرار دهد.
قاضی زاده هاشمی بیان داشت: ترخیص دارو از گمرکات با حداقل وثیقه نیز بخش دیگری از تصمیمات دولت برای رفع مشکلات دارویی در این جلسه بود.
وی ادامه داد: از آنجا که بیمه ها مابه التفاوت افزایش نرخ برخی از داروها را تقبل نکرده اند و فشار این افزایش قیمت به مردم وارد می شود اعتبار قابل توجهی نیز توسط سازمان غذا و دارو برای توافق با بیمه ها برای رفع این معضل در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه مجموع این اعتبارات را مجلس در سرجمع اعتبارات لحاظ کرده است، افزود: البته برای کسری اعتبارات دولت باید راهکاری اندیشید و دارو را استثناء کرد تا مشکلات به حداقل برسد.
قاضی زاده هاشمی گفت: برای رفع مشکلات داروی بیماران خاص نیز تدابیری اندیشیده می شود، زیرا روش گذشته مبنی بر اختصاص یارانه به بیماران خاص راهکار مناسبی نبود و در عمل فقط عده کمی توانستد این یارانه را دریافت کنند.