صالح آبادی :عضویت در نهادی بین المللی یکی از برنامه های مهم سازمان بورس است که خوشبختانه شرکت سپرده گذاری اخیراً به عنوان عضوی از ACG انتخاب شده است
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: یکی از اولویت های این سازمان، توسعه فعالیت ها در بازارهای بین المللی و ارتباط بین المللی بین بورس های جهان دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شبکه اخبار اقتصادی ودارایی (شادا)، علی صالح آبادی در مراسم امضای تفاهم نامه شرکت های سپرده گذاری مرکزی ایران و کره جنوبی، گفت: عضویت در نهادی بین المللی یکی از برنامه های مهم سازمان بورس است که خوشبختانه شرکت سپرده گذاری اخیراً به عنوان عضوی از ACG انتخاب شده است.
وی با اشاره به اینکه، بازار سرمایه دانش بنیان است، ادامه داد: از همین رو باید با مجموعه های مشابه و بین المللی رابطه های خوبی برقرار شود تا مطابق با دانش روز پیشرفت های این عرصه محقق شود.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار به بخشی از کارهایی که در سطح بین المللی انجام شده است، اشاره کرد و توضیح داد: یکی از حوزه هایی که نقش مهمی در توسعه بازار سرمایه ایران داشته است، سامانه جدید معاملات بورس تهران بود که فرابورس و بورس انرژی نیز در این بستر توسعه یافتند.
وی با تأکید بر اینکه، این سامانه امکانات زیادی دارد، خاطر نشان کرد: سامانه جدید با هماهنگی های بین المللی خریداری و نصب شد و می توان به جرأت گفت اگر این نرم افزار نبود بسیاری از پیشرفت های فعلی محقق نمی شد، اما این سامانه باعث شد تا بازار سرمایه چند پله ارتقا یابد.
صالح آبادی به راه اندازی معاملات آنلاین در بازار سرمایه ایران اشاره کرد و گفت: بستر اصلی این معاملات همان سامانه معاملاتی بود به علاوه شرکت های آی تی که در این حوزه فعال هستند از تجربیات سایر کشورهای موفق در حوزه MOS استفاده کردند.
وی اظهار داشت: در لایه زیرساخت نیز بازار سرمایه این امکان را فراهم کرد تا از تجربیات یک کشور خارجی استفاده کند.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه، در بورس انرژی طراحی های زیادی صورت گرفته است، افزود: ایران تجربه زیادی در این زمینه نداشت، اما با بهره گیری از تجربیات سایر کشورها توانست چهارمین بورس ایران را راه اندازی کند.
وی به موسسات رتبه بندی اعتباری اشاره کرد و گفت: ثمرات این موسسات در آینده مشخص می شود.
صالح آبادی توضیح داد: در خصوص عملیات و تدوین مقررات موسسات رتبه بندی، اقدامات مهمی پس از بحران مالی جهانی انجام شد که سازمان بورس در راه اندازی موسسات رتبه بندی خود مقررات جدید را ملاک عمل قرار داده است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به اقدام دیگری که در نیمه دوم امسال عملیاتی می شود اشاره کرد و گفت: نرم افزار پس از معاملات، پیچیده و پیشرفته ای است که بر مبنای دانش بومی دنبال شده البته در طراحی ها از تجربیات سایر کشورها نیز استفاده خوبی شده است.
صالح آبادی ادامه داد: این نرم افزار جدید جایگزین نرم افزار پس از معاملات قبلی خواهد شد که به نظر می رسد بسیار ارزنده بوده و می تواند بازار سرمایه را چند پله دیگر ارتقا دهد.
وی به XBRL به عنوان یکی دیگر از همکاری های بین المللی بازار سرمایه ایران اشاره کرد و افزود: در این زمنیه حتماً باید از تجربیات کشورهایی که در این حوزه کار کرده اند استفاده می شد و با وجود همه مشکلات موجود روابط خوبی با مجموعه های ذی صلاح برقرار شد و به زودی شاهد افتتاح این نرم افزار با حضور کشورهای خارجی خواهیم بود.
صالح آبادی با اشاره به اینکه، راه اندازی مرکز میانی امضاء دیجیتال در سازمان بورس در مراحل پایانی خود قرار دارد، خاطر نشان کرد: هم اکنون تنها مرکز صدور امضاء دیجیتال CA وزارت صنعت، معدن و تجارت است و مابقی مراکز RA هستند.
رییس سازمان بورس و ارواق بهادار با اشاره به اینکه، CA سطح بالاتری از RA است خاطر نشان کرد: راه اندازی این مرکز نیز مخصوص همکاری مشترک با برخی از کشورها که در این زمینه فعالیت می کنند، است.
وی به کمیته فقهی فعال در سازمان اشاره کرد و گفت: زمانی که کمیته فقهی در فروردین 86 راه اندازی شد برخی از کشورها دارای این کمیته بودند که با توجه به غیر اسلامی بودن بخش از بازارهایشان از وجوه اشتراک آنها استفاده شد. اخیراً نیز برخی کشورها مانند پاکستان و عمان برای راه اندازی کمیته شریعت در کشورشان از ما در این خصوص کمک خواستند.
صالح آبادی به دو شرکت سپرده گذاری ایران و کره جنوبی پیشنهاد داد تا علاوه بر امضاء تفاهم نامه به تبادل دانش فنی نیز بپردازند، چرا که بازارهای مالی در سایه دانش و اطلاعات توسعه می یابد.
وی با اشاره به اینکه، بازار سرمایه کره جنوبی یکی از بازارهای پیشرفته در شرق آسیا محسوب می شود گفت: مناسب است همکاری های بیشتری بین بازارهای سرمایه این کشور در حوزه آموزش نیروی انسانی مدیریت ریسک به ویژه ریسک های سیستماتیک اتفاق بیفتد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطر نشان کرد: یکی از کارهایی که به شکل عملیاتی می توان انجام داد ارتباط بین بازارهاست که دست یافتن به این دانش فنی گام بزرگی در توسعه بازارها محسوب می شود.
سخنگوی سازمان بورس با بیان اینکه، شرکت سپرده گذاری مرکزی ایران در زمینه ارتباطات بین المللی اقدامات خوبی انجام داده و شرکت سپرده گذاری کره جنوبی تجربیات خوبی در این زمینه دارد پیشنهاد داد: این پروژه به صورت عملیاتی دنبال شود چون به نظر می رسد نقطه شروع می تواند از تالار مجازی باشد. چرا که شباهت بسیاری با بازار دارد.
وی ادامه داد: پیشنهاد من این است که یک کمیته کاری بین سپرده گذاری ها ایجاد شود و در این کار گروه می تواند کارگزارن هم دعوت شوند. به عنوان مثال کره جنوبی در حوزه ابزارهای مشتقه و اوراق بهادار قابل تبدیل پیشرفت هایی خوبی داشته است و ما هم به دنبال توسعه در این حوزه ها هستیم و می توانیم از تجربیات آنها استفاده ببریم.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان امضا این تفاهم نامه را به دو کشور تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد همکاری هایی سازنده ای در راستای توسعه بازارهای این دو کشور انجام شود.