سرپرست وزارت علوم اظهار داست : وزارت علوم در جهت ارتقای کیفیت و استانداردسازی دانشگاه فرهنگیان با حفظ شان و جایگاه این دانشگاه از هیچ تلاشی فرو گذار نمی کند تا این دانشگاه بتواند در راستای ترفیع جایگاه آموزش و پرورش کشور موفق باشد
سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به پیچیده ترشدن مسایل امروز جامعه و تحولات جهانی گفت : فرایند آموزش کشور در سه رکن معلم یا استاد ، محتوای دروس و شیوه های تدریس باید اصلاح و روز آمد شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت علوم ، دکتر جعفر توفیقی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه نیروی انسانی مهمترین سرمایه کشور است گفت : بخش عظیمی از تربیت و شکل گیری سرمایه انسانی در آموزش و پرورش صورت می گیرد لذا این دستگاه زیربنایی ترین دستگاه اجرایی کشور است .
سرپرست وزارت علوم اظهار داست : وزارت علوم در جهت ارتقای کیفیت و استانداردسازی دانشگاه فرهنگیان با حفظ شان و جایگاه این دانشگاه از هیچ تلاشی فرو گذار نمی کند تا این دانشگاه بتواند در راستای ترفیع جایگاه آموزش و پرورش کشور موفق باشد.
وی گفت : مقام معظم رهبری در ملاقات هیئت دولت با ایشان در هفته دولت ، علم و اقتصاد را دو اولویت کشور عنوان کردند و در بیان راهکارهای اقتصادی نیز بر علم و دانش تاکید کردند، بنابراین می توان گفت ایشان علم را هدف و مساله اصلی کشور تعیین کردند و همه را به توسعه علمی و فناوری فرا خواندند.
توفیقی با اشاره به پشتیبانی مقام معظم رهبری از علم به عنوان اولویت اول کشور این مساله را باعث غرور و افتخار خدمتگزاران دستگاههای مرتبط با علم و آموزش دانست و بر سنگین تر شدن وظیفه مسئولان و کارکنان این دستگاهها در قبال نظام جمهوری اسلامی و مردم تاکید کرد.
وی افزود : قطعا منظور رهبر معظم انقلاب از اولویت علم محدود به آموزش عالی کشور نیست زیرا علم یک فرایند یکپارچه است که از آموزش و پرورش شروع شده و تا آموزش عالی امتداد دارد و من اعتقاد دارم در حوزه علم معلمان اولویت اصلی هستند و دانشگاه فرهنگیان در این زمینه می تواند نقش مهمی ایفا کند.
سرپرست وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری با اشاره به تصویب چندین سند بالادستی در آموزش کشور گفت : در اسنادی نظیر سند اسلامی شدن دانشگاهها ، نقشه جامع علمی کشور و سند بنیادین آموزش و پرورش بر تربیت انسانهایی فرهیخته ، پرسشگر و آزاد اندیش تاکید شده است که به نظرمن موتور محرکه توسعه علمی کشور و فرق دانشگاه با آموزشگاه در همین تربیت افراد پرسشگر است.
توفیقی با اشاره به اینکه آموزش به معنای انتقال برخی مفاهیم به دانش آموز و دانشجو حداقل و کف بحث آموزش نوین است گفت : برای نظام جمهوری اسلامی ایران که بدنبال سرآمدی ، مرجعیت علمی در جهان و اول شدن در منطقه جنوب غرب آسیا است باید چهره دیگری از آموزش و پرورش وآموزش عالی ترسیم کرد و با روشهای سنتی نخواهیم توانست به این آرمانها دست پیدا کنیم که خوشبختانه مقدمات تحول در هردو دستگاه فراهم شده است.
وی با اشاره به جهانی شدن و تغییر معادلات گذشته گفت : روز به روز شرایط اجتماعی ،سیاسی و اقتصادی دنیا پیچیده تر می شود بنابراین استادان و معلمان ما علاوه بر دانش تخصصی باید مهارتهاو بینش های متفاوت و متنوعی داشته باشند تا انسانهای اثربخشی تربیت کنند .
سرپرست وزارت علوم اظهار داشت : برای مقابله با تهاجم فرهنگی اتکای به محدویت های اینترنتی و ماهواره ای کافی نیست و باید انسانهایی تربیت شوند که قابلیت ها و ایمان درونی داشته باشند و در توسعه علمی نیز به انسانهای کار آفرین و خلاق احتیاج داریم .
توفیقی گفت : هنگامی که رهبر معظم انقلاب اسلامی، نهضت نرم افزاری را مطرح می کنند یعنی اینکه باید خودمان نظریه پردازی کنیم و تقلید کننده محض نباشیم که برای رسیدن به این هدف باید دانشجویانی پرسشگر و آزاد اندیش تربیت کنیم.
وی با اعلام اینکه شیوه های آموزشی گذشته پاسخگویی نیازهای امروز و فردا نیست رمز تحول نو در آموزش ایران را معلمان دانست که باید متخصص ترین افراد جامعه باشند و کشور بیشترین سرمایه گذاری را در این زمینه داشته باشد چون پیچیده ترین کار یعنی تربیت انسان برعهده معلمان است.
سرپرست وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری گفت : سه رکن شیوه های آموزش و یاد دهی ، معلمان و محتوی درسی را نیازمند تحول دانست که دانشگاه فرهنگیان با پژوهش می تواند برای اصلاح این ارکان به آموزش و پرورش کمک کند البته این ارکان در آموزش عالی نیز باید دچار تحول شود.
توفیقی تاکید کرد : دانشگاه فرهنگیان ضمن استفاده از تجربیات مراکز تربیت معلم سابق باید تعاملات خودرا با سایر دانشگاههای داخل و خارج حفظ کند و با هم افزایی با سایر مراکز آموزشی کشور ظرفیت های خودرا تا رسیدن به نقطه ایده آل تقویت کند.