تولید سال جاری محصول وش حدود 210 هزارتن پیشبینی گردیده که نسبت به سال گذشته(حدود 207 هزارتن وش) کاهش و یا تغییر قابل توجهی نخواهد داشت ودر مورد ارقام جدید باید گفت از سوی موسسه تحقیقات پنبه کشور طی سالهای اخیر ارقام جدیدی معرفی گردیده که زارعین به لحاظ عملکرد بیشتر و زودرسی مناسب، کشت و کار آنها را بویژه در مناطق شمالی کشور ترجیح می دهند
به دنبال انتشار مطلبی مورخ5 /8 /92 از سوی خبرگزاری فارس با عنوان " نبود بذر مناسب امسال تولید پنبه را 5 هزار تن کاهش داد" روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی به این شبهات پاسخ داده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت متن جوابیه به شرح زیراست:
تولید سال جاری محصول وش حدود 210 هزارتن پیشبینی گردیده که نسبت به سال گذشته(حدود 207 هزارتن وش) کاهش و یا تغییر قابل توجهی نخواهد داشت ودر مورد ارقام جدید باید گفت از سوی موسسه تحقیقات پنبه کشور طی سالهای اخیر ارقام جدیدی معرفی گردیده که زارعین به لحاظ عملکرد بیشتر و زودرسی مناسب، کشت و کار آنها را بویژه در مناطق شمالی کشور ترجیح می دهند. به موازات فعالیتهای تحقیقاتی داخل کشور، اداره کل پنبه، دانه های روغنی و نباتات صنعتی طی سالهای اخیر پیگیریهایی مرتبط با واردات ارقام جدید را بعمل آورده که آزمایشات بررسی کمی و کیفی آنها در مناطق به پایان رسیده و هم اکنون مقدمات کار برای واردات آنها با همکاری موسسات تحقیقاتی و سازمان حفظ نباتات فراهم گردیده است. ضمن اینکه طرح توسعه کشت پنبه هم اکنون توسط اداره کل پنبه، دانه های روغنی و نباتات صنعتی با تجدید نظر تهیه که در دست پیگیری است.
علاوه بر فعالیت هایی که در زمینه مکانیزاسیون برداشت پنبه طی سالهای اخیر انجام شده ،تنگناهای اعتباری برای واردات تعداد قابل توجهی کمباین پنبه توسط بخش خصوصی با بهره مندی از 60 درصد یارانه ، برنامه ریزی و در دست انجام است که بزودی نتیجه بخش خواهد بود.
شایان ذکراست پیگیری و تحقق بسیاری از موارد مشروحه فوق و دیگر خواسته های اعضاء پنبه کار، عمدتاً از وظایف اصلی اتحادیه تعاونیهای پنبه کاران بوده که متاسفانه بدلیل عدم توانمندی و اعتقاد به اصل مشارکت، از اقدام عملی خودداری و گاهاٌ با مصاحبه هایی اینچنین تنها برای استمرار حضور در صحنه و بدون ارائه پیشنهاد سازنده، مواردی را مرتبط و نامرتبط در جامعه مطرح مینمایند./