معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مشکلات زیست محیطی ایران گفت : نتیجه جنگ سنتی محیط زیست و توسعه ، دریاچه ارومیه است ، چیزی که برای پنهان کردن نداریم 290 سفره آبی بدتر از دریاچه ارومیه در کشور وجود دارد که در حال حاضر دریاچه ارومیه درصدر اخبار قرار دارد و از بقیه چیزی شنیده نمی شود.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت : بر اساس شاخص های جهانی وضعیت محیط زیست ، عملکرد محیط زیست ایران در هشت تا 10 سال اخیر 63 رتبه جهانی سقوط کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست (پام ) ، دکتر معصومه ابتکار در جلسه مشترک شورای اداری و کارگروه آمایش سرزمین و محیط زیست استان سمنان تاکید کرد : واقعیت های داخل نیز این امر را نشان می دهد.
وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی ایران گفت : نتیجه جنگ سنتی محیط زیست و توسعه ، دریاچه ارومیه است ، چیزی که برای پنهان کردن نداریم 290 سفره آبی بدتر از دریاچه ارومیه در کشور وجود دارد که ارومیه درحال حاضر در صدر اخبار قرار دارد و از بقیه چیزی شنیده نمی شود.
وی به تاکید رییس جمهوری بر حفظ محیط زیست و بهبود آن و میثاق اعضای هیات دولت در آغاز فعالیت دولت یازدهم اشاره کرد و گفت : اعضای هیات دولت براساس این میثاق برای حفظ سرمایه های آب و خاک ، محیط زیست و منابع طبیعی متعهد شدند.
وی با بیان اینکه این امر برای اولین بار در یک دولت صورت می گیرد که تاکید مشخصی بر محیط زیست و منابع طبیعی دارد گفت : یک فصل از برنامه دکتر روحانی که مشتمل بر 18 محور است محیط زیست می باشد.
وی افزود : در برنامه 100 روزه رییس جمهوری نیز توجه به محیط زیست بسیار پررنگ دیده شده و برمبنای همین اصل شورای محیط زیست پس از هفت سال در دولت یازدهم احیاء شد و به ریاست رییس جمهوری تشکیل جلسه داد.
وی به مشکل آلودگی هوا در شهرهای بزرگ کشور اشاره کرد و گفت : مراجعه شش هزار نفر طی سه ساعت به بیمارستانهای اهواز ناشی از وضعیت بد آلودگی هوا در این شهر است.
وی افزود : به دلیل وضعیت سکون هوا و وجود آلاینده های مختلف از جمله نفتی پس از یک بارندگی این مشکل پیش آمد و تمام بیمارستانهای اهواز پر شد و 600 نفر از آنها نیاز به بستری شدن داشتند.
ابتکار دولت یازدهم را دولت راستگویان خواند و گفت : دولت در نظر دارد با مردم رو راست باشد و در عین حال نمی خواهد نگرانی در اذهان عمومی ایجاد کند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست وضعیت منابع آبی و الودگی آن را از دیگر مشکلات خواند و بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف در بخش های کشاورزی ، صنعتی و خانگی تاکید کرد.
وی محیط زیست را یک بخش ندانست و گفت : نقش محیط زیست سیاستگذاری برای توسعه و نظارت است.
ابتکار به مساله ریزگردها نیز اشاره کرد و گفت : این ریزگردها منشاء بیرونی دارد و ناشی از خشک شدن تالاب های مرزی کشور عراق است.
وی گفت : در داخل نیز مباحثی وجود دارد که به این مشکل دامن می زند و آن خشک شدن منابع آبی از جمله 47 تالاب در کشور است که منشاء ریزگردها است.
وی دریاچه ارومیه ، تالاب بختگان ، گاوخونی ، دریاچه نمک قم ، تالاب هامون را از جمله این موارد ذکر و افزود : تالاب هامون در سیستان تبدیل به یک بحران شده است.
ابتکار همچنین بر لزوم توجه به گاز های گلخانه ای تاکید کرد و گفت : رتبه ایران در این زمینه به 11 رسیده و با توجه به اهداف کنوانسیون های جهانی و توجه به کشورهای درحال توسعه در این زمینه ایران با این رتبه در زمره کشورهای مطرح قرار دارد و این یک محدودیت حقوقی را برای کشور ایجادمی کند.
بنابراین گزارش ، محمد وکیلی استاندار سمنان نیز عصر دوشنبه در جلسه مشترک شورای اداری و کارگروه آمایش سرزمین و محیط زیست استان سمنان که با حضور معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست برگزار شد افزود : سمنان ظرفیت های لازم را در این زمینه دارد و در صورت لزوم می تواند مورد توجه دولت تدبیر و امید قرار گیرد.
وی صنعت ، معدن ، کشاورزی ، دامپروری و خدمات و نیز گردشگری را محورها و ظرفیت های رشد یافته استان بیان و گفت : برای رسیدن به توسعه پایدار باید به محیط زیست هم توجه لازم صورت گیرد.
استاندار سمنان گفت : محیط زیست متعلق به یک نسل و دونسل نیست بلکه متعلق به حال و اینده کشور است و باید به محیط زیست توجه شود.
وی با اشاره به وجود 25 درصد از محدوده استان سمنان به مناطق تحت پوشش محیط زیست گفت : باید به این مناطق توجه ویژه ای توسط سازمان حفاظت محیط زیست شود.
وکیلی وجود اقلیم های متفاوت در این استان را از دیگر ظرفیت ها خواند و با اشاره به استقرار 70 درصد صنایع استان در 22 شهرک صنعتی گفت : بر این صنایع کنترل زیست محیطی خوبی برقرار است و باید برای برخی از واحدهای آلاینده ای که در خارج از این شهرک ها مستقر هستند برنامه ریزی لازم صورت گیرد.