معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری:دو ستاد جدید نیز با عناوین فناوریهای نفت و گاز و ذغالسنگ و همچنین ستاد فناوریهای مربوط به بهینه سازی مصرف انرژی به مجموعه ستادها اضافه شده است که این موارد در قانون نقشه جامع علمی مصوب شده بود
معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: دو ستاد توسعه فناوری نفت، گاز و ذغال سنگ و همچنین ستاد توسعه فناوری بهینهسازی مصرف انرژی به مجموعه ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری اضافه شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی وطنی در حاشیه هماندیشی شرکتهای دانش بنیان در حوزه سلامت در جمع خبرنگاران با بیان این که تا به حال یازده ستاد توسعه فناوریهای راهبردی در معاونت علمی فعالیت داشتهاند، گفت: دو ستاد جدید نیز با عناوین فناوریهای نفت و گاز و ذغالسنگ و همچنین ستاد فناوریهای مربوط به بهینه سازی مصرف انرژی به مجموعه ستادها اضافه شده است که این موارد در قانون نقشه جامع علمی مصوب شده بود.
وی گفت: معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با تشکیل این دو ستاد در نظر دارد تا در راستای کاهش مصرف انرژی و مصرف بهینه انرژی گام بردارد و همچنین در زمینه فناوریهایی که به خود کفا شدن صنعت نفت کشور کمک میکند گام بردارند.
وی با بیان این که در زمینه صنعت نفت روزی حدود دو میلیون بشکه نفت و فرآوردههای نفتی را به همراه سه میلیون بشکه معادل نفت خام مصرف میکنیم تصریح کرد: در واقع در اوج مصرف انرژی ما از گاز استفاده میکنیم و در اوج مصرف روزی معادل پنج میلیون بشکه نفت خام انرژی مصرف میکنیم که اگر این رقم را در 100 دلار ضرب کنیم سالانه 180 میلیارد دلار مصرف انرژی داریم.
وطنی افزود: میزان مصرف انرژی کشور ما 14 برابر کشور ژاپن است که این به نوعی دور انداختن انرژی کشور است.
وی تصریح کرد: ما در زمینه تولید انرژی، مصرف بهینه انرژی و همچنین فناوریهای مربوط به استخراج، پالایش، انتقال و توزیع نفت و گاز نیازمند هستیم. احتیاجاتی داریم که بر روی آن سرمایهگذاری نشده است و در واقع خود وزارت نفت مسوولیت همه امور را داشته است و ستاد توسعه فناوریهای راهبردی در این زمینه در کشور تا کنون شکل نگرفته بود.
وی با اشاره به ذخایر غنی گاز در کشور گفت: ما نیازمند پالایشگاه و خطوط لوله هستیم و دو ستاد توسعه فناوریهای نفت و گاز و ذغال سنگ و بهینهسازی مصرف انرژی در راستای حمایت از برنامههایی است که وزارت نفت برای نقشه راه فناوریهایش تشکیل داده است و ما سعی میکنیم با حمایت از زیرساختهای پژوهشی و فناوری دانشگاهها و همچنین بخش خصوصی و وزارت نفت انشاءالله به روزی برسیم تا با کاهش مصرف انرژی و بهینهسازی آن مازاد انرژی خود را صادر کنیم و در این بخش درآمد ارزی داشته باشیم.
معاون پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به بالا بودن شدت انرژی کشورمان نسبت به جهان گفت: امیدواریم با راهاندازی دو ستاد ذکر شده این رقم را کاهش دهیم.