صالحی خبرنگاران را تکمیل کننده اصلاح مدیریتی کشور و توسعه اجتماعی دانست و گفت: از آنجاییکه خبرنگاران بدنبال حقیقت و نظارت بر امور هستند، نقش مهم رسانه که بار آن بر دوش خبرنگاران است بر کسی پوشیده نیست
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تاکید بر وجود گسست تجارب مدیریتی در کشور، افزود: خبرنگاران تکمیل کننده فرایند اصلاح مدیریتی کشور و توسعه اجتماعی هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی روز دوشنبه در نخستین نشست خبری خود در سالن دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی وزارت ارشاد، خبرنگاران را تکمیل کننده اصلاح مدیریتی کشور و توسعه اجتماعی دانست و گفت: از آنجاییکه خبرنگاران بدنبال حقیقت و نظارت بر امور هستند، نقش مهم رسانه که بار آن بر دوش خبرنگاران است بر کسی پوشیده نیست.
وی افزود: از یک ماه پیش که مسئولیت این معاونت را برعهده گرفتم، خبرنگاران سوالات مختلفی داشتند که تلاش کردم تا با دستی پر، پاسخگوی این قشر تلاشگر باشم.
صالحی ادامه داد: دغدغه های خبرنگاران را حس می کنم و با آن زندگی کرده ام اما در ادبیات دینی، اصلی که بسیار مورد تاکید است «نهی از قول به غیر علم» است که متاسفانه در جامعه امروزی ما کمتر مورد توجه قرار می گیرد.
معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد افزود: این اصل دینی به ما می گوید که افراد بدون اطلاع کافی و آگاهی لازم صحبت نکنند و هر چند به اعتقاد من این مسئله یک مشکل شرعی و اخلاقی است، اما برای مسئولان این مشکل یک نهی مضاعف است زیرا آثار سخنان بدون اطلاع کافی آنان، در جامعه مشکل ساز می شود.
صالحی همچنین علت دیگر عذرخواهی خود از خبرنگاران را، یک اصل در ادبیات دینی دانست و تصریح دارد وعده های، بیجا حرام است.
به گفته وی، یک مشکل فراگیر در جامعه این است که وعده می دهیم اما نمی توانیم به آن عمل کنیم.
معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد افزود: در دین اسلام سفارش شده که حتی به کودکان خود وعده خلاف ندهید از این رو باید دید وعده های داده شده یک مسوول چقدر عملیاتی و اجرایی می شود.
** گسست تجارب مدیریتی در کشور وجود دارد
وی سپس به تشریح فعالیت های یک ماهه خود در معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد از جمله برگزاری جلسات میدانی وسیع برای موقعیت یابی، آسیب شناسی، راهکارها و مقدورات با نهادهای صنفی حوزه کتاب، نشر و چاپ کشور پرداخت.
صالحی افزود: با اتحادیه ناشران تهران، انجمن فرهنگی ناشران، مجمع ناشران الکترونیک، مجمع ناشران انقلاب اسلامی و مجموعه دیگر نشر و همچنین در حوزه چاپ و اتحادیه صحافان انجمن علمی چاپ جلسات کوتاه و بلند برگزار کرده ام.
معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد همچنین از نشست های مشترک خود با وزیران سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله سیدمحمد حسینی، محمدحسین صفار هرندی و احمد مسجدجامعی و معاونان فرهنگی این وزارتخانه و حتی مدیران کتاب در دوره های مختلف خبر داد و گفت: متاسفانه یک گسست تجارب مدیریتی در کشور وجود دارد و این اتفاق اتصالات لازم را پیدا نمی کند، در حالیکه ذخیره یک مدیر، تجارب مدیریتی متصل است.
صالحی همچنین با بیان اینکه با صدها شخصیت حقیقی و حقوقی جلسه داشته است، افزود: مبنای آغاز برنامه هایم براساس مطالعات میدانی، تحلیل محتوای اسناد بالادستی و اسناد وزارتخانه و همچنین تحلیل محتوای قراردادهای خریداری کتاب شکل گرفته تا یک برنامه واقع بینانه و عملیاتی داشته و بتوانم وعده های قابل تحقق بدهم.