ظریف:ما معتقدیم دوران جدیدی در روابط ایران و منطقه آغاز شده و باید با اهتمام همه کشورهای منطقه به فصل جدیدی از روابط صمیمانه تبدیل شود .
وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و کویت راههای تقویت همکاریهای دو کشور در عرصه های مختلف را مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت امور خارجه،دکتر محمد جواد ظریف و شیخ صباح خالد الصباح روز یکشنبه طی مذاکراتی در کویت بر ضرورت رایزنی های منظم سیاسی در سطوح مختلف در جهت طراحی و تنظیم همکاریهای فی مابین تاکید کردند.
دکتر ظریف در این دیدار تصریح کرد: ما معتقدیم دوران جدیدی در روابط ایران و منطقه آغاز شده و باید با اهتمام همه کشورهای منطقه به فصل جدیدی از روابط صمیمانه تبدیل شود .
وی با اشاره به اینکه دکتر روحانی همواره پس از انتخابات بر اهمیت روابط ایران با کشورهای منطقه تاکید داشته است روابط ایران و کویت را خوب توصیف کرد و افزود: علاوه بر عامل جغرافیایی ، علقه های دینی و فرهنگی نیز ما را به یکدیگر پیوند می دهد و همه کشورهای همسایه باید از این فضای مساعد استفاده کنند .
ظریف تصریح کرد که ما همسایگان را بر همه ترجیح می دهیم چرا که روابط ما و همسایگان به هم تنیده است .
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به افراط گرایی و فتنه طایفی در منطقه به عنوان چالشهای اصلی امنیت منطقه گفت : این آتشی است که در یک جا محصور نشده و همه منطقه را فرا می گیرد ، لذا لازم است با همکاری جمعی همه کشورهای منطقه مانع شویم که این آتش فرا گیر شود .
دکتر ظریف سپس با اشاره به همکاری های دو جانبه ایران و کویت گفت : خوشحالیم که پس از هفت سال دومین اجلاس کمیسیون عالی مشترک اقتصادی دو کشور برگزار می گردد و لازم است با تماسها وارتباط منظم مسئولین دو کشور در سطوح مختلف در جهت اجرای توافقات تلاش نماییم .
وی با تاکید بر اینکه اراده سیاسی و زمینه لازم برای گسترش مناسبات اقتصادی وجود دارد آمادگی کشورمان را برای همکاری در کلیه زمینه ها از جمله سرمایه گذاری مشترک تجارت و انرژی اعلام داشت .
وزیر امو رخارجه کویت نیز در این دیدار با اشاره به فرصت خوب رایزنی با مقامات ایرانی برای گسترش روابط تاکید کرد : ما به روابط با ایران از دید استراتژیک می نگریم و به اعتقاد ما پایه این مناسبات ، مشترکات دو کشور است .
وی افزود : با ایران همسایه نه تنها در منافع مشترک بلکه در سرنوشت هم شریک هستیم و لذا علاقه مندیم با تماسها و رایزنی های مستمر در سطوح گوناگون مناسبات دو جانبه را تقویت نماییم .
صباح الخالد با اشاره به فرصتهای گسترش مناسبات در حوزه های تجاری سرمایه گذاری و انرژی بر هماهنگی دو کشور در محافل منطقه ای و بین المللی از جمله نم ، سازمان همکاری اسلامی و سایر موسسات تخصصی سازمان ملل متحد تاکید کرد. وی رایزنی و همکاریهای دو کشور را در جهت منافع دو کشور و منطقه توصیف کرد .
در این دیدار که پیرامون تحولات منطقه بویژه بحران سوریه تبادل نظر بعمل آمد دکتر ظریف با اشاره به آتش افروزی افراطیون در سوریه و فاجعه انسانی و اسلامی ناشی از آن ، خطرات تسری این مشکلات به منطقه را یاد آور شد و تاکید نمود جمهوری اسلامی ایران از هر اقدامی برای کمک به خاتمه جنگ و یافتن راه حل سیاسی و کمکهای انسان دوستانه دریغ نخواهد کرد.
وزیر خارجه کویت نیز از بحران سوریه و تاثیرات آن بر منطقه بعنوان یک چالش بزرگ نام برد و افزود که ما بر ضرورت حل این مسئله از طریق راه حل سیاسی تاکید داریم و بر نقش ایران بعنوان کشوری تاثیر گذار برای کمک به حل آن حساب می کنیم .
یاد آور می شود وزیر امور خارجه کشورمان در خاتمه سفر خود با بدرقه شیخ صباح خالد الصباح همتای کویتی خود بعد از ظهر یکشنبه این کشور را به مقصد عمان ترک کرد .