معاون وزیر راه و شهرسازی سیاست های تشویقی برای بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده تنوع بخشی به وام ها از جمله وام ودیعه، نوسازی و مقاوم سازی و افزایش سقف تسهیلات را از جمله برنامه های این وزارتخانه عنوان کرد و گفت به زودی سقف و میزان تسهیلات اعلام خواهد شد
ایزدی از تدوین سند ملی بازآفرینی شهری پایدار تا یک ماه آینده خبر داد و گفت: این سند که مدت دو سال است در دستور کار این شرکت قرار دارد در حال بازنگری است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی، سعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی روز گذشته در نشست خبری چهارمین نمایشگاه راه و شهرسازی بیان داشت: قرار بود سند با مشارکت وزارت کشور، سازمان میراث فرهنگی و شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران تنظیم شود که با تغییر دولت و سیاست های دولت جدید، مهلت سه ماهه ای برای بازنگری این سند در نظر گرفته شد.
مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران همچنین یادآور شد: در این سند تمامی برنامه های شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در بخش بافت فرسوده، بهسازی و نوسازی این بافت ها عنوان شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بعد از سال ها بی توجهی اکنون شاهد نابسامانی و عدم توجه به بافت های فرسوده هستیم، افزود: از سال 1376 شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری با این نیت تشکیل شد که به عنوان یک نهاد سیاستگذار بتواند جریان بافت های فرسوده را دنبال و این جریان را در وزارت راه و شهرسازی نهادینه کند.
معاون وزیر راه وشهرسازی بیان داشت: نوسازی بافتهای فرسوده در سالها مورد بیتوجهی عرصههای مختلف قرار گرفته است و تاکنون بالغ بر 76 هزار هکتار از عرصه در کشور شناسایی شده است
ایزدی ادامه داد: ترغیب مردم از طریق اطلاع رسانی صحیح یکی از کارآمدترین و موثرترین سیاست های این شرکت از بین فعالیت های مختلف آن است.
ایزدی با اشاره به اینکه در حال حاضر دو سیاست برای بافتهای فرسوده دنبال میشود گفت: اجرای پروژههای محرک توسعه و افزایش کیفیت ساخت بافتهای فرسوده از جمله سیاستهای این سازمان به شمار میرود.
وی در ادامه توضیح داد: درسالهای گذشته بیشتر به کمیت واحدهای مسکونی توجه میشد و کیفیت در ردههای پایین قرار داشت.
معاون وزیر راه در ادامه یادآور شد: در حال حاضر کیفیت واحدهای مسکونی نوسازی شده و ارائه الگوی مناسب معماری ایرانی و اسلامی در رأس سیاستهای این سازمان قرار گرفته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که برخی ناپایداری های واحدهای مسکونی با پرداخت وام مقاوم سازی برطرف می شود، گفت: سقف و میزان تسهیلات نوسازی بافت های فرسوده را به زودی اعلام می کنیم.
وی بر ضرورت ارائه سیاست های تشویقی برای بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده تاکید کرد و افزود: یکی از اولویت های ما در این رابطه تنوع بخشی به وام ها از جمله وام ودیعه، نوسازی و مقاوم سازی و افزایش سقف تسهیلات است.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان داشت: دولت به عنوان یک نهاد سیاستگذار باید قوانین و مقررات را به گونه ای تنظیم کند که مشوق حضور فعالیت شهرداری ها در این حوزه باشد و از طرفی بتواند حضور مردم را در این عرصه تسهیل کند.
ایزدی یادآورشد: تشویق و اعطای تسهیلات از جمله سیاست های مختلف دولت ها از گذشته تاکنون برای تشویق مردم به بازسازی بافت های فرسوده بوده و اکنون باید دید آیا نقش تسهیل گری دولت در بخش بازسازی بافت های فرسوده کافی است و یا باید با حمایت از شهرداری ها، ساکنان بافت های فرسوده را تشویق به استفاده از تسهیلات در این زمینه کند.
وی با بیان این که یکی از مهمترین مقولاتی که باید مورد توجه قرار گیرد کیفیت است، اظهار داشت: در سال های گذشته نسبت به کیفیت کم لطفی شده و به این مسئله که یکی از رسالت های اساسی در ساخت است بی توجهی کرده ایم.
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران ادامه داد: ما باید با حمایت از شهرداری ها وارد حوزه سخت افزاری هم شویم زیرا تعریف و اجرای پروژه ها محرک توسعه است.
ایزدی با اشاره به اینکه اجرای عملیات هایی که تشویق کننده ساکنان و مالکان بافت های فرسوده باشد در دستور کار ما قرار دارد، افزود: در کنار آن بسته های تشویقی برای توانمندسازی ساکنان ایجاد کردیم. همچنین مقوله جدیت هم بسیار مهم است، اما در سال های گذشته نسبت به آن کم لطفی شده است.
ایزدی خاطر نشان کرد: تلاش داریم فرآیند نوسازی را به سمتی ببریم که الگوها برگرفته از معماری ایرانی- اسلامی باشد. وی با اشاره به سیاست تسهیلاتدهی و آموزش در بافت های فرسوده گفت: قصد داریم که علاوه بر اجرای سیاست های نرم افزاری در حوزه سخت افزاری هم اقداماتی را انجام دهیم.
معاون وزیر راه وشهرسازی گفت: طی سالهای گذشته 317 هزار و 621 سهمیه برای نوسازی بافتهای فرسوده ارائه شده که از این تعداد 297 هزار و 326 واحد به بانکها معرفی شده است.
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری با بیان اینکه در سال گذشته 317 هزار و 621 مورد سهمیه نوسازی داشتیم گفت: از این تعداد 297 هزار و 326 واحد به بانک معرفی شدند که بیش از 257 هزار واحد دارای قرارداد هستند.
وی گفت: آنچه که ما به دنبال هستیم تنوع بخشی به وامها است مانند وام ودیعه، نوسازی و وام مقاومسازی. در گذشته یک رقم مشخص به عنوان وام تعمیرات پرداخت میشد که در حال مذاکره با بانک مسکن برای تقویت این وامها از وجوه اداره شده این بانک هستیم.
ایزدی با اشاره به اینکه برخی ناپایداریهای واحدهای مسکونی با وام مقاومسازی برطرف میشود گفت: سقف و میزان تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده را به زودی اعلام میکنیم.
وی در خصوص اینکه ارزش افزوده بالای ساخت مسکن احتمال بی میلی مالکان را به مقاوم سازی به دنبال دارد گفت: هدف ما تمرکز بر یک سیاست خاص نیست بلکه مقاوم سازی هم در یک کارگروه شروع شده است و ما هم معتقدیم که این موضوع بیشتر در شهرهای کوچک قابلیت اجرا دارد و ممکن است در کلان شهرها استقبال نشود.
بنابراین گزارش با نوسازی در بافتهای فرسوده، به ازای هر 57 مترمربع ساخت و ساز یک شغل ایجاد میشود که به رونق اشتغال و حمایت از کار ایرانی کمک می کند و با تخریب هر واحد فرسوده شهری 3،2 (سه و دو دهم) واحد نوساز ایجاد میشود که به اصلاح سیمای شهری ، جذب جمعیت جدید و به نوعی توسعه درونی شهرها و تجدید حیات در این مناطق هم کمک می کند.
تاکنون طرح بهسازی و نوسازی 71 شهر به مساحت 24655 هکتار تهیه شده که به تصویب استانی رسیده و طرح بهسازی و نوسازی 28 شهر به مساحت 11131 هکتار تهیه شده است.
چهارمین نمایشگاه بزرگ راه و شهرسازی و صنایع وابسته با شعار فرصت ها، عملکردها، توانمندی ها و ظرفیت ها تا 12 آذر در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار می شود و علاقهمندان می توانند از ساعت 9 تا 17 از این نمایشگاه بازدید کنند.