جلالی با بیان اینکه در تخصیص اعتبارات به استانها، اولویت با مراکزی است که عملکرد مناسبی از نظر اجرای پروژهها داشتهاند، فارس را بواسطه وسعت، استعداد و ظرفیتهای موجود در بخش منابعطبیعی، دارای جایگاهی ویژه در کشور دانست
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: با توجه به بیلان منفی آبهای زیرزمینی در اغلب دشتهای فارس، اجرای طرحهای آبخیزداری در این استان یک ضرورت است که باید با فوریت انجام شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، خداکرم جلالی در بازدید از شهرستان کازرون، در استان فارس، افزود: فارس با بیلان منفی 10 میلیارد مترمکعبی آب روبرو است و این بزرگترین چالش این استان بشمار میرود.
وی با بیان اینکه در تخصیص اعتبارات به استانها، اولویت با مراکزی است که عملکرد مناسبی از نظر اجرای پروژهها داشتهاند، فارس را بواسطه وسعت، استعداد و ظرفیتهای موجود در بخش منابعطبیعی، دارای جایگاهی ویژه در کشور دانست.
جلالی همچنین با اشاره به نگاه جامع به حوزههای آبخیز و ایجاد تعامل بین اجزاء سیستم، برنامهریزی در حوزههای آبخیز به منظور مدیریت صحیح را لازمهی موفقیت در مدیریت این حوزهها برشمرد و گفت: با توجه به حجم گستره سرزمین و با توجه به استعدادهای مناسب محیطی کشور در اجرای طرحهای آبخیزداری، بهبود روشها و تجربه روشهای جدید، خصوصا اجرای طرحها با مشارکت مردم، ضروری است.
وی ضمن یادآوری تجربیات سایر کشورها و لزوم توجه به مسایل اقتصادی و اجتماعی، حفظ منابع آب و خاک، بهرهگیری از علوم و تجربیات مختلف و توجه به نقش مردم در جریان این فرایند را ضروری دانست و اذعان کرد: سطح جنگلهای جهان در قرن بیستم، به 400 میلیون هکتار کاهش یافته و این مساله امنیت اکولوژیکی جهان را به مخاطره انداخته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه 90 درصد کشور ما دارای مناطق خشک و نیمهخشک است، افزود: در حال حاضراز 13 اقلیم جهان، 11 اقلیم را در کشور داریم، اما میزان بارندگی ما تنها یک سوم میانگین جهانی و میزان تبخیر سه برابر متوسط جهانی است. وی استفاده از طرحهای دانش بنیان متناسب با نیازهای منابع طبیعی را از دیگر اولویتهای در پیش رو عنوان و خاطرنشان کرد: به نظر میرسد با تلفیق دانش بومی مردم و دانش نوین میتوان برای دستیابی به این هدف و مدیریت جامعنگر و سیستمی اقدام کرد.
جلالی همچنین کاهش کمی و کیفی منابع، آبهای زیرزمینی، افزایش تبخیر و افزایش بیماریهای ناشناخته را از دیگر عوارض تخریب منابع طبیعی، عنوان و اضافه کرد: متاسفانه به دلیل برداشت بی رویه از منابع زیرزمینی آب سالانه شاهد افت سطح این منابع در کشور هستیم که در واقع با این کار پوشش طبیعی و جنگل را حذف میکنیم.
معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در خصوص یافتن راهکاری برای مقابله با وضعیت خشکیدگی درختان بلوط و کنترل آفات این جنگلها در برخی مناطق از جمله فارس گفت: بر اساس تجربیات بینالمللی بخشی از درختانی که به این بیماری مبتلا میشوند را باید در همان عرصه معدوم و امحاء کرد.
جلالی تصریح کرد: این برنامه مورد تایید اکثر گیاه پزشکان و اکولوژیستها قرار دارد و تمام آنان متفقالقول هستند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: در برخی مواقع نیز به جد نیازمند اجرای یک طرح توسعهای هستیم تا از مشکلات مردم کاسته شود که در این زمینه ابتدا باید ببینیم که تا چه اندازه میتوان خسارات ناشی از این طرحها را کاهش داد و یا میتوان از راههای دیگری استفاده کرد.