امیدوارم در دوره جدید با دوری از گرایشات سیاسی ، روز به روز زنجیره آموزش، پژوهش و تولید فناوری و همچنین تجاری سازی قویتر شود و با ایجاد فضایی آرام در آموزش و پژوهش شاهد ارتقاء هر چه بیشتر ایران اسلامی باشیم.
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری در مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری گفت: در برنامههای مختلف این هفته میخواهیم نشان دهیم که کلام امام (ره) مبنی بر این که «باور کنید میتوانیم واین باور ، شما را توانمند میکند» به بار نشسته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی وزارت علوم ، دکتررضا فرجی دانا افزود: از زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسیده است ما در یک تحریم نانوشته طی طریق کردیم و آن چه در این مسیر پشتوانه فرزندان انقلاب بوده است چیزی نیست جز باور به این که «ما میتوانیم» .
وی با بیان این که در ابتدا توجه ما بیشتر بر روی محصولات سخت افزاری بود، تصریح کرد: در حال حاضر نقش نرمافزار و مغز افزار برجستهتر شده است و در واقع امروز دانش فنی نقش بیشتری دارد و اکنون باید موضوع دانش فنی و نرمافزار بر باور توانمندیهای ما رخ نماید.
وزیر علوم تصریح کرد: ما در دانشگاهها، آموزش خوبی داریم که این آموزش ریشه پژوهش میشود اما باید بررسی شود که حلقه مفقوده تبدیل این دانش به تجاری سازی چیست و ضعف ما در تولید ثروت از پژوهش و رسیدن به فناوری کجاست؟
دکتر فرجی دانا اضافه کرد: در طول 10 سال گذشته شاهد ایجاد مراکز رشد و پارکهای علم وفناوری در دانشگاهها بودیم و پارکهای علم و فناوری علاوه بر شکلگیری در استانها به صورت مستقل در کنار دانشگاهها نیز شکل گرفته است و ما در نسل اول شاهد دانشگاه آموزش محور و در نسل دوم شاهد دانشگاه پژوهش محور و در نسل سوم شاهد دانشگاههای کارآفرینی هستیم.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: دانشگاههای کارآفرین و مراکز رشد با هدف تجاریسازی شکل گرفتهاند اما در این خصوص باید بررسی شود که آیا به اهداف موجود دست یافتهایم؟
دکتر فرجی دانا در ادامه گفت: ایدههای نوآورانه خوبی در کشور ارائه می شود لکن کسی را نداریم که از این ایدهها هر چند که توجیه اقتصادی و فنی داشته باشد حمایت کند بنابراین نیازمند نهادهایی هستیم که از این طرحها پشتیبانی کند. که در این راستا صندوق نوآوری و شکوفایی با مصوبه مجلس شورای اسلامی هدف ارائه تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان شکل گرفت.
وی خاطرنشان کرد: به طور معمول در دنیا از هر 10 طرح و ایده، شش ایده شکست خورده و چهار ایده باقی میماند که همین میزان از ایدههای باقیمانده میتواند ضرر ایدههای قبلی را جبران کند.
دکتر فرجی دانا با اشاره به صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: قرار بود که طی سه سال، سه هزار میلیارد تومان توسط این صندوق توزیع شود اما تنها 25 میلیارد تومان در این صندوق وجود داشت و در جلسه هیات دولت مقرر شد 500 میلیارد تومان در این صندوق قرار گیرد و ریاست جمهور در این زمینه عنوان نمود که اگر این میزان مصرف شود در صورت لزوم و نیاز بازهم برای این صندوق اعتبار در نظر گرفته میشود.
وی در پایان سخنانش اظهار امیدواری کرد که در دوره جدید با دوری از گرایشات سیاسی ، روز به روز زنجیره آموزش، پژوهش و تولید فناوری و همچنین تجاری سازی قویتر شود و با ایجاد فضایی آرام در آموزش و پژوهش شاهد ارتقاء هر چه بیشتر ایران اسلامی باشیم.