با مجموعه این اقدامها و برنامهها در 12 شهر مواجه با تنش آبی در شهرهای اراک، بندر عباس، قزوین، قم، کرج، مشهد و همدان به وضعیت پایدار رسیدهایم و در زمان حاضر فقط در اصفهان و کرمان نیاز به تمهیدهای ویژه داریم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی وزارت نیرو،دکتر "حمیدرضا تشیعی" با اشاره به تشکیل کمیته ویژه پایش وضعیت تامین آب کلانشهرها در ابتدای سالجاری، افزود: این کمیته با دستور وزیر نیرو و به ریاست مهندس "ستار محمودی" قائممقام وزیر نیرو تشکیل شد و در نشستهای اردیبهشتماه برای مجموعه عملکردها و فعالیتهای موردنیاز تامین آب این شهرها تصمیمهایی اتخاذ و اجرایی شد.
وی افزود: با توجه به پایش ماه به ماه وضعیت آب این شهرها و کنترل وضعیت موجود، اقدام شرکتهای آب و فاضلاب در دو بخش تامین اضطراری و مدیریت منابع برنامهریزی و آغاز شد.
تشیعی با اشاره به دستاوردهای مهم این کمیته در بخش تامین اضطراری، ادامه داد: در این بخش تاکنون حفر و تجهیز 213 حلقه چاه، اجاره و بهسازی 50 حلقه چاه کشاورزی، شش طرح بازسازی و ارتقای سامانههای تصفیه، احداث ایستگاه پمپاژ اضطرار با ظرفیت 5400 لیتر، راهاندازی 311 هزار مترمکعب مخازن تامین آب، 193 کیلومتر خطوط انتقال اضطراری، بازسازی و بهسازی 350 کیلومتر شبکه توزیع اجرا شده است.
وی گفت: با مجموعه این اقدامها و برنامهها در 12 شهر مواجه با تنش آبی در شهرهای اراک، بندرعباس، قزوین، قم، کرج، مشهد و همدان به وضعیت پایدار رسیدهایم و در زمان حاضر فقط در اصفهان و کرمان نیاز به تمهیدهای ویژه داریم.
وی با اشاره به فعالیتهای دفتر تخصصی پیگیری و رصد وضعیت بحران در شهرها، گفت: کارشناسان این دفتر از سال گذشته وضعیت شهرهای مواجه با تنش آبی را پیشبینی کردهاند و بهطور دایم سامانه کنترل مصرف آب با شهرهای مواجه با تنش، آمار مربوط به تولید و مصرف و تغییرهای منابع تامینکننده آب شهرها چه سطحی و زیرزمینی و چه کمی و کیفی رصد میشود.
وی با اشاره به دستاوردهای کمیته بحران آب، گفت: نشستهای کمیته بحران موجب ایجاد تعامل و همکاری مناسبی بین شرکتهای آب و فاضلاب و آب منطقهای در بخش حفظ ذخیره سدها و اعمال مدیریت مصرف سفرههای آب زیرزمینی و سدها، ایجاد حساسیت در شرکتهای آب و فاضلاب و انجام اقدامهای پیشگیرانه تامین کسری آب موردنیاز برای فصل تابستان شده است.