فانی:اکنون در وزارت آموزش و پرورش حل مشکلات مدیریت آموزشگاهی، ارتقای شایستگی های حرفه ای، رتبه بندی معلمان برحسب شایستگی و توانمندی در دست پی گیری است.
وزیر آموزش و پرورش از تصویب هزار و 200 میلیارد ریال اعتبار برای سال جاری به منظور تامین سرانه مدارس خبر داد و ابراز امیدواری کرد با این میزان اعتبار حداقل بخشی از مشکلات این حوزه برطرف شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا؛ علی اصغر فانی روز سه شنبه در دیدار با مدیران آموزش و پرورش استان کردستان در سنندج همچنین با اشاره به دو برابر شدن سرانه شبانه روزی ها و روستاها در سال جاری گفت: با این اعتبارات بخشی از مشکلات حوزه آموزش و پرورش در شبانه روزی ها برطرف می شود.
وی همچنین افزود: سال تحصیلی جدید را سال تربیت یعنی سال ایجاد رفتار مطلوب پایدار نامگذاری کنیم.
فانی افزود: اکنون در وزارت آموزش و پرورش حل مشکلات مدیریت آموزشگاهی، ارتقای شایستگی های حرفه ای، رتبه بندی معلمان برحسب شایستگی و توانمندی در دست پی گیری است.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه سخنان خود حاکمیت اخلاق و روابط انسانی در آموزش و پرورش را ضروری و مهم دانست و گفت: بدون حاکمیت اخلاق و روابط انسانی موفقیتی در عرصه تعلیم و تربیت حاصل نمی شود.
فانی با اشاره به این که هر سازمانی از فرهنگ خاصی برخوردار است، افزود: فرهنگ سازمانی آموزش و پرورش با فرهنگ سایر سازمان ها متفاوت دانست.
وی مدرسه محوری را یکی از سیاست های وزارت آموزش و پرورش بیان کرد و گفت: مدیریت در آموزش و پرورش با توجه به اصول اخلاق و روابط انسانی و تفویض اختیار و مشارکت پذیری استوار است.
وی اظهار کرد: مدیر مدرسه به تنهایی قادر به اداره مدرسه نیست بلکه در اداره مدرسه باید از تجارب معلمان در مدیریت نیز استفاده کرد.
فانی با بیان اینکه مدیر مدرسه ای موفق است که با معلمان مدرسه را اداره کند نه بر معلمان حکومت کند، گفت: آموزش احساس مسوولیت پذیری به دانش آموزان از وظایف معلمان و مدیران مدرسه است.
وی وجود شورای دانش آموزی را در مدارس مهم و تاثیرگذار دانست و گفت: دانش آموزان در شوراهای دانش آموزی تعاملات اجتماعی و تصمیم سازی را فرا می گیرند.
به گفته وی توسعه مشارکت هم در رابطه با تقسیم کار دانش آموزی و هم تقسیم کار معلمان و اولیاء دانش آموزان مهم است.
وزیر آموزش و پرورش مدرسه محوری را مشارکت پذیری در مدیریت مدرسه، یعنی آشتی دادن مردم با مدرسه دانست و اظهار کرد: تا زمانی که ارتباط و تعاملی میان مدرسه، دانش آموزان و اولیای دانش آموز نباشد تربیتی هم شکل نمی گیرد.
وی تصریح کرد: تلاش مدارس در جهت رشد و پرورش دانش آموزان مشارکت خانواده را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه مدرسه محور تعلیم و تربیت است و انجام اقدامات فرهنگی زمانبر است گفت: در نتیجه افزایش تعاملات خانواده با مدرسه پیامدهای مثبتی حاصل می شود.
وی به مدیران و معلمان توصیه کرد در سال جاری به جای مدیریت آموزشی رهبری آموزشی را در مدارس جاری کنند.
فانی یادآور شد: مدیران و معلمان باید در راستای تربیت یعنی ایجاد رفتار مطلوب پایدار و اصلاح رفتار دانش آموزان تلاش کنند.