گودرزی گفت: باید شرایط را با حضور شما متخصصین علوم ورزشی به گونه ای فراهم کنیم تا یک رویکرد تخصصی در تمامی ورزش حاکم شود و این امر مستلزم حضور موفق در بخش های علمی، فرهنگی و اخلاقی است.
محمود گودرزی امروز سه شنبه در جمع اعضای هیات علمی تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه ها در هتل المپیک گفت: در حوزه اجرا آنقدر مسایل پرتنش و حاشیه در متن ورزش فراوان است که ما مدیران و مسئولان ورزشی باید مراقب باشیم تا در متن حرکت کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، گودرزی گفت: باید شرایط را با حضور شما متخصصین علوم ورزشی به گونه ای فراهم کنیم تا یک رویکرد تخصصی در تمامی ورزش حاکم شود و این امر مستلزم حضور موفق در بخش های علمی، فرهنگی و اخلاقی است.
وی گفت: شعار ما این بود که از ورزش سنتی و تجربی به سمت ورزش علمی و مبتنی بر دانش حرکت کنیم . موضوعی که ورزش باید به سمت آن حرکت کند.
این مقام عالی ورزش کشور در عین حال اظهار داشت رویکرد و استراتژی ما توسعه و تعمیم ورزش همگانی است که این نگاه متوازن بر پایه مولفه هایی چون گسترش ورزش، تعلیم و تربیت، ارتقای ورزش قهرمانی و حمایت و هدایت ورزش حرفه ای است.
گودرزی تاکید کرد که ما باید بر پایه این شاخصه ها، نگاه متوازن و متناسب با آنها را دنبال کنیم.
وزیر ورزش و جوانان در ادامه گفت: ورزش به عنوان نیاز حرکتی، سالم سازی و جلوگیری از نارسایی جسمانی و روانی و همچنین آسیب های اجتماعی به بوته فراموشی سپرده شده و تنها به یک بعد آن توجه شده است که این همان نبود توازن است.
گودرزی تصریح کرد: نگاه متوازن وزارت ورزش و جوانان به این چهار مولفه (گسترش ورزش، تعلیم و تربیت، ارتقای ورزش قهرمانی، حمایت و هدایت ورزش حرفه ای) است.
این مقام عالی ورزش کشور گفت: محیط ورزشی باید تخصصی شود و پیش نیاز آن ایجاد سازمان نظام ورزشی است که البته این سازمان دولتی نیست بلکه حد فاصل دولت، مردم و سازمان های مردم نهاد است.
وی همچنین اعلام کرد که تنها 35 درصد نیروی متخصص در سازمان ورزش کشور وجود دارد و نگاه ورزش و جوانان در این است که بتواند از نیروهای متخصص بیشتری در ورزش کشور استفاده کند.
این مقام عالی ورزش کشور همچنین گفت: ماهیت ورزش سیاسی نیست اما در دنیای امروز از این حوزه بهره وری سیاسی می شود، ما باید سعی کنیم ورزش را بر مبنای این چهار مولفه به سمت متوازن سازی پیش ببریم.
گودرزی در این نشست همچنین به اقدامات ورزش و جوانان در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: فعال کردن بخش های آموزشی یکی از موضوعاتی است که به طور جدی در دستور کار وزارت قرار گرفته است.
وی همچنین به کلنگ زنی 3870 طرح ورزشی در سراسر کشور در دولت گذشته که بدون آمایش و نگاه کارشناسانه زده شده است، اظهار داشت: قفل هایی به این جامعه زده شده که با هیچ کلیدی باز نمی شود.
وی ادامه داد: اتمام این طرح های نیمه تمام و بدون کارشناسی نیاز به منابع هنگفتی دارد و دولت هم توان پرداخت این همه هزینه های هنگفت را ندارد تا آن را به اتمام برساند و این همان رویکرد اشتباه در گذشته است که سالیان دراز هم طول می کشد تا اصلاح شود.
وزیر ورزش و جوانان در این نشست اظهار داشت: در گذشته ورزش سکه ای بوده است و امروزه شرایط به نحوی شده که مطالبات از حد خود فراتر رفته است به حدی که فردی نمی تواند پاسخگو باشد.
وی ادامه داد: این روند تا جایی پیش رفته که فکر می کنند این مشکل از ما است در صورتی که بی قانونی در گذشته شرایط را به گونه ای فراهم کرده که امروزه به ما انتقاد می کنند.
وی تصریح کرد: قانون مبنا و معیار همه چیز است و همه چیز باید براساس آن صورت گیرد.
وی با ذکر مثالی توضیح داد: در گذشته از بین 48 فدراسیون 22 فدراسیون به حالت سرپرست اداره می شدند و در آن مقطع جسارتی نبوده که با شهامت وارد عرصه شوند تا این انتخابات انجام شود، زیرا نگران آن بودند که مبادا رییسی انتخاب شود که با مدیر هماهنگ نباشد اما ما بر این امر غلبه کردیم هرچند با تنش همراه بوده است.
وی اعلام کرد: در هیچ یک از انتخابات چینش نیرو از سوی وزارت ورزش و جوانان صورت نگرفته و هرچه بوده براساس قانون اتفاق افتاد.
وی همچنین درباره تدوین قانون ورزش که به عنوان لایحه به دولت داده شده است، گفت: این لایحه در دولت است و ما منتظر تصویب آن از سوی هیات دولت هستیم تا بتوانیم پس از آن به مجلس ارائه کنیم.
این مقام عالی ورزش کشور در ادامه به یکی دیگر از برنامه های این وزارت اشاره کرد و گفت: بازسازی اماکن حاکمیتی و ملی از دیگر اقدامات این وزارتخانه بوده است هرچند بازسازی این اماکن در ورزش به عنوان نمونه ساختن سالنی در یک شهرستان دور افتاده ضروری است، اما ضروری تر از آن حفظ آن است چرا که یک سرمایه ملی است.
وی به مشکلات استادیوم شیرودی اشاره کرد و گفت: این مجموعه نیاز به بازسازی اساسی دارد که متاسفانه این نیز در گذشته به آن توجهی نشده است.
گودرزی با ذکر مثالی ادامه داد: مجموعه ورزشی انقلاب که از آن به عنوان یک مکان ورزشی نام برده می شود، به یک فضای غیرورزشی و به نوعی نمایشگاه عرضه مد و اتومبیل تبدیل شده است.
وی درباره مبارزه با مفاسد ورزشی که در این مدت گام های بسیار مهمی از سوی وزارت ورزش و جوانان برداشته شده است، گفت: خوشبختانه با کمک قوه قضاییه دادگاه ورزشی برای رسیدگی به مشکلات و مسائلی که در ورزش به وجود آمده تشکیل شده است که البته این دادگاه باید تخصصی تر شود.
این مقام عالی ورزش کشور بار دیگر تاکید کرد که نگاه متوازن باید در ورزش و در بخش های مختلف آن حاکم شود.
دومین نشست اعضای هیات علمی تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه ها با عنوان «ورزش در برنامه توسعه ششم کشور» امروز با حضور وزیر ورزش و معاونین وی در هتل المپیک در حال برگزاری است.