معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت:پس از گذشت 25 سال تلاش و کار گروهی و مصرف بخش عمده ای از مواد مخرب لایه اوزن در حدود 9500 تن در کشور حذف شده است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت:پس از گذشت 25 سال تلاش و کار گروهی و مصرف بخش عمده ای از مواد مخرب لایه اوزن در حدود 9500 تن در کشور حذف شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست: سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم گرامیداشت روزجهانی لایه اوزن و بیست و هفتمین سالگرد پروتکل مونترال گفت: یکی از دستاورد های بسیار مهم اجرای پروتکل مونترال در ایران ایجاد و تقویت ظرفیت های ملی در بخش های مختلف از جمله ارتقاء دانش فنی و انتقال فن آوری های نوین سازگار با محیط زیست در بخش های صنعت، کشاورزی و خدمات؛ بهبود توان مدیریتی و ظرفیت های نیروی انسانی متخصص و تقویت و استفاده بهینه و موثر از قوانین و مقررات کشوری بوده است.
98 درصد از مصرف جهانی مواد مخرب لایه اوزن حذف شده است
به گفته معاون سازمان حفاظت محیط زیست پروتکل مونترال موفق ترین معاهدات زیست محیطی در سطح بین المللی بوده و تنها معاهده زیست محیطی است که بالاترین میزان پذیرش در سازمان ملل را دارد و تاکنون 98 درصد از مصرف جهانی مواد مخرب لایه اوزن حذف گردیده است.
وی با اشاره به شعار امسال روز جهانی اوزن" ماموریت حفاظت لایه اوزن همچنان ادامه دارد " و به پاس دستاوردهای حاصل، این مراسم ویژه برگزار گردیده است، افزود: بیست و هفتمین سالگرد پروتکل مونترال یادآور این نکته مهم به ما و جامعه جهانی است که حدود ربع قرن پیش کشورهای جهان برای جلوگیری از روند سریع تخریب لایه اوزن ، این لایه حیات بخش و سپر حفاظتی که زمین را از اشعه فرابنفش خورشیدی حفظ می نماید با یکدیگر متحد و یک صدا شدند و این معاهده بین المللی به منظور کاهش روند میزان تولید و مصرف مواد مخرب لایه اوزن عملا شکل گرفت و با همکاری 197 کشور به فعالیت خود ادامه داد.
سعید متصدی با بیان اینکه دستیابی به حفاظت از سیاره زمین با همکاری و تلاش همه جانبه میسر می باشد، تاکید کرد: اگر روند کنونی ترمیم لایه اوزن ادامه یابد و کلیه کشورهای متعاهد به تعهدات خود در قبال این پروتکل عمل نمایند پیش بینی می گردد تا چند دهه آینده لایه اوزن ترمیم خواهد گردید.
وی ادامه داد: مسائل و بحران های زیست محیطی بویژه در سطح جهانی موضوعاتی هستند که به دلیل ارتباط بسیار تنگاتنگ و پیچیده نظام زیستی نیازمند اتخاذ نگرشی جامع ، همه جانبه و بلند مدت می باشند.
مواد مخرب لایه اوزن توان گرمایش جهانی بالایی دارد
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مواد مخربی که موضوع پروتکل مونترال هستند از دو جنبه دارای اهمیت است این مواد در عین حال که مخرب لایه اوزن می باشند دارای توان گرمایش جهانی نسبتا" بالایی نیز هستند ، گفت: اقدامات و تلاش های ما دو هدف را همزمان تامین می نماید، یعنی حفاظت از لایه حیاتی کره زمین و کمک به کاهش گرمایش جهانی .
وی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی در سراسر جهان جوامع ، اقتصاد و اکوسیستم ها را تحت تاثیر خود قرار داده است،گفت: ضروری است تا از تجربیات اجرای پروتکل مونترال استفاده نموده و با یک همگرایی ، همسویی و نگرشی جامع نسبت به اقدامات مرتبط با کاهش تهدید تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی اقدام کنیم.
به گفته معاون سازمان حفاظت محیط زیست ، پس از گذشت 25 سال تلاش و کار گروهی و مصرف بخش عمده ای از مواد مخرب لایه اوزن ( در حدود 9500 تن ) در کشور حذف شده است.
وی ادامه داد : انتقال تکنولوژی های سازگار با لایه اوزن و افزایش دانش و آگاهی در بخش های مرتبط ، تقویت قوانین مقررات و تنویر افکار عمومی عزم خود را جزم نموده ایم تا گام بعدی از اجرای تعهداتمان را که با تصویب برنامه ملی حذف هیدروکلروفلوروکربن ها توسط کمیته اجرائی صندوق کمک های چند جانبه پروتکل مونترال آغاز گردیده است
متصدی هدف از اجرای این طرح حذف 10 درصد از هیدرو کلرو فلورو کربنها تحت پروژه مصوب تا سال 2015 میلادی عنوان کرد و گفت: کشور ایران با توجه به ظرفیت های ایجاد شده در جریان اجرای برنامه های پروتکل مونترال در کشور و همچنین با توجه به وجود بستر قانونی و اجرایی در جهت حذف آخرین گروه از مواد مخرب لایه اوزن یعنی هیدروکلروفلوروکربن ها از چرخه تولید و عرضه خدمات حرکت می کند.
وی در ادامه به کارگاهی که در ادامه این مراسم برگزار می گردد اشاره کرد و اظهار داشت: این کارگاه در چارچوب این برنامه و به منظور مشاوره و اطلاع رسانی در خصوص قوانین ، مقررات و سیاست های مرتبط با حذف مواد مخرب لایه اوزن می باشد.