معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر لزوم توجه به نیازها و فناوری های روز در طراحی و ساخت پروژه های بیمارستانی ، گفت: برای دستیابی به این هدف همکاری تنگاتنگی با وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی خواهیم داشت.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر لزوم توجه به نیازها و فناوری های روز در طراحی و ساخت پروژه های بیمارستانی ، گفت: برای دستیابی به این هدف همکاری تنگاتنگی با وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی خواهیم داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی ، محمد جعفر علیزاده ، امروز ، یکشنبه 30 شهریور93، در اولین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات، با بیان اینکه برخی انتقادها در طراحی و ساخت بیمارستان ها را می پذیریم، اظهار داشت: معتقدیم بدون وجود چنین انتقادهایی و پذیرفتن آنها ، حرکت رو به جلویی نخواهیم داشت.
مدیرعامل سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی با اشاره به ارائه نقشه های تیپ برای ساخت پروژه های بیمارستانی بر لزوم تغییر چنین نگرشی و جایگزین شدن آن با طراحی براساس خصوصیات هر پروژه تأکید کرد و افزود: از آنجایی که هر پروژه فرایندی را طی خواهد کرد ، طراحی آن نیز باید برمبنای نیازها و تجهیزات روز انجام شود.
وی تصریح کرد: دروند ساخت پروژه های بیمارستانی ، سازمان های تجهیز کننده نیز باید حضور داشته باشند تا فضاهای مورد نظر با تجهیزاتی که قرار است نصب شوند ، همخوانی داشته باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه درحال شناسایی علل وجود برخی نقص ها در پروژه های بیمارستانی هستیم ، ادامه داد: در این مسیر همکاری تنگاتنگی با وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی خواهیم داشت.
مدیرعامل سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی در ادامه با اشاره به هدف ایجاد این سازمان ، گفت: سازمان مجری به منظور تمرکز سیاستگذاری، مدیریت و هماهنگی اجرای ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی در سراسر کشور و در جهت بهینهسازی و افزایش کیفیت، کاهش زمان اجرا و قیمت تمام شده تأسیس و مقرر شده است کلیه امور مربوط به ساخت و سازهای دولتی و عمومی در حوزههای بیمارستانی، بهداشتی، فرهنگی، ورزشی، دانشگاهی و اداری در این سازمان متمرکز شوند.
علیزاده با اعلام اینکه از بدو تأسیس سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی تاکنون 176 بیمارستان با 16 هزار و 971 تخت بیمارستانی تکمیل شده اند ، اظهار داشت: در در سالهای 1391 و 1392 تعداد 27 پروژه بیمارستانی با 2108 تخت ، افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی در سال 93 تعداد 138 پروژه بیمارستانی را در دست اجرا دارد که از این تعداد 20 پروژه بیمارستانی با 2020 تخت تحویل شده اند و مطالبات آنها از اعتبارات امسال پرداخت می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به محدودیت شدید اعتبارات عمرانی که با طولانی شدن روند اجرای پروژهها سبب تکمیل نشدن پروژهها در زمانبندی تعیین شده می شود ، تصریح کرد: از آنجایی که قانون به دستگاههای بهرهبردار اجازه می دهد با مشارکت بخش خصوصی نسبت به تکمیل و بهرهبرداری از پروژهها اقدام کنند ، مذاکرات متعددی با سرمایهگذاران صورت گرفته و در حال انجام است.
وی با اعلام اینکه در صورت تحقق اعتبارات مصوب سال 93 تعداد 28 پروژه بیمارستانی با 2476 تخت تکمیل می شوند ، به انجام پروژه های پژوهشی در سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی نیز اشاره کرد و گفت: سازمان مجری با توجه به گستردگی فعالیتهای ساخت و ساز در سراسر کشور در این خصوص نیازهای پژوهشی خود را شناسایی و از سال 1390 نسبت به انعقاد قراردادهای پژوهشی با مراکز معتبر علمی کشور اقدام کرده است.
علیزاده افزود: در این راستا با مشارکت کلیه مدیران و کارشناسان سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی ، نیازهای پژوهشی این سازمان تعیین و از سال 1390 تاکنون 32 عنوان پژوهشی کاربردی عقد قرارداد شده اند.
وی تصریح کرد: سبکسازی، مقاومسازی ساختمانها، ارتقاء کیفیت بتن در سطح کشور تا رده مقاومتی C50، تکنولوژیهای کنترل هوشمند ساختمانها BMS، تاسیسات تهویه مطبوع در بیمارستانها و تدوین استاندارد طراحی بیمارستانها بر اساس عملکرد از بخشهای بسیار مهم پژوهشی سازمان مجری ساختمانها و تأسیسات دولتی و عمومی هستند.
گفتنی است اولین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات، روزهای 30 و 31 شهریور93 در مرکز همایش های بین المللی رازی تهران برگزار می شود.