پاسخ بسیاری از سوالات و شبهات در این لایحه داده نشده است و از مفاد آن هر نوع برداشتی می توان کرد به همین دلیل نمی توانیم استفاده درستی از این مفاد داشته باشیم.
رییس مرکز ذخائر ژنتیکی و زیستی ایران، گفت: بررسی و تصویب مفاد لایحه حفاظت و بهره برداری از ذخایر ژنتیکی به زمان زیادی نیاز دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به همت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نشست بررسی لایحه حفاظت و بهره برداری از ذخایر ژنتیکی با حضور نمایندگانی از ستاد و ارگان های مختلف مرتبط برگزار شد و در آن موضوعات مختلفی در موافقت و مخالفت این لایحه مطرح شد.
براساس این گزارش، در این نشست دکتر سید ابوالفضل شاهزاده فاضلی، رییس مرکز ذخائر ژنتیکی و زیستی ایران گفت: متاسفانه لایحه مذکور چندان شفاف و روشن نیست و موارد ذکر شده در آن بسیار جامع است.
وی افزود: پاسخ بسیاری از سوالات و شبهات در این لایحه داده نشده است و از مفاد آن هر نوع برداشتی می توان کرد به همین دلیل نمی توانیم استفاده درستی از این مفاد داشته باشیم.
به گفته شاهزاده فاضلی، بیشتر مفاد این لایحه بازدارنده است و به جای استفاده از مفاد تشویقی در لایحه حفاظت و بهره برداری از ذخائر ژنتیکی از مفاد بازدارنده استفاده شده است.
رییس مرکز ذخائر ژنتیکی و زیستی ایران، با اشاره به اینکه بررسی و تصویب مفاد این لایحه به زمان زیادی نیاز دارد، بیان کرد: قابل باور نیست که در مدت سه ماه آیین نامه اجرایی این لایحه آماده شود و باید زمان بیشتری را به این کار اختصاص دهیم.
در ادامه این جلسه نیز مخالفان لایحه حفاظت و بهره برداری از ذخائر ژنتیکی دلایل مخالفت خود با این لایحه را عنوان کردند که بیشتر این مخالفتها مربوط به دقیق و شفاف نبودن مفاد آیین نامه و عدم شفافیت آنها است.
براساس این گزارش، با توجه به اینکه ذخائر ژنتیکی موجود در کشور بسیار غنی هستند و اگر از این منابع به درستی استفاده و بهره برداری نشود، این منابع از دست خواهند رفت بنابراین استفاده و بهره برداری از منابع و ذخائر ژنتیکی از نظر اقتصادی برای کشور مثمرثمر خواهد بود و می توان این منابع را جایگزین دیگر منابعی کرد که برای کشور مفید خواهد بود به همین دلیل پیشنهاد دهندگان از جمله ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری لایحه حفاظت و بهره برداری از ذخائر ژنتیکی این لایحه را آماده و به هیات وزیران ارائه کردند که این لایحه در دولت به تصویب رسیده و در حال حاضر در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.