خط ریلی ایران- ترکمنستان- قزاقستان از نظر اقتصادی ایران را به راحتی به چین و کشورهای آسیای میانه متصل می کند
وزیر راه و شهرسازی عصر سه شنبه از خط ریلی ایران - ترکمنستان- قزاقستان در نوار مرزی اینچه برون در شمال استان گلستان بازدید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا،'عباس آخوندی' که همزمان با حضور رییس جمهوری در استان گلستان از این پروژه بین المللی دیدن کرد، همچنین در گفت و گوی خبری با خبرنگاران اظهار داشت: خط ریلی ایران- ترکمنستان- قزاقستان از نظر اقتصادی ایران را به راحتی به چین و کشورهای آسیای میانه متصل می کند.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: همچنین این خط ریلی کشور ما را به دنیای کهن و ارتباطات بسیار عمیقی که با آسیای میانه داشتیم بر می گرداند و روابط ما را با کشورهای ترکمنستان و قزاقستان تحکیم می سازد.
به گزارش ایرنا ساخت راه آهن ایران - ترکمنستان - قزاقستان از سال 90 با توافق این سه کشور در طول نزدیک به 926 کیلومتر آغاز شد.
80 کیلومتر از این خط آهن در ایران، 700 کیلومتر در ترکمنستان و بیش از 120 کیلومتر آن در خاک قزاقستان واقع شده و ادامه آن در کشور، بعد از راه آهن خراسان رضوی، دومین کریدور شرق به غرب است.
این خط آهن از شهر اوزن (Uzen ) در قزاقستان تا قزل قایا در مرز قزاقستان و ترکمنستان و از آن نقطه تا شهر برکت در ترکمنستان و از برکت تا اترک و اینچه برون در مرز ایران و ترکمنستان و از اینچه برون تا شهر گرگان ساخته شده و آماده بهره برداری است و فردا چهارشنبه در نقطه صفر مرزی اینچه برون، مرز مشترک ایران و ترکمنستان با حضور روسای جمهوری سه کشور افتتاح شود.
این پروژه بزرگ، مسیر حمل و نقل تجارت جهانی میان شرق از چین تا آسیای مرکزی و غرب جهان به ویژه اروپای غربی را حدود 10 هزار کیلومتر راه زمینی کاهش می دهد و اکنون که احیای آن با تدبیر مسوولان جمهوری اسلامی ایران تحقق یافته، زمینه رونق اقتصادی و سیاسی این منطقه را فراهم کرده است.
در این بازدید، مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی، مدیرکل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، رییس سازمان راهداری، مدیرکل راه و شهرسازی و دیگر مسوولان بخش حمل و نقل گلستان، وزیر راه و شهرسازی را همراهی می کردند.