معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده دانشجو را پرچمدار نقادی دانست و گفت: انتظار از دانشجویان فهیم و نخبه این است که علاوه بر نقد سازنده راهکارهای موثر و اجرایی خود را نیز ارائه کنند.
شهیندخت مولاوردی روز یکشنبه به مناسبت روز دانشجو (16 آذر) در نشستی صمیمانه با جمعی از دانشجویان و نمایندگان تشکل های دانشجویی استان تهران این مطلب را عنوان کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، نامبرده ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن روز دانشجو افزود: از بدو تاسیس دانشگاه در ایران شاهد نقش سرنوشت ساز و موثر دانشجویان در برهه های مختلف تاریخ بوده ایم.
وی به گرایش دانشجویان به مشارکت جویی برای بنای نهادها و ساختن آینده میهن اسلامی اشاره کرد و گفت: این گرایش و تمایلات در قشر دانشجویی همه دنیا وجود دارد و در کشور ما نیز جنبش های دانشجویی پس از شکل گیری در عرصه هایی نظیر انقلاب اسلامی، استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی و دفاع مقدس حضور گسترده و تاثیر گذار داشته اند.
معاون رییس جمهوری پس از استماع مشکلات و مطالبات دانشجویان حاضر در جلسه ادامه داد: علیرغم رشد روز افزون حضور دختران در دانشگاه ها، متاسفانه در جذب هیات علمی و تحصیلات تکمیلی این قشر از جامعه با مسائلی روبرو هستیم .
وی با بیان اینکه بخش اعظم مخاطبان وزارت علوم را دختران تشکیل می دهند، اضافه کرد: معتقدیم برای تحقق اهداف چشم انداز 20 ساله نظام، نیاز به توجه به موضوع دسترسی عادلانه زنان به منابع و فرصت های برابر داریم .
مولاوردی یاداور شد: در صورتی که بخواهیم در سال 1404 به رتبه اول در حوزه علم و فن آوری برسیم نیاز داریم از نیمی از سرمایه های کشور به درستی بهره گیریم ، وقتی اقتصاد دانش بنیان می شود دیگر زن و مرد معنا ندارد.
وی با بیان اینکه زمانی توسعه بر منابع طبیعی متکی بود، ادامه داد: اکنون مهارت، خلاقیت و نوآوری حرف اول را در دنیا می زند، از این رو برای رسیدن به این مهم به یک سری ملزومات نیاز است، هر چند نباید منتظر ماند تا دولتی اقدام به مهارت آموزی کند.
مولاوردی به نقش فرد در آموزش مهارت ها و نوآوری اشاره کرد و گفت: این یک واقعیت است که به یک محیط توانمندساز نیاز است، زیرا باید بتوانیم در محیطی آرام و بدور از سوء کلام رفتاری به عنوان یک انسان فعالیت داشته باشیم.
معاونت امور زنان سازمانی ستادی است
وی با بیان اینکه معاونت امور زنان و خانواده، سازمان مشخصی با ارتباطات تشکیلاتی در کل کشور ندارد، افزود: جایگاه این معاونت مانند معاونت حقوقی و پارلمانی رییس جمهور ستادی است و سیاستگذاری، پیگیری و نظارت بر وظایف دستگاه ها در حوزه زنان و خانواده را عهده دار است.
معاون رییس جمهوری ادامه داد: مسوولیت حفظ و تحکیم خانواده و بهبود وضعیت زنان نباید فقط بر دوش معاونت امور زنان سنگینی کند، زیرا این مساله عزم ملی را می طلبد.
وی با اشاره به رویکرد اعتدال دولت یازدهم گفت: بر اساس این رویکرد، بدنبال ایجاد توازن میان نقش های چندگانه زنان در حوزه های مختلف هستیم، هر چند این مساله یک دغدغه جهانی است.
مولاوردی با اشاره به نقش های چندگانه زنان در کشور تاکید کرد: وظیفه دولت و نظام این است که شرایط فعالیت زنان را تسهیل کرده و فشارهای مضاعف را از روی دوش آنها بردارد تا این قشر از جامعه بتواند وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهد.
به گفته وی، نباید یک نقش زنان فدای نقش دیگر او شود زیرا این مساله نیاز او و جامعه است.
توانمندسازی اقتصادی بانوان از طریق اشتغال و کارآفرینی
معاون رییس جمهوری با اشاره به پایین بودن نرخ درآمد و مشارکت اقتصادی زنان به تدوین پیش نویس بسته اشتغال پایدار اشاره کرد و گفت: کارگروه اشتغال و کار آفرینی با هدف کاهش فقر راه اندازی شده است.
وی به انتصاب زنان در پست های مدیریتی میانه در شهرستانها اشاره کرد و افزود: با وجود وعده هایی که رییس جمهوری درباره بکارگیری زنان در پست های عالی مدیریتی داده بودند، این کار محقق نشد، هر چند دکتر روحانی اخیرا گفته است جامعه به مدیران زن و مرد نیاز دارد.
مولاوردی ابراز امیدواری کرد در برنامه ششم توسعه بتوان با ارائه تعریفی درست از جایگاه زنان به اهداف مورد نظر در حوزه زنان رسید.
انتقادها به معاونت در حوزه های مختلف
مولاوردی با اشاره به انتقاداتی که نسبت به این معاونت در حوزه های مختلف صورت می گیرد، گفت: زمانی در حمایت از زنان و کودکان بی دفاع غزه در تجمعی مقابل سازمان ملل شرکت و زمانی برای حضور زنان در ورزشگاه ها اظهار نظر کردم اما متاسفانه برخی همواره منتظر هستند تا فقط انتقاد کنند.
وی ادامه داد: در کنار وظایف خود، پیگیر مسایل مختلفی از جمله اوقات فراغت، بهداشت و سلامت، حجاب و عفاف و ورزش زنان هستم.
حتی یک برگه اطلاعات محرمانه در اختیار بیگانگان قرار ندادم
مولاوردی در پاسخ به سووالی مبنی بر امضای تفاهمنامه با صندوق جمعیت سازمان ملل گفت: پنجمین برنامه کشوری صندوق جمعیت سازمان ملل و دولت جمهوری اسلامی بر اساس سند چارچوب کمک های توسعه ای سازمان ملل متحد و برنامه پنجم توسعه اجتماعی، فرهنگی کشور در قالب پنج برونداد مرتبط با یکدیگر و در بازه زمانی 1394 - 1390 تدوین شده است.
وی با بیان اینکه این صندوق در دولت های نهم و دهم نیز به تحلیل وضعیت زنان سرپرست خانوار، تحلیل وضعیت سالمندی، تحلیل وضعیت جوانان و تحلیل وضعیت مهاجرت و شهرنشینی در ایران پرداخته، ادامه داد: حتی یک برگه اطلاعات محرمانه در اختیار بیگانگان و اجانب قرار نداده ایم هر چند وزارت خارجه و دستگاه های امنیتی نظارت کامل بر محتوای تفاهمنامه با صندوق جمعیت سازمان ملل دارند.
شناسایی آسیب های موجود در محیط های دانشجویی، ملغی شدن طرح تفکیک جنسیتی در برخی رشته های دانشگاهی، تاکید بر ورزش های گروهی به منظور کسب شادی و نشاط و مقابله با مشکلات اجتماعی و حمایت از حضور و مشارکت اقتصادی زنان از جمله مطالبات دانشجویان از مولاوردی بود.
اشتغال زایی زنان متناسب با جایگاه و حقوق آنها، مشکلات دانشجویان دختر در رشته های فنی نظیر جذب بازار کار، برگزاری برنامه های آموزشی با هدف آگاهی بخشی اساتید و مسوولان دانشگاه ها برای استفاده از ظرفیت دختران در ایجاد تشکل ها و جذب اندک زنان در هیات علمی از دیگر موضوعات مورد بحث د راین جلسه بود.