گسترش اقدامات تروریستی در منطقه، همچنین اعمال تحریم های ناعادلانه بر ضد ایران؛ تاثیری بسیار منفی بر محیط زیست ایران داشته است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: گسترش اقدامات تروریستی در منطقه، همچنین اعمال تحریم های ناعادلانه بر ضد ایران؛ تاثیری بسیار منفی بر محیط زیست ایران داشته است و نتایج این تاثیر منفی، در نهایت بر محیط زیست کل جهان وارد خواهد شد، زیرا محیط زیست موضوعی فرامرزی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این دیدار که عصر روز دوشنبه 17 آذرماه انجام شد، با اشاره به سابقه خوب همکاری ها و مناسبات ایران و نروژ، همچنین نقش فعال ماگنه کیول بندویک نخست وزیر سابق نروژ در تقویت روابط میان دو کشور، ابراز امیدواری کرد: با توجه به تاسیس مرکز صلحی در نروژ توسط بندویک، از پتانسیل این مرکز جهت تقویت روابط دو کشور استفاده شود.
ابتکار با یادآوری دکترین سید محمد خاتمی در طرح مبحث گفتگوی تمدن ها در راستای جلب نگاه جهانی به لزوم گسترش همکاری های بین المللی برای حفظ صلح و امنیت جهانی، گفت: رئیس جمهوری یازدهم نیز با طرح دکترین جهان علیه خشونت و افراط گرایی بر لزوم همین نگاه تاکید کرده و جامعه جهانی را به مسئولیت پذیری در قبال گسترش صلح و مقابله با افراط و خشونت گرایی در جهان دعوت کرده است.وی افزود: در واقع هر دو رئیس جمهور ایران در دو مقطع زمانی حساس به جهانیان در خصوص لزوم همکاری های جهانی برای حفظ صلح و امنیت جهانی هشدار داده و لذا در حال حاضر واکنش جامعه جهانی نسبت به مسئولیت سنگین خود، تعیین کننده شرایط جهان در آینده خواهد بود.
معاون رئیس جمهور ضمن یادآوری اثرات ناهنجار گسترش اقدامات تروریستی و رشد گروهک های خشونت طلب افراطی در منطقه خاورمیانه، تاکید کرد: گسترش خشونت و افراطی گری در خاورمیانه تهدیدی برای صلح و امنیت در کل جهان است و از این رو جامعه جهانی موظف است با واکنش درست خود، مانع از گسترش چنین اقداماتی شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با برشمردن برخی از چالش های محیط زیستی ج.ا. ایران، اظهار کرد: گسترش اقدامات تروریستی در منطقه، همچنین اعمال تحریم های ناعادلانه بر ضد ایران؛ تاثیری بسیار منفی بر محیط زیست ایران داشته است و البته شما بهتر می دانید، نتایج این تاثیر منفی در نهایت بر محیط زیست کل جهان وارد خواهد شد، زیرا محیط زیست موضوعی فرامرزی است. معاون رئیس جمهور ادامه داد: امروز محیط زیست موضوعی جهانی است و اتفاقات مثبت و منفی آن نیز تأثیری جهانی دارد و از همین رو کلیه کشورها باید در حفظ محیط زیست با یکدیگر متحد شوند. ابتکار ضمن اشاره به روند مثبت مذاکرات هسته ای ایران، ابراز امیدواری کرد: برخورد منطقی و بی طرفانه کشورهای مذاکره کننده بتواند منجر به رفع چالش های ناشی از تحریم های ناعادلانه و غیرقانونی علیه ج.ا.ایران شود.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر لزوم همکاری کلیه کشورهای جهان برای گسترش صلح و رفع خشونت در منطقه و جهان، تصریح کرد: در این مسیر نباید از نقش سازمان های مردم نهاد و پتانسیل مشارکت های مردمی و جنبش های اجتماعی، غفلت کرد. وی ادامه داد: به طور نمونه، مرکز صلح و محیط زیست به عنوان سازمانی مردم نهاد، آبان ماه سال جاری با برگزاری نشست بین المللی در حوزه جنگ و محیط زیست با مشارکت خوب جامعه بین الملل به بررسی ابعاد منفی جنگ در محیط زیست پرداخت.
این مقام مسئول اضافه کرد: در همین راستا، فعالیت های بسیار مثبتی به منظور افزایش نقش زنان در جامعه و تاثیر بیشتر آن ها در حفظ صلح و محیط زیست صورت گرفته است به گونه ای که در حال حاضر شبکه اجتماعی فعالی متشکل از زنان ایران، لبنان، فلسطین، عراق، پاکستان، افغانستان و بسیاری دیگر از کشورهای منطقه و جهان به منظور گسترش صلح و مبارزه با خشونت و کاهش تاثیر جنگ بر محیط زیست به صورت گسترده در حال فعالیت است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از همایش محیط زیست، دین، فرهنگ به عنوان برنامه آتی مرکز صلح و محیط زیست نام برد و افزود: این همایش که با مشارکت گسترده علمای ده دین بزرگ جهان از جمله اسلام، مسحیت، یهود، بودا و هندویسم برگزار خواهد شد، در نظر دارد با برجسته کردن مباحث اخلاقی و آمیزه های مثبت ادیان مختلف در خصوص صلح و محیط زیست به گسترش صلح جهانی و کاهش تخریب های جنگ و خشونت در محیط زیست کمک کند. ابتکار با تاکید بر موضع همیشگی ایران در ضرورت مقابله با تروریسم و خشونت، تصریح کرد: همین تلاش ها و فعالیت های سازنده ایران، منجر به کنترل نسبی تروریسم در منطقه شده است.
ماگنه کیول بندویک نخست وزیر سابق نروژ نیز ضمن ابراز خرسندی از فرصت ایجاد شده برای این دیدار، ابراز امیدواری کرد: ادامه روند مثبت مذاکرات هسته ای ج.ا.ایران منجر به رفع کامل تحریم های اعمال شده شود. نخست وزیر سابق نروژ با بیان اینکه همواره بر نقش مثبت و سازنده ج.ا.ایران در منطقه و جهان تاکید کرده است، تصریح کرد: ج.ا.ایران کشوری قدرتمند در منطقه است و دنیا باید از این ظرفیت عظیم و مثبت بهره ببرد.وی ضمن اشاره به نقش سازنده ابتکار در محیط زیست ایران و جهان، ادامه این روند را برای وی آرزو کرد و افزود: این حس مسئولیت پذیری در قبال وضعیت جهانی، منطقه ای و ملی در حوزه صلح و محیط زیست قابل تقدیر است.
بندویک با تقدیر از نگاه مثبت و حمایت خاص رئیس دولت یازدهم به محیط زیست و همچنین تاکید وی بر گسترش روابط و همکاری های بین المللی به ویژه در زمینه محیط زیست، همچنین گسترش صلح و امنیت جهانی، گفت: نروژ آماده تبادل تجربیات و همکاری های دو طرفه است. نخست وزیر سابق نروژ زنان و کودکان را از جمله مهم ترین قربانیان جنگ، نا امنی، گسترش خشونت و افراطی گری در جهان برشمرد و افزود: اسلام دینی بسیار غنی با آموزه های اخلاقی فراوان در زمینه های بسیار متعدد است و البته برای گسترش صلح جهانی باید تلاش شود تا از آموزه ها و ظرفیت کلیه ادیان استفاده شود.
وی با ابراز تاسف از کاهش تعامل میان مسلمانان و جامعه جهان، همچنین مسلمانان شرق و غرب دنیا با یکدیگر، گفت: تقویت این ارتباطات می تواند نقشی موثر در کاهش خشونتد و افراطی گری در جهان داشته باشد. بندویک با بیان این مطلب که همواره مخالف جنگ و خشونت بوده، اظهار کرد: حتی در زمان نخست وزیریم که همزمان با ریاست جمهوری بوش در آمریکا بود، دعوت آمریکا برای حضور نظامی در منطقه و اقدام نظامی بر ضد سایر کشورها را به صراحت رد کردم.
نخست وزیر سابق نروژ در خصوص موسسه صلح اسلو نروژ و فعالیت های متعدد این مرکز در زمینه گسترش صلح جهانی، گفت: تا کنون اقدامات بسیار مثبت و سازنده در زمینه گسترش صلح کشورهایی چون کنیا، سودان، میانمار، افغانستان، پاکستان انجام شده و حتی تلاش بسیاری صورت گرفته است تا از ظرفیت زنان در این زمینه بهره گرفته شود. وی ابراز امیدواری کرد: گسترش تعامل و ارتباط سازنده میان مراکز صلح و محیط زیست ج.ا.ایران و مرکز صلح اسلو نروژ ظرفیت بسیار مناسبی برای مشارکت بخشی بیشتر جامعه مدنی در راستای صلح جهانی است.