پانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری امروز یکشنبه با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش و وزیر کشور آغاز به کار ک
پانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری امروز یکشنبه با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش و وزیر کشور آغاز به کار کرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به همراه وزیر آموزش و پرورش با حضور در غرفه های این نمایشگاه از نزدیک با روند فعالیت های علمی و تحقیقاتی و طرح های پژوهشی ارائه شده آشنا شدند.
محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طی سخنانی با اشاره به هفته پژوهش و برنامه های حمایتی خود از پژوهشگران جوان به ایرنا گفت: پژوهشگران جوان امید های آینده ما هستند، نخستین گام این است که کارهای پژوهشی باید مورد حمایت قرار گیرد که خوشبختانه سیاست ها و مقررات و ضوابطی که هم اکنون وجود دارد این حمایت ها را به شکلی خاص و ویژه انجام می شود.
وی افزود: از طریق مراکز دانشگاهی و پژوهشگاه ها و هم از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران نیز به طور خاص از امیدهای آینده علمی کشور حمایت می شود تا طبق ضوابطی سهل تر بتوانند فعالیت کنند و طرح های پژوهشی خود را تصویب و به انجام برسانند .
فرهادی در خصوص رضایت مندی خود از وضعیت موجود گفت: شرایط در حال حاضر خوب است اما می تواند بهتر از این باشد چرا که بحث ما این است که عمده پژوهش های باید حدود 80 درصد کاربردی و مابقی نیز در زمینه مرزهای دانشی و پژوهشی و بنیادی کار شود. باید تسهلات را آسانتر کنیم تا برای انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی دست و پاگیر نباشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از حمایت های گسترده از پژوهشگران گفت و در سوق دادن این پژوهش ها به تجاری شدن به نکاتی اشاره داشت.
وی افزود: پژوهش ها باید مطابق نیازهای حال منطقه ای، صنعت یا بخش خدمات تعریف شده و مراحل تصویب و تایید آن نیز سریع انجام شود، اعتبارات لازم به موقع در اختیار پژوهشگران قرار گیرد و مهم تر این که نتیجه این تحقیقات در قالب یک مقاله علمی خلاصه نشود و به شکلی باشد که ما حصل آن تولید محصولی مفید باشد یا روشی یا الگویی را ارائه کند که بتواند مشکلی را برطرف سازد.
وزیر آموزش و پرورش نیز از فعالیت پژوهشگران دانش آموز گفت و به جشنواره جوان خوارزمی و جشنواره جابر حیان برای دانش اموزان متوسطه و ابتدایی اشاره کرد.
علی اصغر فانی به جشنواره جوان خوارزمی اشاره کرد و گفت: در این جشنواره بیش از بیست هزار اختراع و اکتشاف دانش آموزشی داریم که تعداد قابل توجهی از آنها به تولید انبوه هم رسیده است.
وی افزود: خروجی آموزش و پرورش ورودی آموزش عالی است ، پایه های پژوهش و پرسش گری در مدرسه شکل می گیرد که خوشبختانه هم پژوهش سرای دانش آموزی که در سراسر کشور فعال هستند و تعداد آنها به 401 پژوهش سرا بالغ می شود این موضوع را دنبال می کنند و هم دانش آموزان ما در مدارس و هنرستان ها نوآوری های خوبی داشتند که بر اساس تعامل و همکاری خوبی که بین وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست محترم جمهور است آینده بسیار روشنی را در این خصوص پیش بینی می کنیم.