وزیر آموزش و پرورش گفت: در برخی سازمان ها در دنیا تا 30 درصد بودجه به تحقیق و توسعه اختصاص داده می شود حال آن که این میزان در دستگاه های ما بسیار ناچیز است.
علی اصغر فانی روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش ، اظهار داشت: در دنیا سازمان هایی که به بخش تحقیق و توسعه توجه دارند و به آن اهمیت می دهند ، موفق تر هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا ، وی ادامه داد: اگر پژوهشگاه تعلیم و تربیت را به عنوان بخش تحقیق و توسعه در نظر بگیریم بدون اتکا به تحقیق گامی برنخواهیم داشت.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: ارکان آموزشی شامل کتاب درسی ، نیروی انسانی ، فضای و تجهیزات ، معلم ، مدیریت ، بودجه و امکانات همه با هم موثر هستند منتها تربیت این عناصر و اولویت گذاری آنها مساله مهمی است.
فانی افزود: ما کشوری هستیم با منابع محدود ، از این رو پژوهشی معتبر است که وزن عوامل موثر در نظام یادگیری را تعیین و به مجریان کمک کرده تا اولویت ها را مشخص کنند.
وی ادامه داد: ما باید در انتخاب روش های تحقیق طوری عمل کنیم که اولویت ها و عوامل موثرتر باتوجه به محدودیت منابع را تشخیص داده و درست حرکت کنیم.
فانی اظهار کرد: دانش آموز باید در سنین نوجوانی پرسشگری را تمرین کند و با طرح سوالات مناسب به نتایج تحقیقات خود برسد، از این رو پژوهش سراهای دانش آموزی، جشنواره خوارزمی ویژه دوره متوسطه و جشنواره جابر حیان ویژه دوره ابتدایی شکل گرفته است تا دانش آموزان به سه سوال چرایی ، چیستی و چگونگی پاسخ دهند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: مهم ترین سند بالادستی در وزارت آموزش و پرورش سند تحول بنیادین است که فرصتی را برای ایجاد تغییر در ارکان نظام آموزشی ایجاد کرده است.
فانی ادامه داد: خروجی های نظام آموزش و پرورش در آینده یا وارد بازار کار و یا دانشگاه می شوند از این رو این خروجی ها باید متفاوت از امروز و بالاتر و باکیفیت تر از وضعیت فعلی باشد.
وی با بیان این که در اجرای سند تحول به نقشه راه نیاز داریم ، اضافه کرد: اکنون بخش عمده ای از این نقشه آماده شده که امید است در مدت دو ماه آینده با ارائه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به زمانبندی مشخص و تمهید مقدمات و آماده سازی برای اجرای این سند در مجموعه آموزش و پرورش باشیم.
وی اظهار داشت: در سال تحصیلی جاری ما موفق شدیم به 40 راهکار از 131 راهکار سند تحول ورود پیدا کنیم و اکنون در قالب 99 برنامه مشغول اجرای سند هستیم.
وی با اشاره به این که سند تحول نظام آموزشی دارای 6 زیرنظام از جمله زیرنظام پژوهش است ، گفت: بخش عمده ای از زیرنظام پژوهش آماده شده که امید است هرچه زودتر به نتیجه رسیده و زمینه های اجرای آن فراهم شود.
وی تصریح کرد: بدیهی است نمی توان بدون پژوهش و تحقیق و بررسی کاری از پیش برد و تجربه چند ساله اخیر نشان می دهد جایی که بدون مطالعه ، بصیرت ، آینده نگری ، تمهید مقدمات و بررسی همه جانبه وارد شده ایم ؛ ضرر کرده ایم به همین دلیل است که شعار امسال هفته پژوهش «پژوهش مبنای اجرای سند تحول» انتخاب شده است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این که با مرور فعالیت های از سال 57 تا به امروز در نظام تصمیم گیری مدیریتی در کشور به 4 مرحله می رسیم ، اظهار داشت: مرحله اول تصمیم گیری مدیران ، مرحله دوم کار کارشناسی ، مرحله سوم در دهه هفتاد پژوهش و تحقیق بود و امروز در مرحله چهارم به این نتیجه رسیده ایم که باید نظر نخبگان را هم جویا شویم.
فانی یادآور شد: خبرگان بخشی از تحقیق هستند زیرا آنها به دلیل اشراف به موضوع و همه جانبه گری می توانند نظرات خود را ارائه دهند و امروز ما به این نتیجه رسیده ایم که آنجا که بر مبنای پژوهش و نظریه خبرگان تصمیم گیری می شود ، پخته تر عمل کرده ایم.