معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: پژوهش باید دغدغه نخست دولت و وزیران قرار گیرد و اهمیت آن را در درجه دو و سه قرار ندهند.
سورنا ستاری روز دوشنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر وزارت جهاد کشاورزی افزود: وضعیت پژوهش در کشور یک بحث دو طرفه است و اگر وزیر به این احساس برسد که پژوهش اهمیت داشته و آن را دغدغه نخست خود قرار دهد بسیاری از مسائل وزارتخانه و جامعه حل می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا ،وی بیان کرد: پژوهش درآمد زا است و ما باید ثابت کنیم علم بهتر از ثروت است.
ستاری یادوارشد، در حال حاضر ما باید روش هایمان را در حوزه تحقیقات و پژوهش تغییر دهیم و باید دانشگاه و پژوهش را جزیی از کشور و جامعه بدانیم، اما متاسفانه دانشگاهای ما نتوانسته اند از دیوارهای خود آن طرف تر بروند و حتی فضای اطراف خود را اصلاح کنند.
ستاری با اشاره به اینکه ما یک سری دانشجو تربیت می کنیم که با بیرون از دانشگاه ارتباطی ندارند، افزود:کشور در حوزه پژوهش کم هزینه می کند ولی همان مقدار هم درست و به جا مصرف نمی شود.
همچنین دراین آیین از 11 پژوهشگر برتر وزارت جهاد کشاورزی با حضور ستاری و اسکندر زند معاون وزیر جهاد کشاورزی تقدیرشدند.
ستاری بیان کرد: ما باید بتوانیم با جامعه و بیرون ارتباط داشته باشیم، پژوهش باید بتواند مشکلات مردم را حل کند و موسسات پژوهشی و دانشگاه ها باید یاد بگیرند که بخشی از درآمد آنها باید از فروش تکنولوژی باشد و نباید به پول دولتی زیاد وابسته باشند.
وی گفت: ما نباید از دولت انتظار داشته باشیم که در بحث تجاری سازی کمک کند، کار تجاری و پول دولت نتیجه نمی دهد.
ستاری بیان کرد: ما به نهادهای واسط، پارک های علم و فناوری و مراکز رشد احتیاج داریم و باید جوانان را در این مراکز راه دهیم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآورشد: این نسل جدید صنعت و تکنولوژی در دنیا کار جوانان است و معاونت علمی نیز این آمادگی را دارد که از تکنواوژی های ارایه شده توسط جوانان حمایت کند.
ستاری یادآور شد: کشور مشکلات بودجه ای بسیاری داشته است و در سال آینده وضعیت بودجه مناسب نیست و باید بهینه مصرف کنیم .
وی اظهارکرد: باید کاری کنیم که مردم شیرینی پژوهش را در زندگی خود حس کنند، در بحث کشاورزی ایده های بسیاری وجود دارد که باید به آن پرداخته شود، نمونه آن هم گیاهان دارویی است که در کشور ما تنوع بسیاری دارد.
ستاری ضمن تأکید بر اهمیت و جایگاه پژوهش اظهارکرد: مشکلات هر استان را باید دانشگاه ها و پژوهشگاه های آن استان حل کنند، امروز محروم ترین استان ها در کشور ما حدود 60 هزار دانشجو دارد و هر دانشجویی که به دانشگاه یک استان اضافه می شود باید در زندگی مردم آن استان تغییر ایجاد شود.