رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی فعالیت های تحقیقاتی، نظام ترویج و نظام نوآوری را از فعالیت های مهم سازمان عنوان کرد و خواستار همکاری بخش خصوصی، نهادهای بین المللی و دانشگاه ها در جهت تحقق اهداف این فعالیت ها شد
پنج دستاورد تحقیقاتی و فناوری کشاورزی در دومین روز از هفته پژوهش و فناوری ، با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از رونمایی و از پژوهشگران برتر بخش کشاورزی با اهدای لوح سپاس، قدردانی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، در ابتدای این مراسم پیام وزیرجهاد کشاورزی به مناسبت هفته پژوهش توسط مهندس شاهرخ رمضان نژاد رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی قرائت شد. مهندس محمود حجتی در بخشی از پیام خود آورده است: اندیشه ورزی و تدبر در حوزه کشف حقایق و شناخت پدیده ها، راه نفوذ به جهان پر رمز و راز خلقت است که ما را به سمت پژوهش رهنمون می کند. پژوهش فعالیتی منظم، منطقی و سیستماتیک برای دستیابی به دانش نو، درک و حل مسائل و تصمیم-گیری های خردمندانه است. امروزه، هیچ اقدامی بدون پژوهش و فناوری نمیتواند تکاملی و پویا باشد. بر این اساس است که پژوهش به عنوان دغدغه مسولین مملکتی مطرح بوده و هفته ای به آن اختصاص داده شده است. فرارسیدن هفته پژوهش فرصتی را فراهم میکند تا بار دیگر توجهات به سمت ارزشهای والای پژوهشگران جلب شود. هفته پژوهش امسال در سایه ابلاغ سیاستهای کلی علم و فناوری از سوی مقام معظم رهبری متمایز از سالهای پیش است. بخش کشاورزی از این افتخار برخوردار است که چه از جنبه تاریخی و چه از جنبه تاثیر و نفود، بالنده ترین ناوگان پژوهشهای کاربردی را در خود جای داده و بنیان علوم و فنون متعددی در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی در کشور را بنا نهاده است. وزارت جهاد کشاورزی با عنایت به امکانات و تجهیزات موجود در موسسات و مراکز پژوهشی در سطح کشور و پژوهشگران صاحب نظر گام های موثری را در ارتقا بخش برداشته و انتظار می رود با نوسازی نظام پژوهش در سطح سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زمینه ارتقاء بخش کشاورزی و منابع طبیعی را بیش از پیش فراهم نماید.
دکتر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز در این مراسم طی سخنانی با ابراز خرسندی از فرارسیدن هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران بخش کشاورزی و با اشاره به اهمیت تامین امنیت غذایی در جهان، چالش های پیش رو را مهم ارزیابی کرد و راه حل تامین غذا برای مردم جهان را در افزایش تولید در واحد سطح زیر کشت دانست وی تاکید کرد: این مهم جز با توجه به دانش بنیان کردن کشاورزی و بهره برداری از استعداد بالای تولید در کشور محقق نمی شود.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی فعالیت های تحقیقاتی، نظام ترویج و نظام نوآوری را از فعالیت های مهم سازمان عنوان کرد و خواستار همکاری بخش خصوصی، نهادهای بین المللی و دانشگاه ها در جهت تحقق اهداف این فعالیت ها شد. وی تصریح کرد: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با دارا بودن 24 موسسه تحقیقات ملی و 34 مرکز تحقیقاتی استانی و 32 مرکز آموزش و سایر موسسات تابعه و وابسته از قدیمی ترین سازمان های پژوهشی در کشور است. وی اهم وظائف حاکمیتی سازمان را در زمینه های آب و خاک، تحقیقات گیاهپزشکی ، جنگل و مرتع و آبخیزداری، علوم شیلاتی و علوم دامی عنوان کرد و خواستار همکاری سایر بخش های پژوهشی با سازمان شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود چابک سازی و بهره برداری از ظرفیت های بخش خصوصی و حمایت از شرکت های دانش بنیان را از رویکردهای جدید سازمان دانست و در ارتباط با همکاری سازمان های پژوهشی افزود: سازمان تحقیقات کشاورزی با دارا بودن زمینه همکاری خوب با معاونت علمی و فناروی ریاست جمهوری چند طرح کلان حاکمیتی با این سازمان در دست انجام دارد که تا پایان سال رونمایی می شود.
در این مراسم،سپس دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در سخنانی حوزه پژوهش را بحثی دو طرفه و اعتقاد عمیق به دستاوردهای حاصل شده در بخش کشاورزی یکی از ارکان اساسی آن دانست.
وی همچنین بهره گیری از ظرفیت های موجود بخش خصوصی و درآمد زایی فعالیت ها را بسیار مهم ارزیابی کرد و ارتباط دانشگاهها با جامعه و درک صحیح از نیازها و مشکلات جامعه را خواستار شد. دکتر ستاری در این رابطه اظهار داشت: دانشگاه جزئی از جامعه است اما در کشور ما این اتفاق نیفتاده و نتوانسته با فضای پیرامون خود تعامل برقرار کند. وی خاطرنشان کرد:در تمام دنیا در کنار دانشگاه ها، موسسات علمی شکل می گیرد و فعالیت ها در راستای رفع نیاز جامعه برنامه ریزی می شود و وابستگی تحقیقات از بودجه دولتی قطع می شود، در این زمینه می باید از نسل جوان کمک گرفت و از نوآوری های این نسل بهره برد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حمایت های این معاونت از سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، اظهار داشت: ما آمادگی داریم از طریق فن بازار معاونت علمی و فناوری و سایر فن بازارها اقدام نماییم و برای تاسیس پارک علم و فناوری اعلام آمادگی می کنیم و از اقدام سازمان تحقیقات کشاورزی در زمینه چابک و کوچک سازی حمایت می نماییم.
در ادامه مراسم، پنج دستاورد پژوهشی توسط دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور رونمای شد.این دستاوردها به شرح زیر است:
1-رقم گندم دوروم بانام «شبرنگ»؛ موسسه مجری: موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر؛ مجری دستاورد: توحید نجفی میرک
2- رقم نخود دیم با نام «عادل»؛ موسسه مجری: موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور؛ مجری دستاورد: عادل جهانگیری
3- شیوههای آسان، ایمن و پربازده برای تولید محصول سالم قارچ های خوراکی «پلوروتوس استراتوس»؛ موسسه مجری: موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور؛ مجری دستاورد: حسین خباز جلفایی
4- «طراحی و ساخت کمباین سه ردیفه پنبه چین»؛ موسسه مجری: موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی؛ مجری دستاورد: عباس مهدی نیاز
5-رقم جدید پنبه با نام «خورشید»، موسسه مجری: موسسه تحقیقات پنبه کشور؛ مجری دستاورد: محمدرضا رمضانی مقدم
همچنین در این برنامه، چهار فناوری و دانش فنی طی موافقت نامه و قراردادهایی توسط موسسه های تحقیقاتی تابعه و وابسته سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به بخش خصوصی و بهره برداران واگذار شد. فناوری های واگذار شده به این شرح است:
1-واگذاری دانش فنی تولید و تکثیر بذر پنبه رقم ورامین؛ توسط موسسه تحقیقات پنبه کشور؛ به شرکت کشت و صنعت انابد آستان قدس رضوی
2-واگذاری دانش فنی تولید پروبیوتیک میگو؛ توسط موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور؛ به شرکت تک ژن زیست
3-واگذاری دانش فنی تولید علوفه دام با استفاده از سرشاخه های نیشکر؛ توسط موسسه تحقیقات علوم دامی کشور؛ به شرکت سرمایه گذاری جهاد نصر
4-واگذاری دانش فنی تولید کود زیستی ویژه گندم (فلاویت)؛ توسط موسسه تحقیقات خاک و آب کشور؛ به شرکت نصر مرکزی
در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر انتخاب شده در هفته پژوهش سال 93 تجلیل و قدردانی شد. آقایان هادی اسدی و مهرزاد مستشاری از موسسه تحقیقات خاک و آب، امیرحسن شیرانی راد، داود حسن پناه، حمید رضا نیکخواه از موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، محتشم محمدی از موسسه تحقیقات کشاورزی دیم، همایون حسین زاده صحافی از موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، حسن فضائلی از موسسه تحقیقات علوم دامی کشور . همچنین اسامی روسای ایستگاه برگزیده انتخاب شده شامل آقایان صابر گلکاری از موسسه تحقیقات کشاورزی دیم ، محمود باصفا از مرکزتحقیقات خراسان رضوی، مهدی لگزایی از مرکز تحقیقات سیستان می باشند.