17 طرح دانشجویی و 33 طرح دانش آموزی به عنوان برترین های شانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی معرفی و تجلیل شدند.
شانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی برگزیدگان خود را شناخت
17 طرح دانشجویی و 33 طرح دانش آموزی به عنوان برترین های شانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی معرفی و تجلیل شدند.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا،مراسم معرفی برگزیدگان شانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی روز سه شنبه 25 آذرماه همزمان با روز ملی پژوهش و با حضور دکتر 'محمد فرهادی' وزیر علوم، تحقیقات فناوری و دکتر 'علی اصغر فانی' وزیر آموزش و پرورش، دکتر 'احمد اکبری' معاون وزیرعلوم و رییس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، مبتکران و فعالان عرصه های علمی و صنعتی در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
هیات داوران این دوره از جشنواره جوان خوارزمی از میان 537 طرح ارسالی در پنج محور و 14 گروه تخصصی، تعداد 17 طرح را به عنوان برگزیدگان نهایی بخش دانشجویی - آزاد انتخاب کرد.
طرح های ارسالی بخش دانشجویی - آزاد در گروه های تخصصی برق و کامپیوتر، مکانیک، هنر و معماری، کشاورزی و منابع طبیعی، علوم پایه، صنایع شیمیایی، زیست فناوری، محیط زیست و علوم پایه پزشکی، فناوری نانو، عمران، مواد، متالورژی و انرژی های نو، مهندسی نرم افزار و فناوری اطلاعات، هوا فضا، مهندسی صنایع و مدیریت فناوری و مکاترونیک مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند.
**برگزیدگان پژوهش های بنیادی
براساس رای هیات داوران، رتبه اول پژوهش های بنیادی در گروه صنایع شیمیایی به 'وحید خاکی زاده' به خاطر ارائه طرح 'بررسی ویژگی های کاتالیزوری نانو کاتالیست ها و نمک های یونی در واکنش های عالی' تعلق گرفت.
رتبه دوم پژوهش های بنیادی این دوره از جشنواره جوان خوارزمی نیز به دو طرح گروه تخصصی علوم پایه با عنوان 'تحلیل و آنالیز انشعابات سیستم های دینامیکی سه بعدی پیوسته و کاربرد آن مهندسی کنترل' متعلق به 'فهیمه مختاری' و طرح ' سنتز مواد آلی با استفاده از کاتالیزورها در بررسی خواص حسگری، نوری و بیولوژیکی' متعلق به 'فرهاد پناهی' اختصاص یافت.
هیات داوران شانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی دو جایزه رتبه سوم پژوهش های بنیادی را به ' سیداسماعیل حسینی' از گروه برق و کامپیوتر به خاطر ارائه طرح 'تولید نوری نوسان مایکروویو با نویز فاز کم' و همچنین طرح '
استحصال آزمایشگاهی کانتاگزانتین به روش پیوسته' کار مشترک 'سید محمد تقی غریب زاهدی'، 'سید هادی رضوی' و 'سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی' از گروه کشاورزی و منابع طبیعی اعطا کرد.
**برگزیدگان پژوهش های کاربردی
هیات داوران جشنواره در محور پژوهش کاربردی، هیچ طرحی را واجد شرایط احراز رتبه اول ندانست و طرح 'طراحی و ساخت ربات آزمایشگاهی توانبخشی پای بیماران' حاصل تلاش مشترک 'علی اکبر میرزایی صبا' و 'مصطفی مقربی' از گروه مکاترونیک را به عنوان رتبه دوم این بخش معرفی کرد.
پژوهش های کاربردی شانزدهمین دوره جشنواره جوان خوارزمی، سه رتبه سوم داشت که جوایز آن به طرح های 'سامانه ارتباط یکپارچه' کار مشترک 'علی خانی' و 'سید بهنام حسینی' از گروه مهندسی نرم افزار و فناوری اطلاعات،
'طراحی و ساخت اسکنر فشار کف پا' کار مشترک 'روح اله یاراحمدی خراسانی' و 'مسعود رمضانیان' از گروه تخصصی برق و کامپیوتر و ' کوک یار سازهای ایرانی ' حاصل تلاش مشترک 'پویا احمدوند' و 'پیام احمدوند' از گروه برق و کامپیوتر اعطا شد.
**برگزیدگان پژوهش های توسعه ای
هیات داوران شانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی در محور پژوهش های توسعه ای نیز هیچ طرحی را به عنوان برگزیده نخست معرفی نکرد و دو طرح 'طراحی و ساخت سیستم کنترلر گازی فشار بالا (MFC)' حاصل تلاش مشترک
'سید رامین میرعمادالدین' و 'سید رضا میرعماالدین' از گروه صنایع شیمیایی و طرح ' طراحی و ساخت مخازن تحت فشار نانوکامپوزیتی با قابلیت تحمل فشار 600 بار' کار مشترک 'حمیدرضا صالحی' و 'مهدی قنبری' از گروه مکانیک را به حائز رتبه دوم این بخش دانست.
دو طرح 'دستگاه اندازه گیری کشش سطحی و تغییر ترشوندگی به روش قطره ای' کار مشترک 'علی زین العابدینی هزاوه' و 'فواد پارسایی' از گروه صنایع شیمیایی و 'شفت کامپوزیتی زمینه پلیمری تقویت شده با الیاف' متعلق به 'سعید کریمی' از گروه مواد، متالورژی و انرژی های نو نیز موفق به کسب رتبه سوم پژوهش های توسعه ای این دوره از جشنواره جوان خوارزمی شدند.
**برترین های ابتکار
براساس رای هیات داوران، بخش ابتکار شانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی نیز رتبه اول نداشت و 'امین خدابخشی هفشجانی' و 'مصطفی خدابخشی هفشجانی' از گروه کشاورزی و منابع طبیعی به خاطر ارائه طرح 'دستگاه نمونه بردار غلات و گرانول' جایزه رتبه دوم این بخش را به دست آوردند.
بخش ابتکار این دوره از جشنواره جوان خوارزمی، سه رتبه سوم داشت که جوایز آن به طرح های 'طراحی و ساخت نمونه حسگر تشخیص آلرژی' متعلق به 'سمیه خضریان' از گروه برق و کامپیوتر، 'قالب های صنعتی اکریلیکی' حاصل تلاش مشترک 'محمد نانکلی' و 'علی نانکلی' از گروه تخصصی مکانیک و 'سامانه سخت افزاری مدیریت و کنترل بر روی درگاه SATA مبتنی بر FPGA' کار مشترک 'حجت مهدویان' و 'محمد الهی' از گروه مهندسی نرم افزار و فناوری اطلاعات اعطا شد.
**معرفی 33 برگزیده در بخش دانش آموزی
رقابت های بخش دانش آموزی شانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی در گروه های تخصصی برق و الکترونیک، کامپیوتر، مکاترونیک، مکانیک، فیزیک و نجوم، شیمی، ریاضی، عمران، علوم زیستی و پزشکی، کشاورزی و منابع طبیعی، زبان و ادبیات فارسی، علوم اجتماعی و روان شناسی، علوم دینی و قرآن پژوهی، هنر و معماری، نانو تکنولوژی و دیگر زمینه های علمی صورت گرفت.
به دنبال اعلام فراخوان، تعداد 20 هزار و 702 طرح دانش آموزی به دبیرخانه شانزدهمین جوان خوارزمی ارسال شد که پس از ارزیابی های تخصصی و کارشناسی های استانی، یک هزار و 48 طرح برتر به عنوان طرح های منتخب استانی به مرحله کشوری راه یافتند.
هیات داوران جشنواره، تعداد 33 طرح را به عنوان برگزیدگان نهایی بخش دانش آموزی شانزدهمین جشنواره جوان خوارزمی انتخاب و معرفی کرد.
جشنواره جوان خوارزمی همه ساله در دو بخش دانشجویی - آزاد و دانش آموزی می شود که سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران مسوول برگزاری بخش دانشجویی - آزاد آن است و مسوولیت برگزاری بخش دانش آموزی را نیز مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان برعهده دارد.
شرکت کنندگان در بخش دانشجویی - آزاد این جشنواره دانشجویان و داوطلبان آزادی هستند که تا زمان فراخوان باید حداکثر سن آنها 30 سال تمام باشد.
مخاطبان رقابت های بخش دانش آموزی این جشنواره را نیز دانش آموزان مقطع متوسطه، پیش دانشگاهی و دوره های کاردانی آموزش و پرورش تشکیل می دهند.