وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید با رصد و تحلیل مسایل فرهنگی به دنبال رفع مشکلات این عرصه باشیم.
علی جنتی روز یکشنبه در آیین تجلیل از برترین های پژوهش فرهنگی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات افزود: پژوهشگران باید با تحلیل مسایل مختلف حوزه های فرهنگی در داخل و خارج کشور تمامی مسایل این عرصه را مورد تحلیل و تجزیه قرار داده و راهکارهای مناسب برای پیشرفت و توسعه ارایه دهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا ، وی اظهار داشت: مثلا اگر در زمینه کتاب و سینما تمایل مردم در این عرصه کم شده و یا انبوه جمعیت در مراسم تشییع مرحوم پاشائی موجب تعجب همگان می شود را باید مورد تحلیل قرار داد و علت های آن را رصد کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خود ما آنقدر در زمینه مسایل اجرایی گرفتار هستیم که واقعا فرصتی برای فکر کردن در دیگر زمینه ها باقی نمی ماند و این مهم کار پژوهشگاه است که به امور اینگونه مسایل پرداخته و آن را مورد تحلیل قرار دهد.
جنتی در سخنان خود همچنین با قدردانی از وزیران پیشین ارشاد اسلامی گفت: امیدوارم بتوانم ادامه دهنده راه مصطفی میرسلیم و احمد مسجدجامعی وزیران پیشین ارشاد در خصوص مسایل فرهنگی باشم.
وی همچنین با قدردانی از همه پژوهشگران این عرصه گفت: راه اندازی شبکه نخبگان یکی از کارهای ملی و واجب است که متاسفانه تاکنون از آن غافل بوده ایم.
خانه پدری به صورت گسترده اکران نشود
علی جنتی روز یکشنبه در حاشیه آیین تجلیل از برترین های پژوهش فرهنگی درباره فیلم خانه پدری گفت: فیلم را دیده ام و همانطور که می دانید شورای پروانه نمایش اجازه اکران این فیلم را تایید کرده است اما در عین حال نظر شخص من این است که فیلم به صورت گسترده اکران نشود.
وی افزود: فیلم خانه پدری به دلیل خشونتی که در بخشی از آن است قابل اکران عمومی نیست و بر اساس قوانینی که هیات دولت مصوب کرده نمایش فیلم های سینمایی که حاوی صحنه های خشونت آمیزی باشند قابل اکران عمومی نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در جمع خبرنگاران سخن می گفت، ادامه داد: به دلیل خشونت فیلم ما اعلام کرده ایم که در حد محدود به صورت اکران های خصوصی مثل موزه سینما و شرایطی مثل حضور نیافتن افراد کمتر از 16 سال خانه پدری نمایش داده شود.
جنتی خاطرنشان کرد: بخش خشونت فیلم 'خانه پدری' که در آن پدری فرزند خود را می کشد قابل سانسور نیست، چرا که اگر این بخش حذف شود فیلم قابل فهم نخواهد بود. بنابراین چون قابل اصلاح نیست اکران عمومی آن هم ممکن نخواهد بود.
فیلم 'خانه پدری' که قصه اتفاق های یک خانه قدیمی را از سال 1308 (اواخر دوره قاجار) تا 1379 روایت می کند با بازیگرانی همچون مهدی هاشمی، شهاب حسینی و مهران رجبی، ناصر هاشمی، مینا ساداتی، نازنین فراهانی و... در چند اپیزود ساخته شده و مسائل و مشکلات زنان ایران را در هفتاد سال اخیر به تصویر کشیده است.
در این فیلم ناصر هاشمی (نقش کودکی) و مهدی هاشمی (نقش بزرگسالی) کاراکتر اصلی این فیلم را، که روایت زندگی اش از پانزده تا هشتاد سالگی به تصویر کشیده شده، بازی می کنند.
امیرحسین علم الهدی دبیر اجرایی گروه سینمایی هنر و تجربه امروز (یکشنبه) با انتشار متنی عنوان کرده است؛ به دلیل فراهم نشدن شرایط مناسب فیلم 'خانه پدری' به کارگردانی کیانوش عیاری که قرار بود از فردا هشت دی ماه اکران رسمی اش آغاز شود، فعلا به تعویق افتاد.